Íme, az RTL Klub őszi műsorstruktúrája

  15
  Oszd meg!

  Az RTL Klub bejelentette az őszi műsorstruktúráját, azaz már tudni lehet, hogy milyen műsorok kerülnek adásba Augusztus végétől. Nem csak Amerikában, hanem Magyarországon is rendkívül fontos az őszi – téli időszak, hiszen ilyenkor megnövekedik a nézettség, és e-tájban szokták elindítani a nagyobb műsorokat is.

  Magyarország vezető nézettséggel rendelkező csatornája hétköznaponként 14.30-körül filmet sugároz, ezt követi a Marichuy – A szerelem diadala és a Teresa című telenovella. 18.30-tól szokás szerint Híradó, utána pedig Fókusz. Viszont, a Fókusz egy óra hosszúságú lesz. Ezt követi majd a Barátok közt legújabb, tizenötödik évadja. 23.00-tól pedig új elemmel próbálkozik az adó, hétfőtől csütörtökig ugyanis vígjáték sávot alakít, elsőként pedig a The Big Bang Theory kerül oda, a második évadtól – majd eldől, mennyire vevők rá hétköznap este a nézők. És mi lesz e-között? Íme, a tervezett főműsoridő, ami őszre – és valószínűleg tél elejére, – érvényes. Persze ha valamelyik széria gyenge nézettséget hoz, könnyen adódhat változás.

  Hétfő: 21.00-tól folytatódik a Dr. Csont (Bones) hatodik évadja, ami összes huszonhárom részből áll, ezekből pedig egyelőre kilencet vetített le a csatorna. Ha tartják magukat a menetrendhez, akkor év végére akár be is fejeződhet az évad. 22 órától az RTL végre bemutatja a sokak által várt Hazudj ha tudsz (Lie to me) című sorozat utolsó részeit. A harmadik évad tizenhárom epizódos, ebből ötöt mutatott be eddig a csatorna, a folytatásra a rajongók 2011 Októberétől várnak már.

  Kedd: Marad Nathan Fillion sikersorozata, Castle a tollforgató segít továbbra is a rendőrség tanácsadójaként segít megoldani a bűnügyeket, az RTL folytatja a harmadik évadot. Egy órával később marad a Döglött akták (Cold Case), a hatodik szezonnal. A CBS szériája 2010 májusában finálézott a tengerentúlon, itthon körülbelül másfél évadnyi adag várja még a rajongókat.

  Szerda: Elindulhat a várva-várt Dallas, méghozzá 21.00-tól, tehát a Doktor House utolsó részei makacs ellenfélre találnak. A premier időpont még nem nyilvános, de minden bizonnyal Augusztus 29 vagy Szeptember 5 lesz a start. A magyarhangok már nyilvánosságra kerültek, Bobby Ewing szerepében továbbra is Csankó Zoltán. Viszont Jockey és Samantha legendás magyar hangjai, Kránitz Lajos és Szerencsi Éva már elhunytak, így Jockey magyarhangja Revicky Gábor színművész lesz, Samanthát pedig Pápai Erika (Gilmore Girls) viszi majd. Jesse Metcalfe hangja Varga Gábor. A Dallas után, 22.00-tól Házon kívül új részek, és XXI. Század ismétlések lesznek majd adásban.

  Csütörtök: Filmekkel támad főműsoridőben az RTL Klub.

  Péntek: 21.00-tól a CSI: Miami Helyszínelők helyére az eredeti sorozat, azaz a CSI: Helyszínelők kerül majd. Ezt követi majd a Gyilkos Elmék (Criminal Minds) hetedik szezonja. Meglepő módon ezen sorozat esetében a csatorna beérte a CBS-t, odakint májusban ért véget az évad, tehát itt nincs akkora lemaradás, mint a többi főműsoridős széria esetében. Jó példa a lemaradásra a 23.00-tól látható Odaát (Supernatural), amit végre-valahára méltóztatnak folytatni, igaz, még csak a negyedik évad kerül adásba, míg a THE CW ősszel hozza a nyolcadikat. Sebaj, bízzunk benne, hogy a sorozat sokáig adásban maradhat majd.

  Hétvégén természetesen lesznek változások a hétköznapokhoz képest, hiszen napközben is sorozatokkal, délelőtt pedig rajzfilmekkel kedvez a csatorna a nézőknek, igaz, jobbára csak ismétlések láthatóak, mint az Édes drága titkaink második évada, vagy a Chuck című sorozat. Vasárnaponként pedig klasszikus sorozatokat vetít a csatorna, újra fut például a Tru Calling – Az Őrangyal, a bájos Eliza Dushku főszereplésével. Azonban az estéken a nagy produkcióké és a hollywoodi sikerfilmeké a főszerep, igaz, utóbbiból jobbára ismétlések futnak.

  Szombat: Dobbant az RTL Klub, érkezik az X-Faktor harmadik szériája, 19.30-tól. A tehetségkutató minden bizonnyal a The Voice – Magyarország hangja ellen fut majd, feltéve ha a tv2-nek lesz elég bátorsága összeereszteni a kettőt. Az X-Faktor háza táján amúgy nincsenek változtatások, maradtak a mentorok és valószínűleg Ördög Nóra ismét egyedül áll majd a kamerák elé.

  Vasárnap: A sikeres német sorozat, a Cobra 11 is új részekkel folytatódhat, ezt pedig 20.00-tól sikerfilmek követnek majd.

  vampirnaplok-3

  Az információk alapján elég ütős struktúrával készül az RTL Klub az őszre, fontos megemlíteni azt is, hogy milyen sok sorozat folytatódik új epizódokkal, erre pedig már nagyon régen nem volt példa a csatornán. Reméljük ezen szériák beváltják majd a hozzájuk fűzött reményeket. Habár jómagam csak az Odaát részeket fogom nyomon követni, bízom benne, hogy ti majd megtaláljátok azokat a sorozatokat, amik leköthetik a figyelmeteket. Amit viszont hiányolok, az a Vámpírnaplók harmadik évada, viszont mivel elég gyenge nézettséggel futott a második, így sajnos várható volt a folytatás elmaradása.

  Illetve, a “Házasodna a gazda” című új műsor Liluval sem szerepel tervek között. Nyáron leadtak ugye egy bemutatkozó adást, amiben a gazdák fedték fel önmaguk, és elvileg várják a hölgyek jelentkezését – de mivel nem szerepel az őszi struktúrában a műsor, elképzelhető, hogy egyáltalán el sem indul. Vagy, majd csak télen – ősszel kerül adásba. Erről egyelőre bővebb információ nincs, de amint lesz, közlöm veletek.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here