Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Bunheads – A pilot

Bunheads – A pilot

0
Oszd meg!

Amióta véget ért a Gilmore Girls azóta van bennem egy “űr“, és várok már egy olyan sorozatot, ami teljesen átadja az idilli, kisvárosi hangulatot, valahogy úgy, mint ahogyan azt a Gilmore lányok tették. Szeptemberben a Hart of Dixie jött, látott és győzött, de a Bunheads első része is nagyon ott van a szeren. Utóbbi nem meglepő, hiszen ezt a sorozatot is a Gilmore Girls alkotója, Amy-Shermann Palladino jegyzi, így tényleg minden adott volt ahhoz, hogy egy jó kis első részt kaparintsunk a karmaink közé.

A történet amilyen egyszerű, annyira mutatós. Egy egykori álmokkal és vágyakkal teli profi táncoslány végül belesüpped a középszerűségbe, egy revüben táncol huszadrangú előadóként, a kiugrási lehetőséget ígérő meghallgatáson azonban a kora miatt meg sem nézik, hogy mit tud. Eközben a főhősnőnek, Michellenek folyamatos udvarol egy bájos vidéki férfi, akinek végül elfogadja a bókjait, és egy átmulatott éjszaka után hozzámegy feleségül. Végül Hubbel hazaviszi friss menyasszonyát, ahol szembetalálja magát annak anyjával, Fannyval. A két erős akaratú nő végül megtalálja a közös hangot, amikor egy olyan dolog történik, amit elképzelni sem tudtam. Spoileresen folytatom.

bunheads

Hubbel halott. Így ér véget az első rész – most komolyan, ki az, akit ez nem szippantana be a folytatásra? Oda került vidékre szerencsétlen hősnőnk, ahol senkit sem ismer, aki feltehetően egy kisebb vagyont örököl, csak úgy. Szóval, ezzel a résszel már alapból sikerült maradásra bírniuk, mert érdekes maga az alapfelvetés számomra. No meg, a kisváros teljesen elvarázsolt. Tele van ez a show is buta de szerethető karakterekkel, legjobban Howard exe és a Michelle közötti bolti jelenetek tetszettek. No meg, Fanny sem semmi, igaz, a karaktere nagyon hasonló, mint amit Kelly Bishop alakított a Gilmore Girls-ben, utóbbiban ő volt a nagyi.

Ami a színészeket illeti, mindenki hozta a kötelezőt, talán csak a főhős, Sutton Foster az, akinek szokni kell a habitusát. Nem egyedi a karakter, amit kapott, és idő kell ahhoz, hogy az ember teljesen megértse a humorát. A tinilányok közül egyiket sem éreztem olyan átütő erejűnek, mint annak idején például Lucy Hale debütálását a Privilegedben, ennek ellenére bízom benne, hogy az itteni négyes is összeszedi majd magát.

Karakterügyileg első blikkre akadnak szimpatikusak, ami pedig a főhőst, Michellet illeti, úgy gondolom őt is csak szokni kell. Ami azt illeti, voltak remek egysorosai, olyan tipikus, Palladino stílusban. Jesszus, de hiányoztak már ezek a gyors párbeszédek :)

Értékelés: 9/10
Nagyon régóta vártam tehát a Bunheadset, és azt kell mondjam, az első részben abszolúte nem csalódtam. Pontosan ilyen első részről álmodoztam, és nagyon bíztam benne, hogy majd teljesen beszippant és elvarázsol, ez pedig meg is történt. Mindenképp a sorozattal maradok a továbbiakban is, és csak örülni tudok annak, hogy nem csalódtam benne.

1143 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here