90210 – A negyedik évadról

  4
  Oszd meg!

  Annak idején a 90210 volt a kedvenc drámai sorozatom, az első és leginkább a harmadik évad nagyon bejött, de ezzel nem mondok semmi újdonságot azoknak, akik a blog hűséges olvasói. A negyedik szezon első részei annyira nem nyerték el a tetszésem, hogy végül csak most, bőven az évadzáró után volt annyi lelki erőm, hogy végig szenvedjem az évadot. És amikor még azt hittem, hogy a negyedik évad első fele a gyenge, akkor jött pofoncsapásnak a második, amit a legtöbb helyen már jómagam éreztem kínosnak.

  A legtöbb tinisorozat megszenvedi a váltást a gimnázium és az egyetem között, nehéz dolog úgy megoldani a továbbtanulási mizériát, hogy a szereposztás nagy része megmaradhasson és olyan központi helyszínek legyenek, ahol össze tudják terelni őket és megmaradhat a “legjobb barátok, szinte testvérek vagyunk” feeling. Ez még úgy-ahogy sikerült is a készítőknek, okos ötlet volt Liam bárja és Naomi háza, így volt olyan közeg, ahol bármikor együtt lóghattak a srácok. Ez a rész mindenképp nagy pacsi, viszont pár történetszál annyira negatívan és gyengén sikerült, amit még nézni is rossz volt. A kevesebb sokszor több, de itt most annyi féle szappanos elemet bevettek, ami nagyon rossz volt. Plusz, hiába mondják azt a karakterek, hogy “Már nem vagyunk a gimiben”, ha még mindig úgy viselkednek, Naomi és Liam például rendkívüli gyakorisággal váltogatja a “nagy szerelmeket”.. Spoileresen folytatom a továbbiakban.

  Szintén tinisorozat mizéria az, hogy mindenki összejön mindenkivel. De amikor Adrianna adott Silvernek tanácsot Naviddal kapcsolatban, és Dixon és Navid beszéltek a két lányról, hát az rettentően kínos volt. Pontosan azért, mert mindegyiknek “megvolt a másik”, plusz a harmadik évad egyik legjobb szála volt a Silver-Navid-Adrianna háromszög, és az, hogy pont Ade adjon tanácsot nekik eléggé nevetséges volt. Az egész szituáció annak tűnt mellesleg. Silver és Navid szála az évadban amúgy is hidegen hagyott, utóbbi rendőrös ténykedése nevetséges volt, mint ahogy Silverrel sem történt túl sok minden idén, viszont ez a babás projekt még érdekes is lehet.

  Ebben a szezonban azonban pörögtek az események Liam körül, modell majd film karrier és eközben sorra döntötte meg a csajokat, az évadban legalább öt barátnője volt, ami azért szép teljesítmény. Lenyűgöző az a kémia amivel Matt Lanter rendelkezik, bárkivel is teszik őt össze, mindegyik lánnyal olyan jól mutat a képernyőn, amit öröm nézni. Plusz Lanter látványa sem utolsó, de most végre a karakter is kezdett kitörni a szürkeségből, volt néhány jó jelenete, és tetszettek a beszólásai is a modellkedéssel kapcsolatban.

  Annie most brillírozott, szerelmi téren imádtam az évad elején a Patrick ügyet, királyság volt kvázi escorttá tenni a lányt, hiszen a sorozat indulása elején pont róla nem képzeltünk volna el hasonlót. Az ötletet és persze a megvalósítást tehát csak dícsérni tudom, ahogy az évad végén is imádtam a “szerelmes lettem egy majdnem papba” dolgot. Kíváncsi leszek arra, hosszú távon miképpen változtatja majd meg a pénz a lány gondolkodásmódját és világát, de legjobban annak örülnék, ha végre ismét visszatérne a színészkedéshez. Mármint, a karakter, Shaena Grimes alakításával nekem nincs egy fikarcnyi problémám sem.

  Adrianna megjárta a hadak útját az elmúlt évadok során, itt a negyedikben nagyon okosan az elején visszavették a szerepét, és szinte csak statisztaként volt jelen, ez pedig így volt szép és jó. A szerelmi kapcsolata Dixonnal nagyon nem tetszett, a kémiát sem éreztem kettejük között. Viszont Jessica Lowndes énekel, és ha éneklésre nyitja azt a szép kis száját akkor gond nem lehet, mert még mindig imádom a hangját.

  Ahogy évek óta mindig, most is Naomi volt a központban, ezzel különösebb bajom nincsen, de ebben a szezonban nem kapott túl érdekes szálat. A szerelmi vívódásai elég semmilyenek voltak, a Max mizéria pedig az évad végére vált a legkínosabbá, habár azt elismerem, hogy az esküvő megszakítása elég mókás egy jelenet volt. Az egyetlen ami tetszett Naomi kapcsán az idén, az a vetélkedés volt Jennel. Jó volt látni a sebezhető, emberi oldalát, azt, amit nem tud egy-egy jól betalált poénnal vagy szarkazmussal elfedni. Imádom mikor ilyen apró de fontos dolgokban mutatkozik meg az igazi Naomi, no nem mintha nem szeretném a szarkasztikus énjét.

  Ami a szezon finálét illeti, a cliffhanger hangosan röhögős volt, lévén majd pont a 90210 fogja kinyírni az egyik főszereplőt. Bár, nem ártana megtenni, lévén Dixon karaktere sosem volt túl érdekes, a srácra már kár műsoridőt pazarolni, mert évek óta csak púp a sorozat hátán. Én örülnék, ha Dixon nem élné túl a balesetet – de gondolom egyikünk sem hiszi azt, hogy meg is halhat. Adrianna zenei karrierjének az alakulására nagyon kíváncsi leszek, ahogy érdekesnek tűnik ez a Liam & Vanessa dolog is, Arielle Kebbel pedig az évad fénypontja volt, kitűnő alakítást nyújtott végig.

  Plusz meg kell említenem, hogy nagyon hiányzott az évadból Teddy karaktere, túlságosan keveset szerepelt, pedig nagyon megszerettem őt. Debby hiánya is szíven ütött, jó volt látni a srácok anyukáját. Plusz, jó lenne már végre visszahozni legalább egy részre Kellyt, kíváncsi vagyok mi történhetett vele – ráadásul olyan hirtelen tűnt el Jennie Garth a szereposztásból, hogy ihaj.

  Értékelés: 5/10
  Leginkább korábbi önmagához képest éreztem gyengébbnek ezt az évadot, de határozottan olyan érzésem is van, mintha a készítők már egyre fáradtabbak lennének, és nem nagyon tudják kitalálni azt, mit is műveljenek a sorozattal annak érdekében, hogy nem csak nézhető, hanem szerethető is maradjon. Persze a 90210 iránti szeretetem továbbra is töretlen, de nem várom túl nagy lelkesedéssel az ötödik évadot.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here