Főoldal Hírek The Voice: Amit eddig tudunk a tehetségkutatóról

The Voice: Amit eddig tudunk a tehetségkutatóról

7
Oszd meg!

A tv2 gőzerővel készül a The Voice – Magyarország hangja című új tehetségkutató őszi premierjére. Néhány olyan újítást eszközöltek a meghallgatások során, amikre eddig még nem volt példa a hazai tehetségkutatók történelmében. Elindult ugyanis az Online Meghallgatás lehetősége, ami azt jelenti, hogy a The Voice hivatalos weboldalán egy webkamera és egy mikrofon segítségével bárki felveheti a harminc másodperces dalrészletét. Ezt a rendszer automatikusan pontozza egy hangelemző program segítségével. Ha pedig egy jelentkező elég bátorságot érez, a harminc másodperces anyagát nyilvánossá is teheti, így a látogatók is pontozhatják azokat az oldalon keresztül. Az alkalmazás lényege az, hogy a The Voice zenei szakemberei is nézik az oldalt, és az igazán tehetséges előadókkal felveszik a kapcsolatot és meginvitálják őket a műsor meghallgatásaira, hogy élőben mutathassák meg tudásukat a leendő mesterek előtt.

Műsorvezetők ugyan még nincsenek – de a casting már zajlik, – viszont egy vezető riporteri poszt már gazdára talált. Egy fiatal felfedezett, Bányai Miklós egri színész kapta a riporteri feladatot, aki korábban már kipróbálta magát a tévézés világában, igaz, akkor a Marslakók című m1es sorozatban szerepelt. Bányai feladata lesz az, hogy betekintést engedjen a kulisszák mögé, interjúkat készítsen a versenyzőkkel és beszámoljon a legfrissebb hírekről is. Ezt a szerepkört töltötte be a Megasztárban például Görög Zita és Szerekes Nóra is, ami azt jelentheti, hogy a The Voice műsorvezetői posztjának élén egy nő fog állni, akárcsak az X-Faktor esetében, ahol Ördög Nóri egyedül viszi a műsort. A tv2 új műsorvezetője, Bányai Miklós így nyilatkozott az új munkájával kapcsolatban:

“Hatalmas lehetőség, egyben óriási kihívás számomra ez a műsor, igyekszem helyt állni ezen az új területen. Azt látom, hogy a Voice csapata hisz abban, amit csinál, és ez a műsor új színt tud hozni a tehetségkutatók sorában “

Énektanárokat is castingolt a műsor, az egyikük Heincz Gábor “Biga” lesz, aki a Learning to let go című dalával indult “A Dal” című m1es Eurovíziós Dalfesztivál hazai selejtezőn, ahol végül a harmadik helyet szerezte meg, a Compact Disco és Caramel után. Szintén énektanári feladatokat lát el Molnár Márta is, aki ismerős lehet a tv2 nézőinek. Még a ‘2000es évek elején futott a tv2 műsorán egy tehetségkutató műsor, a Popsztárok, amiben együttest kreáltak meg. A műsor egyik nyertese volt Márta, aki bekerült a Sugar & Spice formációba, ahol ő volt a csapat fő énekese. Annak felbomlása után később a Vision formációban énekelt, 2008ban pedig szólókarrierbe fogott. Jelenleg énektanárként dolgozik a Magyar Hajnal Stúdióban, a The Voice kapcsán is ezt a feladatot töltheti majd be.

A tv2 azonban a saját “farkába” haraphat, hiszen a műsor egyik legfontosabb része a zsűri lesz, azaz a mentorok, ahogy a The Voice eredetileg is hívja őket. De mivel ezt a “nevet” az X-Faktor már lefoglalta, ezért a tv2 egyszerűen mestereknek nevezi őket, ezzel pedig eléggé megnehezítették a saját dolgukat. Az eredetileg esélyes SP vagy a Crystal frontember Kasza Tibor így remélhetőleg fel sem merül bennük, mert mentornak még lehet hívni őket, de mesternek már kevésbé. Azt lehet tudni, hogy Ákos, akit először kerestek meg a mesteri titulussal nemet mondott a felkérésre, de még így is akadnak olyan ismert és ami fontosabb, elismert énekesek hazánkban, akiket érdekelhet a pozíció.

