Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Saving Hope – A pilot

Saving Hope – A pilot

0
Oszd meg!

A Grace Klinikát a negyedik évadnál abbahagytam, azóta ígérem magamnak, hogy folytatom – és folytatni is fogom… – , azóta pedig nem is igazán néztem kórházas sorozatot, szerintem még pilotban sem – maximum, a Hart of Dixie, de hát, az nem igazán orvosos széria. Talán éppen ezért, a műfaj hiánya miatt az életemben, de valahogy bejött a Saving Hope első része. Pedig tényleg egy tipikus kórház sorozat látszatát keltette, öntelt ám kedves orvosokkal, a kötelező szeretkezésben a kórházban, na meg kaptunk háborút túlélt posztraumás stresszes srácot és kövér nőt, aki babát szült anélkül, hogy igazán tudta volna azt, hogy terhes. Az esetek tehát olyanok voltak, amilyennek a nagy könyvben meg voltak írva, azok számára pedig akik rendszeresen nyomon követnek egy vagy két kórházi tematikájú sorozatot, nem hiszem, hogy sok meglepetést okoztak volna a szálak. Amivel a Saving Hope megpróbál kitűnni a tömegből, az a természetfeletti. Idillikus képpel nyit a pilot, Alex (Erica Durance) és Charlie (Michael Sanks) két nagymenő orvos, akik egy taxiban smárolnak, esküvőre készülődvén. Azonban baleset történik, és miután Charlie megmenti a gázoló sofőrt, összeesik, majd kómába kerül. És amikor ez megtörténik, – elviekben, – a lelke, elhagyja a testét, és láthatatlan szellem lesz belőle, akinek úgy tűnik van valami feladata vagy valami hasonló, mert találkozik a kórházban egy férfivel, akit aznap nem tudott megmenteni, az meg nyavalyog, hogy hol a felesége. Ebből a szempontból nem tudom mire megy ki a játék, és mennyire kaphat lényeges szerepet a természetfeletti.

Ami miatt én mindenképp maradni fogok, az Erica Durance. A nő lenyűgöz, már a Smallvilleben is azt tette, és ez a szerep is nagyon jól áll neki. A készítők úgy tűnik bevetnek egy icipici szerelmi háromszöget is, lévén megérkezett Alex exe, a jóképű Joel, akit a Vámpírnaplókból Daniel Gillis (Elijah) kelt életre. Szóval, nekem egyelőre úgy tűnik, hogy egy tipikus kórházsorozat az, ami ez lenni akar, egy kis természet feletti beütéssel. A kérdés pedig tényleg az, hogy utóbbit mennyire aknázzák ki avagy mennyire nem. Maga az ötlet tetszik, a második rész előzetese alapján pedig úgy tűnik Charlie célja a kommunikáció, de majd eldől, mit is akarnak a szituációból kihozni az alkotók. Tippre hatalmas dráma lesz itt, meg sok szellem, akiket Jennifer Love Hewitt módra a túlvilágra kellene segíteni.

Értékelés: 6/10
A színészek és a téma miatt szerintem érdemes az első részt kipróbálni. A pilot egy dologra jó, arra, hogy behúzzon, megfogalmazódjanak benned olyan dolgok, amikre idővel szeretnél választ kapni – én legalábbis így érzek ezzel a sorozattal kapcsolatban. Az első évad ha jól láttam összesen csak nyolc részes lesz, és mivel Amerikában nagyon gyenge nézettséggel fut, ezért nagy valószínűséggel összesen ennyi lesz majd a sorozat, annak ellenére, hogy kanadai-amerikai koprodukció. Ha pedig a folytatás tartja azt a szintet, amit az első rész, akkor ki is tartok a végsőkig.

1559 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here