Főoldal Kritika és Értékelés Könyvkritika Stephenie Meyer – Bree Tanner rövid második élete

Stephenie Meyer – Bree Tanner rövid második élete

0
Oszd meg!

Az Alkonyat könyveket végig olvastam, volt, ahol izgultam is, azonban összességében elmondhatom, nagyobb az Alkonyat láz füstje, mint amekkora a láng. Erre ad bizonyítékot Meyer rövidke kötete, amiben az Alkonyat 3-ban megismert Bree a főszereplő, a könyv pedig bemutatja a lány vámpírrá válásának történetét, és a bugyuta akciót, amit Bella elpusztítására tervelt ki Victoria és a csatlósai.

Az elején igyekeztem komolyan venni a könyvet, úgy-ahogy tetszett a szereplők ábrázolása, érdekes volt olyan vámpír leírást látni Meyertől, akinek az evés nem egy pumát jelent, az emberi élet elvétele pedig a szomj csillapításának érdekében. Szinte már kezdte hitelessé tenni számomra a Meyer által megalkotott vámpírvilágot ez a könyvecske. Aztán jött a nagy bumm: főhőseink ott állnak a barlangban, és rettegnek, mert ha nap éri őket, elégnek. De mindannyian tudjuk, hogy csak csillogni fognak. Amikor azon jeleneteket olvastam, hát hangosan röhögtem rajta. Szinte úgy éreztem, mintha az író önmagát parodizálná ki ezeknek a jeleneteknek a megalkotásával, bár, azt is el tudom képzelni, hogy mindez nem volt szándékos, és ő ezt kőkeményen gondolta. Mindenesetre nagyon humoros volt az egész, felötlött az emlékezetemben az összes Edward-paródia, és ez még mókásabbá tette az egészet. De gondolom nem ez volt a cél.

Kíváncsi lettél? 15% kedvezménnyel online megrendelheted –   Papírkiadás

Tulajdonképpen sok mindent nem adott hozzá az Alkonyat történetvilágához az, hogy betekintést nyerhettünk a szedett-vedett csapat életébe, maximum annyiban, hogy Jane és a Volturi időt adott nekik, hogy megöljék Bellát és a pereputtyot. Adaléknak érdekes, és tényleg csak a rajongóknak készült, reméljük a megfilmesítést elhanyagolják.

Értékelés: 5/10
Nem tudtam komolyan venni ezt a valamit, sajnálom. Hogy vegyek komolyan olyan vámpírokat akik rettegnek, hogy a napon elégnek, aztán meg nevetnek mert csillognak?

958 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here