Az egyik hazai hetilap szavazása szerint Király Lindát látnák szívesen a posztban, aki el is vállalná a feladatot. Az énekesnő portfóliója lenyűgöző, évek óta kiemelt szerepet játszik a hazai zenei életben. Az agyon hangoztatott amerikai karrier beindítása ugyan nem sikerült, de itthon nagyon szeretik az énekesnőt, aki nem csak az Operaház Fantomja musical női főszerepe, vagy a Big Brother főcímdala kapcsán került annak idején előtérbe, de számos gyönyörű dal és sláger fűződik a nevéhez, a tehetsége pedig vitathatatlan. Linda így nyilatkozott a The Voice mesteri pozíciójával kapcsolatban:

“Nagyon hálás vagyok azoknak, akik szavaztak és engem tartanak a legalkalmasabbnak erre a szerepre. Az amerikai műsort nyomon követtem, mivel a kinti kiadóm már jó előre felhívta rá a figyelmem. Tényleg egyedülálló és zseniális formátum, hiszen ebben a műsorban az első benyomást nem a szeme kapja a versenyzőnek háttal ülő szakembereknek. Azt hiszem, gondolkodás nélkül mondanék igent, de a párom is örülne, hiszen akkor fél évig biztosan nem utazhatnék semerre, és ez jót tenne a kapcsolatunknak “

Szintén napilapi értesülés az, hogy Bereczki Zoltán becses neje, Szinetár Dóra is egyike lehet a mestereknek. Igaz, hogy a hírt sem a művésznő vagy a menedzsere, sem a tv2 nem erősítette meg, de mivel a csatorna pár hétig titkolni akarja a mesterek kilétét – aminek mellesleg semmi értelme sincs, – így csak találgatni lehet. Azonban tény az, hogy az Operettszínházból már januárban júniusban távozott Szinetár, és egy interjúban szóba kerültek a jövőbeli tervei, amiben egy esetleges tehetségkutatós zsűri is szóba került – legalábbis Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház egyik fejese ezt mondta a Tapsrend műsorának január közepén Szinetár távozása kapcsán. Tekintve, hogy Szinetár férjével, Bereczki Zoltánnal kapcsolatban áll a tv2, és hogy az énekesnő több tv2-es műsorban is feltűnt, esélyessé teszi őt. Azt se felejtsük el, hogy anno a Megasztár duett estjén együtt énekelt Fekete Dáviddal, a negyedik széria ezüstérmesével. Több sajtóértesülés nincs az úgynevezett mesterekkel kapcsolatban, kivéve néhány Blikk információ, de azokra inkább nem hivatkoznék. Az biztos, hogy a tv2 most már észnél lesz, és olyan művészeket válogat be, akiket okkal hívhatunk mesternek. Visszatérve Szinetár Dórára, a menedzsere így nyilatkozott a tehetségkutatóval kapcsolatosan:

“Még nem érkezett hivatalos megkeresés az ügyfelemhez, de véleményem szerint komolyan elgondolkodna egy ilyen lehetőségen – mondta Ferenczi Orsolya. – Dóra egyébként is nagyon szereti a tehetségkutató műsort, mint műfajt, a Megasztárt például végig figyelemmel kísérte.”

Ősszel kemény csata lesz az X-Faktor és a The Voice között, ami minden bizonnyal fel is boríthatja az RTL Klub legnézettebb tévé pozícióját az országban. Egy tehetségkutató ugyanis sorsfordító erejű lehet egy csatorna életében. Az RTL Klub sem adja azonban fel, egyes hírek szerint amerikai mintára két estére bontják az adást, az éneklés és az eredményhirdetés külön este kerülhet képernyőre, és könnyen lehet, hogy a The Voice is így dönt. Az Új Ász Online megkérdezte Árpa Attila tévés guru véleményét is ez ügyben, aki hozta a formáját és elég pikírt stílusban felelt az újságírók kérdéseire:

“Az X-Faktor egy cirkusz, ezért nem is érdemes összehasonlítani a The Voice-szal. A Megasztárral már inkább, hiszen az hosszútávon bizonyította, hogy helye van a kereskedelmi tévézésben. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a tehetségkutatóknak, legyenek bármilyen köntösbe is bújtatva, mindig lesz helyük a képernyőn, és a TV2 most megszerzett műsora mindenképpen valami újat mutat majd a piacnak azzal, hogy végre nem jól eladható csinibabákat és cuki fiúkat keres, hanem a hangot helyezi előtérbe. Hozzá kell tennem, hogy azt nem lehet megjósolni, hogy nyerhetnek-e ezzel nézettségi versenyt, mivel nehezen tudom elképzelni, hogy ebben az országban éppen az 50 milliárdos médiapiacon ne lehetne találni egy olyan embert, aki bizonyos összegért úgy nyomjon meg egy gombot, hogy az valamelyik irányba eltolja azt a bizonyos döntő 10 százalékot “

