Főoldal Érdekességek Ajánló Emlékeztető: Ma éjjel folytatódik a Dallas!

Emlékeztető: Ma éjjel folytatódik a Dallas!

2
Oszd meg!

Elég régóta nem írtam a sorozatról, pedig folyamatosan zajlottak a Dallas 2.0. előkészületei – ma éjjel pedig végre műsorra is kerül az egykori klasszikus széria folytatása. Az amerikai TNT csatorna tíz részt rendelt be belőle, amit most nyáron szépen meg is kapunk, elsőre pedig rögtön dupla epizóddal indítunk, csak azért, hogy ráhangolódjunk a dolgokra. A régi szereplők közül fontosabb biztosan jelen lesz Linda Gray, Patrick Duffy valamit Larry Hagman is, utóbbit nemrég rák miatt kezelték, ezért a nyakán mindig kendőt visel majd. Az új generációt többek között a Született Feleségek egykori sztárjai, Jesse Metcalfe, Josh Henderson és Bobby feleségeként Brenda Strong képviselik.

De miről is szól majd a folytatás? Ugyanott vesszük fel a fonalat, ahol annak idején abbamaradt, azaz továbbra is egy családi dráma sorozatra lehet számítani, ahol az olaj és a pénz birtoklása miatt a fiatal generáció ugyanazokat a hibákat követi el, amiket a szüleik. Most Bobby és Jockey fiai állnak majd a középpontban, akik nem csak a pénzen, hanem egy nőn is hajba kapnak, mivel mindketten ugyanarra a szépségre áhítoznak. Azt se felejtsük el, hogy Jockey örökké Jockey marad, és nem engedi meg csak úgy a fiának, hogy átvegye minden felett az irányítást…

A Dallas szerintem egy olyan klasszikus sorozat, amiből mindannyian láttunk már legalább egy részt, még akkor is, ha csak homályosan dereng valami a gyermekkorunkból. Jómagam csak arra emlékszem, hogy minden péntek este anyuék megvették a pattogatott kukoricát, chipset, ropit vagy valami rágcsálnivalót, odatelepedtünk a tévé elé, és megszólalt a klasszikus szignó, ami a Dallas kezdetét jelentette. Az eseményekből csak egyetlen momentumra emlékszem, nem is értem miért ez ragadt meg bennem: egy sértődött nő bevonult bundában az irodában, ami alatt meztelen volt, levetette azt, majd megszólalt: “Ez az, amit soha nem fogsz újra megkapni, Jockey” és kivonult. Már régen gondolkodtam azon, hogy illene egy darát tartani belőle, de annyira hosszú ez a sorozat, szerintem képtelen lennék végignézni. Viszont, a folytatásra mindenképp benevezek majd.

Annak, aki magyar szinkronnal szeretné nézni a sorozatot jó hírem van, ugyanis az RTL Klub elviekben még nyáron bemutatja majd a Dallast, mivel náluk van a premier vetítésének a joga. Sajnos Jockey és Samantha magyar hangjai, azaz Kránitz Lajos és Szerencsi Éva már elhunytak, így mindenképp nehezebb lesz majd őket új hanggal megszoknunk, de bízzunk benne, hogy sikerül majd méltó utódot találni nekik. Azoknak, akik pedig magyar felirattal szeretném nézni és kritikát olvasni a blogon a nyitó részekről csak azt mondhatom, hogy amint a felirat elkészül, már íródnak is a sorok.

2 Hozzászólások

  1. WOW, az RTL már meg is vette? Ez jó, engem érdekel a sorozat, kíváncsi vagyok egy kultikus sorozat modernizált változatára /folytatására. Szerintem nagy ötlet volt folytatni, bízom benne, hogy ez is olyan sikeres lesz, mint a régi Dallas, ezt biztos segíti, hogy régi szereplők is lesznek benne. A hangok engem nem zavarnak, mert alig emlékszem valamire, még olyan érdekes jelenetek sem maradtak meg, mint nálad, Tibi! :))
    Várom az RTL-en!

  2. Na én ezt a sorozatot össze-vissza láttam, hol nem, hol igen, de mindig fel tudtam venni a fonalat, bár sok volt az olaj :D :D, már hogy ne lenne, én szerettem mind az első évad, mind az utolsó részeit. Elég valószínű, hogy belekukkantok, egyáltalán nem zavart, hogy régi készítésű volt az előd, ha nagyon nem lelek mást a tv-be, még mindig belekukkantok a Story5ön este negyed 10től. Én várom! :) :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here