Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Awkward – Botrányosan rossz a második évad

Awkward – Botrányosan rossz a második évad

2
Oszd meg!

Körülbelül egy hónapja halogatom ennek a postnak a megírását. Egyszerűen várakozó állásponton voltam, mert annyira akartam, hogy írhassak valami jót 2011 nyarának legjobb vígjáték sorozatáról, de … a próbálkozásom sajnos kudarcba fulladt, hiába telt el már öt rész a várva-várt második évadtól, ugyanúgy szomorú vagyok minden egyes epizód befejezése után, a fejemben pedig egy mondat kattog: Mi a franc történt veled, Awkward? Hol van a minőség és az a sok sziporkázó dialógus és a vicces szituációk? Mi a csuda történhetett az írói szobában amiért ennyire sikerült elbaltázni a második évadot? De kezdjük inkább az elejéről a dolgok kivizsgálását.

Az első évad rettentően jól indult, például Jenna és Matty titkos viszonya ami kezdett komolyodni, de Jenna végül Jake mellett döntött. Ez így volt szép és jó, de persze gondoltuk, hogy idővel Jenna vacilálni fog majd a két srác között. Na de hogy ennyire? A második évad fő bonyodalma kérlek szépen az, hogy Jake nem tud Jenna és Matty viszonyáról, az pedig ki fog derülni, az hétszentség, és jöhet majd az eszeveszett futam, ami tényleg kínos, és nem jó értelemben. A főszereplő szála ebben a szezonban teljesen érdektelen, habár az ötödik részben úgy-ahogy érdekesen vázolták a szituációt, de ez korántsem jelenti azt, hogy éreztem volna az első évados minőséget. A szerelmi háromszög totálisan unalmas, és nem csak maga Jenna tűnik egy “kellék”-nek, hanem a két férfi főszereplő is.

Egyes egyedül ami miatt nem kaszáltam a sorozatot, azok a mellékszereplők – belőlük viszont alig kapunk. Pedig olyan jó gárdát szedtek össze, amit kár nem szerepeltetni. Tamarát például imádom, a megszállottsága Ricky iránt a sorozat egyik gyöngyszeme, és akkora egysorosai vannak a csajnak, amin nem tudok nem kuncogni. Ugyanolyan jó szereplő Saddie is, az ő karaktere pedig eleve telitalálat. Ő lenne ugyanis az iskolai “mean girl“, gazdag meg pompomlány vezető de túlsúlyos – tökéletesen egyedi, de nem csak emiatt Saddie a legjobb, hanem mert néha nagyon jó beszólásai is akadnak. Amikor előjön azzal, hogy “Welcome“, és hozzáteszi azt a fura hanglejtést, hát azt nem lehet nevetés nélkül kibírni. De szinte az összes mellékszereplőt meg tudnám említeni, mert tényleg mindegyik a szívemhez nőtt. Jenna dilis anyja, Valerie az idióta tanácsadó vagy Ming a legmókásabb ázsai lány Lane Kim (Keiko Agena – Gilmore Girls) óta.

Értékelés: 4/10
Szóval, én csalódtam eddig a második évadban. Lehet, hogy én vagyok a hibás, mert nem kellene az elsőhöz hasonlítani, mert most Jenna is egy más szituációban van, mint a sorozat indulásakor. De ettől függetlenül nekem hiányzik az a zsenialitás, amivel az elején bírt a sorozat. Nálatok eddig miképp teljesít az évad?

1236 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. Félve kezdtem bele, de az 1. évad tényleg jó. Szomorúan olvasom, hogy ennyire nem tetszik Neked a 2. évad, reméltem, hogy tudják olyan színvonalon folytatni, mint amit az 1-ben láttunk.

    • Őszintén kétlem, például a Glee esetében sem tért vissza az első évados minőség.

      PErsze, tudom, én is szigorú vagyok, és eleve nem lehet olyan a sorozat, mint az elején, hiszen akkor például Jenna kívülálló volt, most meg felvállalt barátnő, szóval tök más a szituáció, de ennek ellenére gyengébbek például a dialógusok és kevesebb az “egysoros”. Utóbbiakon meg lehet javítani :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here