Főoldal Hírek Érkezik a Szent Johanna Gimi 7. – “Útvesztő”

Érkezik a Szent Johanna Gimi 7. – “Útvesztő”

8
Oszd meg!

Az utóbbi évek egyik legnagyobb hazai könyvsikere volt Leiner Laura lenyűgöző könyvsorozata, a Szent Johanna Gimi. Az utazás hamarosan véget ér, a gimisek a legújabb, hetedik kötetben kezdik a tizenkettedik osztályt, tehát már csak két könyv van hátra és lezárul egy szakasz a főszereplő, Rentai Renáta életében.

A várva-várt hetedik rész címe Útvesztő lett, és tegnap a borítót is közzé tette a kiadó. “Döntések, amiket nehéz meghozni“, az Eifel torony képe és a jobb sarokban a felsőoktatási jelentkezési lap  azt engedi sejtetni, hogy Renátának is lehetősége lesz barátjához, Arnoldhoz hasonlóan Párizsban tanulni, ki tudja, talán egy jó egyetemen. Persze mindez csak spekuláció, pár dolog azonban már kiderült. Leiner Laura az író több olvasói kérdésre is válaszolt az új kötetekkel kapcsolatban, összesítsük! A könyvben fontos szerepe lesz Cortez szüleinek – akiket eddig nem ismerhettünk. Kiderül az is, miért járt egyáltalán Cortez előző barátnőjével, Vikivel illetve a hatodik az utolsó igazán boldog kötet. És ami a legtöbb spekulációra adhat okot: lesz egy nagy szakítás is. De kié? Kinga és Zsolti? Reni és Corez? Ricsi és Virág? Jaques és Hanna Flora?

Hamarosan minden kérdésre fény kerül, hiszen a hetedik rész, az “Útvesztő” Augusztus végén megjelenik. Augusztus 22 és 24 között pedig a Pecsa Music Gardenben (Budapest) egész napos dedikálás lesz Leiner Laura részvételével. Fontos szabály, hogy ezen a napon csak a hetedik könyvet írja alá az írónő, így korábbi kötetekkel kár megjelenni. Viszont az esemény díjmentes.

Jómagam alig várom, hogy ismét belemerülhessek a Szent Johanna Gimi világába, a véleményem pedig tartom, miszerint ez egy 10/10-es könyvsorozat. Arra pedig remélem ti is emlékeztek, hogy a négyes kötet szélén a Media Addict ajánlása szerepelt a Szent Johanna Gimiről :)

8 Hozzászólások

  1. Én is nagyon várom a hetedik részt, csak kicsit szomorú vagyok, hogy ez az utolsó rész. Kár, hogy vége lesz, de kíváncsi leszek Laura következő könyveire is. Kíváncsi leszek mi lesz a főszál, bár gondolom a továbbtanulás. Szerintem a Cortez-Reni és Zsolti-Kinga páros tuti nem fog szakítani, ha mégis tévedtem, de ezek túl egyértelműek lennének. Bocsi, egy apró hiba Jacques barátnőjét Flórának hívják.

  2. Én úgy tudom,h a 7. rész az még az utolsó lesz. Mindegyik kötet egy félévet jelent és ezért a könyv az 8 kötetes lesz. Tehát még 2 kötet van hátra.

    • Én is azt írtam :)

      Marianna: Köszi, hogy szóltál, javítottam Florát. Nem is tudom miért Hanna ugrott be :)

  3. Már előre kalandoztam, úgyhogy azért írtam, hogy utolsó. :) Így is elszomorít, hogy ez az utolsó előtti.

  4. SPOILER! Én már olvastam a hetedik részt, Kinga és Zsolti szakított, Kinga és Dave pedig összejött.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here