Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Don’t Trust The Bitch in Apartment 23

Don’t Trust The Bitch in Apartment 23

0
Oszd meg!

Az utóbbi évek leghosszabb sorozatcímének büszke tulajdonosa ez az ABC újonc, ami szerencsésen átevickélte a tavaszi midseasont és jövőre is a képernyőn láthatjuk majd. Az egyik legjobb ABC szitkomról van szó, aminek a bemutatott hét része egytől-egyig aranyos és szerethető volt. Persze a prímet Dawson vitte. Mármint, James Van Der Beek. De miről is szól az egész?

Egy tipikus “barátok együtt laknak, fiatalok, buli van” sorozat ez is, a kezdeti drámát az adja, hogy June a vidéki lány felöltözik New Yorkba, ahol Chloe a 23-as lakács picsája, aki mindenkit lenyúl plusz bulizós “It Girl” a lakótársa. June idővel idomul a barátnőjéhez, és együtt lakják be New Yorkot. Központi szerepben van még Chloe legjobb barátja, James, mármint James Van Der Beek, a színész, aki kvázi önmagát alakítja. És kérem szépen ez az a pont, amivel a sorozat kitűnik a többi közül. Az a rengeteg utalás a Dawson és a haverokra valami zseniális, még a “Dawson bevallja Joeynak, hogy szereti” emlékezetes párbeszédet is átvették. Királyság volt! A sorozatbéli James egy kevésbé megbecsült színész, akinek nem igazán dől a meló, és még mindig mindenki csak Dawsonként emlegeti. Hát, ez eddig meglehet, hogy a valóságban is így volt, de ezen sorozat után szerintem nyugodtan szerethetjük ezt a sokoldalú színészt immáron Jamesként is.

A főszereplő, Krysten Ritter is hozza a kötelezőt, ezt a lányt pedig már annyi sorozatban és filmben ellőtték, ráadásul mindenhol olyan emlékezetes alakítást nyújtott. Nekem leginkább az Egy boltkóros naplója című filmből ismerős, ott kedveltem őt a legjobban. Szerencsére a harmadik főhősünk, a szende Junet alakító Dreama Walker is odateszi magát rendesen, ráadásul a karaktere is egyre szerethetőbbé vált az epizódok során. Ami viszont még további poénforrást ad, azok a mellékszereplők, élükön a szembe szomszéddal aki folyton kukkolja a csajokat – az a pasi valami eszméletlen.

Ami az epizódokat illeti, felépítését tekintve minden rész különálló, de mind a hét szerethető – és már most dühös vagyok az ABC-re, amiért az elkészült hat részt csak ősszel mutatják majd be. Kedden lesznek majd az új részek, a Happy Endings felvezetésével, reméljük sikeresen túlélik majd a szezont mindketten.

Értékelés: 8/10
Tele van ez a sorozat remek poénokkal, a legtöbbet természetesen James szolgáltatja, az a fickó előnyére öregedett Dawson óta. Az egyik kedvenc James momentumom az, amikor Dean Cainnel, a színésszel veszekszik egy öltözőn, annak apropóján, hogy mindketten résztvevői a Dancing With The Stars-nak. Haláli. A lányok része is király mellesleg, Chloe mellett ugyan nehéz odafigyelni June ténykedéseire, de időnként azért tud villantani ő is. Személy szerint alig várom a második évadot, annak ellenére, hogy nem volt semmilyen cliffhanger.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here