Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Mi legyen veled “Dallas”?

Mi legyen veled “Dallas”?

2
Oszd meg!

Már az első Dallas epizódtól sem voltam elragadtatva, és ez a folytatásra sem változott: egyszerűen untat a sorozat. Körülbelül a harmadik rész közepéig bírtam, akkor egyszerűen lekapcsoltam, és azóta sem akaródzott folytatni. Körülbelül akkor szakadt el a cérna, amikor kiderült, hogy Rebecca csak valami bosszú no meg pénz reményében mert férjhez a jóképű Christopherhez. De persze most már kezd beleszeretni – jééézusom! Akkora klisékkel volt tele a három rész amit néha még nézni is fájt. Ráadásul, elég röhejesen festett a kép, amikor megjött Cliff Barnes, és ő is arra utazik, hogy megszerezze a farmon lévő olajat…

ÍVégig gondoltam azt, ahogy százévesnek kinéző vénemberek úgy marakodnak az olajon meg a pénzen, mintha azon múlna a boldogulásuk a túlvilágon. Reális szemmel nem látom értelmét annak, amit Jockey tesz. Tele van így is pénzzel, örüljön, hogy él, ehelyett játssza az olajkirályt meg a dörzsölt nagy embert. Elég lehangoló. Persze, tudhatnám, hogy ő Jockey, aki sose adja fel, meg aki az anyját is eladná egy liter folyékony aranyért és társai, de ez valahogy már nem akar lemenni a torkomon.

Akárhogy is keresem, nem nagyon találok olyan történetszálat, ami ez alatt a három rész alatt felkeltette volna az érdeklődésemet. Christopher nagyon hülyének tűnik, Johnny pedig hiába ambíciózus meg ravasz meg jóképű, ha a karaktere irritál, mert még mindig nem érzem elég markánsnak Josh Henderson játékát. A Bobbys szál tán még valahol érdekes, rákos a szerencsétlen, a felesége meg aggódik érte, na bumm. Akire kíváncsi lennék, az pont Samantha, de őt eléggé hanyagolták abban a pár részben, amit láttam, pedig az a pár jelenet amiben feltűnt, nagyon érdekesnek tűnt. Politikai ambíciók, nagy törtetések azért, hogy megóvja a fia érdekeit és emellett az alkoholista múlt, ez az, amit szívesen néznék tovább. Illetve, Elena karaktere sem tűnik olyan rossznak, szóval ebben a két nőben egyelőre látok kurázsit.

Most titeket kérdezlek, szerintetek érdemes tovább folytatni a Dallast? Változott valami az utóbbi részekben az első háromhoz képest? Máskor már simán kaszáltam volna és nem gondolnék a folytatásra, de a Vámpírnaplók a legjobb példa arra, hogy idő kell egy sorozatnak a beindulásra. A Dallasnak sem kell más, csak egy kis idő?

1626 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. Nem egy világmegváltó sorozatról van szó, de szerintem abszolút nézhető. A régiből csak annyi maradt meg nekem, hogy mindenki az olajat akarja, gondolom ezen a jó szokásukon nem akartak változtatni. Az évad 2. felében pedig rendesen megy a kavarás, mindenki becsap mindenkit stb. Szerintem adj még neki pár résznyi lehetőséget.

    • Köszi az ajánlást, azt hiszem meg kellene próbálni. De szerintem megvárom vele az RTL-t és a magyar szinkront … vagy egy meleg nyári napon egybe ledarálom a részeket, majd eldől :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here