Egyelőre tehát ez az állás a The Voice ügyében – de összesítsünk: vannak tehetséges énektanárok, egy jóképű de kezdő riporter, és egy király online alkalmazás, aminek segítségével bárki jelentkezhet a műsorba. Az úgynevezett mestereket egyelőre bújtatják, a posztra pedig Ákos visszalépése után többek között az énekesnő Király Linda és az ország egyik legtehetségesebb művésznője, Szinetár Dóra a legesélyesebbek. Amint friss és érdemi információk derülnek ki a műsorral kapcsolatban, nem leszek rest közölni veletek. Addig is szívesen várom a ti véleményetek, nektek mennyire tetszenek ezek a friss információk? Nézni fogjátok a tehetségkutatót vagy maradtok az X-Faktor pártján.

7 Hozzászólások

 1. Hát én nagyon remélem, hogy nem Szinetár ‘művésznő-t” rakják be, mert ha a nevét meghallom már akkor rosszul vagyok. Bereczkit is utáltam a Megasztárban, elképesztő mekkora arca van a semmire. Remélem nem az a felállás lesz, hogy 3 pasi egy nő, mert kicsit már unalmas. Inkább legyen két nő meg két férfi mester. És műsorvezetőnek is remélem nem olyan Tatár Csilla félét tesznek be, mert semmi keresnivalója nincs ott. Egyébként, ha jobb lesz a zsűri és műsorvezető összeállítás akkor a TV2-t nézem, ha nem akkor egyiket sem. :)

  • Mi a baj Szinetárral? Szerintem nagyon szép az énekhangja és színésznek sem utolsó. Igaz, Bereczkiről se hittem, hogy akkora arca lesz, mint amekkora volt neki.

 2. Az angoloknál is idén kezdődött és én kíváncsi voltam a formátumra, ezért megnéztem. A Blind Auditions a legszórakoztatóbb része szerintem a műsornak, remélem nálunk is hasonlóan jó lesz. Ha jól választják ki zsűritagokat (mestereket) + az énekeseket, akkor nagyon szórakoztató tud lenni. Király Linda szerintem jó választás lenne, Szinetár Dóra kevésbé.

 3. Szinetárral és Bereczkivel is egyaránt elszállt a ló. Bereczki csapnivaló színész, többször láttam már színpadon, de eddig még nem nyújtott maradandót számomra. Szinetár egy fokkal jobb, azt elismerem, hogy szép hangja van és ő több érzelmet is tud vinni az előadásaiba, mint a kedves férje, de emberként nem tartom őket nagyon sokra.
  Annyi kiegészítés, hogy Szinetárék nem januárban, hanem most júniusban távoztak a színházból (aminek én külön örülök), és Kero nem az egyik, hanem A fejese az OperettSzínháznak. :) (És ha már Kero: szerintem az ő rendezései a legrosszabbak az ottani rendezők közül.)

  • Bereczkit eddig csak youtubeon láttam pár részletben, nekem ott egész jónak tűnt, de biztos más egy teljes előadás, mint egy-egy részlet. A forrásom szerint január volt, nem június, de korrigálom, köszi, hogy szóltál!

 4. Jó ötlet volt a The Voice “átvétele” viszont félek hogy csak az ötlet volt jó és a megvalósítás már kevésbé lesz az.Sőt a “vak” meghallgatás már ott formáját vesztette hogy az elő elő válogatón a producerek tudják szűrni látásra kiket hallgasson meg a zsűri…
  A mobil (és online) meghallgatás pedig azért nem “király” ötlet hiszen tudjuk a webkamera/mikrofon mennyit torzít az ember valós hangján.
  Biztos elkezdem nézni ,de ha esetleg majd választani kéne biztos X Faktort fogom nézni.Bár az US verzióban több “izgalom” és esemény lesz szóval aki tudja nézze ! Ráadásul a Britney trailer alapján megállapíthatjuk NEM LESZ FINOMKODÁS.

 5. Nekem nincs Szinetárd Dórával semmi bajom, de nem ebbe a műsorba való jobban el tudom képzelni Király Lindát, mint őt.
  Online meghalgatás nagyon jó én már pár egyént értékeltem is reméljük valamelyikük be is jut a válogatásra.
  Az X-faktor vagy Voice hát nem tudom annyira nem vagyok a tehetségkutatokért oda. Bele-bele nézek, de ha van egy jó film valamelyik másik csatornán akkor azt nézem.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here