Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Glee Project – Kiestek az anti-kedvencek

The Glee Project – Kiestek az anti-kedvencek

2
Oszd meg!

Anti kedvenc – létezik ilyen szó egyáltalán? Ha igen, kötőjellel vagy anélkül írandó? Mindegy is, ha létezik, ha nem, jobban nem tudom kifejezni azt, hogy egyszerre öröm és szomorúság az, ha kiesnek egy reality műsorból azok a szereplők, akiknek nem bírja az ember a búráját. Abból a szempontból mindenképp öröm, hogy nem “kell” részről-részre elviselni a jelenlétüket,és nem irritálnak a viselkedésükkel. Viszont, minden ilyen műsorba kell egy antihős, egy olyan szereplő, akinek a kieséséért drukkolhat az ember. Mert így bármelyik versenyző is esik ki, őket nagyon fogom sajnálni, ez meg így nem funny. Akárhogy is, egyre fogyatkozunk, már csak kilenc versenyző maradt talpon. Ami a részeket illeti, azok egyre jobbak. Úgy tűnik a szerkesztők belejöttek abba, hogy mit érdemes képernyőre engedni a hét anyagából, ráadásul a videoklipp rendező, Eric White is egyre jobb munkákat végez. Tetszenek a koncepciók, nagyon tehetségesek a fiatalok, és eleve jó ez az egész műsor. Számomra ez az egyetlen amerikai reality amit rendszeresen nyomon követek, de ha ennyire jól megy a tengeren túl a műsorszerkesztés, azt hiszem nem ártana többre is “befizetni“. A legutolsó – mellesleg zseniális, – videoklipp alatt spoilerekkel folytatom.

Számomra tehát Mario és Tyler volt az, akiket egyre kevésbé bírtam elviselni. Idegesített a viselkedésük, Tyler arrogánsnak tűnt, aki minden gyengeségét arra fogta, hogy nemrég még nő volt, most meg már férfi, és mennyire nehéz ez neki. Mario esetében kicsit komplexebb volt a történet, hiszen a vak srácot alapvetően sajnáltam azért, hogy nem lát. De kiderült, hogy nem kicsit nagyképű a gyerek, folyton vitázott a többiekkel és leoltotta őket, ráadásul amiket a kamerába mondott a társairól szerintem elég felháborító volt. Annak ellenére, hogy vak volt, számomra egyértelműen negatív karakternek jött le. Na mindegy is, végre elment. Mivel már csak kilencen vannak, úgy gondolom érdemes egyenként elmondanom róluk a véleményem, hátha egyetértünk – de ebben őszintén kétlek :) A vizsgálatban azt is megnézem, mennyire illene a Glee-be, hiszen mégiscsak ez a főnyeremény. És bízzunk benne, hogy most nem csak a háttérbe keresnek tagokat, hanem rendes szerepeket kaphatnak majd a srácok.

