Matt Lanter és a “Tökéletes Kémia”

2

Matt Lanter már az oldal megalakulása óta mondhatni a Media Addict múzsája, és egyike a személyes kiskedvenceimnek. Éppen ezért meglepő, hogy még nem mutattam be nektek ezt a remek fiatalembert, aki nemcsak jóképű, de tehetséges is, és a szívén viseli a világ sorsát. Plusz Lanter egyike azon kevés színésznek, akik bárkivel tökéletes kémiát tudnak felmutatni a képernyőn.

A színész 1983 Április 1-én született, a teljes neve Matthew Mackendree Lanter. Habár Massillionban született, Ohioban, nyolc éves volt, amikor Atlantába kölzötött a család. Lanter az iskolai évei alatt rendszeresen sportolt, legjobban a baseballhoz volt adottsága. 2001ben érettségizett a Collins Hill Középiskolában. Mivel remek sportoló volt felvételt nyert a Georgiai egyetemre méghozzá ösztöndíjjal. Később bekerült az Atlanta Braves baseball csapatba is. A főiskolán azonban megcsapta őt a színészet iránti vágy, és miután kapott egy aprócska szerepet az ott forgatott Bobby Jones: Stroke of Genius című filmben, megcsapta őt a színészet iránti vágy. “Úgy éreztem beleszerettem a művészetek világába. Az élmény után úgy döntöttem Los Angelesbe költözöm és meghallgatásokra járok“.

Lanter testi adottságaira hamar felfigyeltek Los Angelesben is, 2004ben a Bravo reality műsorában, a Manhutban tűnt fel, ami az American’s Next TopModel férfi verziója ott. Onnan Matt hamar kiesett, de ott azt tanácsolták neki, hogy próbálkozzon tovább a színészettel, mert van helye a szakmában. Lanter több meghallgatásra járt, kissebb-nagyobb szerepeket kapva egy-egy sorozatban. Az áttörést a Point Pleasent hozta meg számára, a FOX misztikus sorozatában három részen át játszott. 2005 Áprilisában leszerződött Az Elnöknő (Commander in Chief) című sorozat egyik főszerepére. Ő alakította a Geena Davis által életrekeltett, az USA első női elnökének a fiát. A sorozat a kezdeti nézettségi és kritikai siker után hamar kudarcba fulladt, így egy évad után elkaszálták azt.

Lanter később játszott a Hősök pár epizódjában. 2006 és 2007 között epizódszerepek vártak rá a Grace Klinika, Monk, CSI, Shark és a Big Love című sorozatokban. 2008ban a The Oaks pilotjában játszott, de végül nem rendelték be a szériát. 2008ban három élőszereplős filmmel is jelentkezett: a The Cutting Edge 3 – Chasing the Dream című ABC Family produkcióban korcsolyasztárt, a WarGames: The Dead Code-ban egy hackert alakított. A Disaster Movie – Katasztrófafilm mozifilmben pedig övé lett a főszerep. A karrierje tehát ismét beindult, és innen már nem volt megállás. Lanter szerint a nehéz években nagy támogatást jelentett neki Laurence Fishburne, a színész tanácsa, akivel egy rendezvényen találkozott, aki ezt tanácsolta Lanternek: “Sok elutasítást fogsz tapasztalni ebben a városban, de mindig emlékezz arra, hogy tudd ezeket felhasználni a te javadra annak érdekében, hogy ezek erősebbé tehessenek téged“. Lanter pedig eszerint cselekedett.

2009ben sikerrel pályázott a 90210 egyik kiemelt karakterére – belőle faragták az új Dylan-t, az eredeti széria nőcsábászát. Habár eredetileg Liam karaktere csak pár rész erejéig színesítette volna a sorozatot, a nézők annyira megkedvelték őt, hogy főszereplőként számítottak rá a továbbiakban. Liam az elején a rosszfiú szerepkörben tetszeleg, Lanter erről így nyilatkozott: “A rosszfiú egy vicces szerepkör. Kijátszhatod magadból amit szeretnél, eközben a lányok a szekrényednél állnak sorba, pedig mindez csak munka. Lehetne ennél is jobb? Azt hagy áruljam el neked, hogy Liam szerepe előtt a lányok egyértelműen nem állítottak meg engem az utcán“.

