Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Life is Wild (“Afrikai Kaland”) – A pilot

Life is Wild (“Afrikai Kaland”) – A pilot

3
Oszd meg!

Úgy gondoltam éppen itt az ideje annak, hogy belenézek a CW csatorna egyik legnagyobb bukásába, nevezetesen a Life is Wild (Afrikai kaland) című sorozatba. Véletlenül megláttam egy promo videót, és egyből elkapott a táj, a hangulat és maga Afrika. Sajnos nem találtam információt arról, hogy a sorozatot végül is Dél-Afrikában forgatták-e vagy netán az Egyesült Államokban, de van egy olyan sejtésem, hogy a CW-nek nem telik afrikai forgatásra. Akárhogy is, az illúzió adott volt, és nem csak a promóciós videóban.

Az összesen tizenhárom epizódot megélt történetben a gyerekeiket nevelő Danny és Jo miután összeházasodnak, próbálnak normális családként funkcionálni, ami nem egyszerű, ha adott egy őrületesen kamasz srác, aki New Yorkban csak elzüllene, ezért az apa dönt: ideje költözni. A család felkerekedik, és Dél Afrikáig meg sem állnak, ahol az állat orvos férj gyógyít, a feleség pedig majd panziót vezet, a lakhely pedig a halott anya apjának a fogadója, így tényleg minden adott az érzelmi töltetű üzenetek elsütésére és a családi szálak kigubancolására tett hasztalan kísérletekhez.

Pofátlan nyúlása ez az Everwood eredettörténetének, csak sajnos a megvalósítás a talpa nyomába sem ér az Everwoodnak. Persze, mindennek ellenére nem mondom azt, hogy nem tetszett, hiszen, ahogy említettem, a táj egyszerűen gyönyörű volt, ha másért nem is, hát emiatt megérte nézni. Ami a történetet illeti, a pilot nagyon sablon karaktereket vonultatott fel, a főszerepet természetesen a lázadó tini srác, Jesse kapta, aki őrült dühös, mert az apja börtönben van, az anyja hozzáment egy normális fickóhoz, aki még orvos is, ráadásul hirtelen lett egy csomó testvére. De no problem, Jesset mindenki szereti, hovatovább, amikor meg kell műteni egy beteg oroszlánt, naná, hogy a lázadó tini az, aki majd segít, és Afrika tuti kihozza majd a jó oldalát, de ne aggódjunk, nem fog ez olyan könnyen menni, mert máris talált magának egy helyes, rossz hatású fiatal srácot havernak. A másik kiemelt tini szeretplő Katie, a doktor kicsi lánya, aki örömmel mosogat, aki állandóan a halott anyukájáról és a felelősségéről beszél, és akire máris ráhajtott egy afrikai csődör. Persze már most ordítóan látszik az, amit a készítők tutira nem mernek majd ellőni, nevezetesen úgy fest, hogy Katie meg Jesse, a mostohatesók összejönnek…

Értékelés: 5/10
Fogalmam sincs, hogy végig nézem-e. Annyira sablon sorozatnak tűnik, olyan karakterekkel, akiket már ezerszer láttunk mindenütt, az egyediséget pedig úgy tűnik hírből sem ismerik. Viszont tény ami tény, a táj egyszerűen gyönyörű, és pont emiatt, meg az állatok okán van egy olyan alap hangulata, ami miatt olyan kellemesnek tűnik az egész, az ember pedig szívesen nézné tovább. Szóval, micsal csak tizenkét rész van hátra összesen, elképzelhető, hogy folytatom. Esetleg van itt valaki, aki végig nézte már?

1759 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. Én végig néztem régebben ha jól emlékszem az Universalon és a TV2ön is ment. Nem volt annyira rossz ahogy az emlékeimben él. De arra emékszem, hogy a vége befejezetlen volt, és vártam volna folytatást,de nem volt.

    • A csudába, ezt sejthettem volna. Ritkán zárják le a bukott sorozatokat.

      Amúgy igen, a tv2 meg az Universal is leadta, meg asszem az m1 is.

  2. Imádtam ezt a sorozatot, mindig néztem.
    Amúgy ez a sorozat ezen a alapszik: “A vadon bűvületében (Wild at Heart)”. Ugyan ez az alaptörténet, de ez a sorozat 7 évadot ért meg! :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here