 • Abraham (24): Nagyon jó táncos, isteni, ahogy mozog. Benne egyértelműen az új “Mike Chang“-et látom, kérdés azonban az, hogy kell-e a sorozatba egy hasonló karakter. Mindenesetre amióta eltüntette a hajából a piros tincseket,  másképp viselkedik, ami nem feltétlenül jelen jót. Számomra egyelőre egy szürke karakter, aki rohadt jól táncol.
 • Aylin (22): Nagyon jófej ez a muszlim lány. Jópofa, mókás, a hangja király, és még szimpatikus is. Szerintem ő bármilyen karaktert el tudna játszani, a top4 egyik esélyese.
 • Ali (24): A műsor egyik legnagyobb törtetőjének érzem, aki mintha előnyt kovácsolna abból, hogy tolószékben ül. Akárhogy is, egyszerűen tüneményes, viszont a hangja nem a legjobb, nekem legalábbis túl nyálas. Artie párjaként a sorozatban jól funkcionálna, de a kora miatt nehezen tudnám elképzelni róla, hogy tinédzser. Mert számomra egy nő benyomását kelti. Plusz, az a szilikon elég furán áll ezen a lányon…
 • Blake Janner (19): Jóképű, atlétikus, király a hangja és színésznek sem utolsó. Remek pótléka lenne Finnek a New Directions keretein belül, szerintem nagy esélye van arra, hogy bejusson a top négybe.
 • Charlie (22): Szegényke, biztos nem sokáig fogja húzni a műsorban. Tele van ötletekkel, jópofa és szerethető karakter, de ahogy látszik, túlságosan irányítás mániás, imád a központban lenni, és egy sorozat forgatása alatt ezek inkább csak problémákat szülhetnek. Kár érte, mert jó arc a srác, a hangja sem utolsó, egy focista szerepét simán el tudnék képzelni tőle.
 • Nellie (19: Az egész mezőnyben az ő hangja a legkülönlegesebb. A hangszíne egyszerűen varázslatos, ha csak egy sort is énekel az ember legszívesebben visszatekerné, hogy újra és újra meghallgathassa azt. Király lenne a Vocal Adrenaline vezető énekeseként, viszont nem érzem úgy, hogy esélye lenne a nyerésre. Csapatjátékosnak valóban nem a legjobb, egyet kell értenem a zsűrivel.
 • Lily (19): Tetszik, hogy ilyen törtető ez a lány, és szimpatikus az is, ahogy viselkedik. Végre, egy duci csaj, akit nem zavar a termete, hanem tudja, ő, úgy szexi, ahogy kinéz. Ez teszi többek között számomra pozitívvá, afféle Mercedes-pótlékként pedig tökéletes lenne a New Directions soraiba.
 • Shanna (21): A top négy egyik legnagyobb esélyese, aki színészként és énekesként is bizonyított. Quinn Fabray elballagása után pedig kellene egy csinos, jó hangú pompomlány az immáron országos bajnok New Directions sorai közé.
 • Michael (18): A szemtelenül fiatal, jóképű és tehetséges fiú azt hiszem sokunk kedvence, és a nyerésre is talán neki van a legnagyobb esélye. Szerintem bármilyen karaktert el tudna játszani, szívesen látnám például a Warblers vezető énekeseként Sebastiannal karöltve.

Ezek tehát az én értékeléseim a srácokról. Kíváncsian várom, hogy ki győz majd, és lesz-e idén is több nyertes. Most is olyan jó csapatot válogattak össze, hogy kár lenne csak egynek bizalmat szavazni, örülnék, ha idén is bekerülnének legalább négyen. Ami a mentorokat avagy a zsűrit illeti, én velük is megvagyok elégedve, habár az fix, hogy Nikki az életben valami nagyon nagy szarkavaró gépezet lehet. Sebaj, őt ezzel együtt kell szeretni – avagy nem.

Értékelés: 9/10
Szerintem tökéletes szórakozás, azoknak is, akik szeretik a reality műsorokat, és azoknak is, akik valami oknál fogva nem. Ha van egy kedvenced, hát nézd azért, ha van olyan szereplő akit nem kedvelsz, akkor pedig várd meg a kiesését. Ez ilyen egyszerű. Amíg van Glee, reméljük lesz The Glee Project is, mert ez a műsor tényleg nagyon jó. Győzzenek a legjobbak!

677 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

 1. Aylint kihagytad, pedig ő is eléggé ott van hangilag, és az “abszolút atipikus muszlim lány” karaktere is érdekes, mondjuk nem tudom, mennyire illene a sorozatba. A zsűri úgy érzem, eddig jó döntéseket hozott, és én is úgy vagyok vele, hogy most már bárki is esik ki, a szívem fog megszakadni érte, talán Abraham-et nem sajnálnám egyedül, benne nem sok egyéniséget fedeztem fel. Akiről viszont változott a véleményem az eddigi részek alatt, az Ali, pedig az elején nekem sem jött be a vinnyogós hangja, de az aranyossága mindent kompenzál.

  • Oh, tényleg, Aylin kimaradt, pedig őt is nagyon szeretem :) A Glee tulajdonképpen egy olyan sorozat, akibe mindenki beleillene, mert tele van mondhatni szélsőséges karkaterekkel.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here