A 90210 forgatásai szüneteiben mozifilmekre is jutott ideje, a Sorority Row és a The Roommate című horror filmekben hamar megölték őt, ellenben a Vampire Suck nevezetű Alkonyat paródiában ő volt Edward Sullen. A színész jelenleg is forgat, a Chance of Rain mozifilmje jövőre kerül a mozikba, akárcsak a Liars All című alkotás. A színészi munkák mellett rendszeresen szinkronizál is, legjelentősebb munkája a Star Wars animációs változata a Carton Networkoon.. A Csingiling mesékben ő Sled hangja, nemrég pedig az Ultimate Spider-Manben debütált, ahol egyszerre több karaktert is visz. Modellként is aktívan tevékenykedik, de nem kifutókon, csak fotósorozatokban láthatni őt mostanság. Persze a fontossági sorrend továbbra is a színjátszás, a szenvedélyéről így nyilatkozott: “A színészet többet jelent számomra, mint eljátszani egy karaktert. Megismerem a karakter hátterét és megpróbálom elmesélni a sztoriját

Matt Lanter fontosnak tartja azt is, hogy a hírnevét jó célokra használja fel. Csatlakozott egy olyan alapítványhoz, ami az Alczheimer kór ellen küzd. “Ez egy szörnyű betegség ami 5.3 millió amerikait érint. Szeretném ha segíthetnénk nekik és találnánk egy lehetséges módot a tisztességes életre, amit ők is megérdemelnek“. Emellett aktívan támogatja az AIDS elleni küzdelmeket, és részt is vett a hírességekből álló kidobóscsapatba is, így promotálva Ben Stiller filmjét, a meccsek bevételeit pedig AIDs kutatásra használták.

Matt csatlakozott az “I’m a Real Man” kampányhoz is, ami a nők elleni erőszak megakadályozására jött létre, a kampányban pedig Lanter így szólalt fel: “Egy igazi férfi egy ujjával sem bántja a nőt. Partnerként kezeli tisztelettel bánik vele, szereti és támogatja. A férfiak fizikailag erősebbek de a magánéletben nincs helye a hatalommal való visszaélésnek. Mindenkinek vannak problémái, a harag mindenkit elérhet, de egy igazi férfi intelligens és kibeszéli magából az érzéseit“. A kampányban többek között a Westlife énekesei, Shane Filan és Kian Egan is részt vettek, illetve a The Vampire Diaries sztárja, Ian Somerhalder is. A családon belüli erőszak is Matt szívügye, szeretné, ha a népszerűsége által ha csak egy kicsit, de változtathatna az emberek szemléletén és felhívhatná a figyelmüket a körülöttünk folyó dolgokra. A családon belüli erőszak pedig társadalmunk egyik égető problémája. A kampány hivatalos weboldala itt tekinthető meg.

Ami a magánéletét illeti, nem egy tipikus városi srác, leginkább a természet lágy ölén éri jól magát. Még mindig rendszeresen sportol. Ahogy pedig pár hete megírtam, Június 5-én nyilvánosságra került, hogy eljegyezte barátnőjét, Angela Staceyt, akivel már 2009 óta randizik. A hölgy mellesleg nagyon megértő, az sem zavarja őt, hogy Lanter a legjobb barátai között olyan gyönyörű színésznőket tart számon, mint Sara Paxton és The Vampire Diaries sztárja, Nina Dobrev.

2382 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Share.2 hozzászólás

  1. Imádom Mattet! És nem csak mer cuki, hanem mert olyan naon tehetséges is. Nem is tudtam h ennyire sok mindent támogat, szép dolog h megvédi a nőket. Biztos nagyon rendes srác lehet a valóságban is.

    • Üdv a klubban :) Amúgy tényleg nagyon jó fej lehet ez a srác, és úgy fest nincs is elszállva magától.

Leave A Reply