Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Veep – A pilot

Veep – A pilot

0
Oszd meg!

A Girls mellett az HBO idén egy másik vígjátéksorozattal is színesítette a mezőnyét, ez pedig nem más, mint a magyarul “Az Alelnök” címre keresztelt  Julia Louis-Dreyfus széria. Alapvetően ez egy munkahelyi szitkom, a főhősök pedig a Fehér Ház-ban dolgoznak, méghozzá az Egyesült Államok alelnökének a stábjában. Igen, tele van politikai utalásokkal a sorozat, de ennek ellenére nagyon szórakoztató, és ez leginkább a rendkívül erős színészi játék eredménye. Mert bizony a dialógusok néhol eléggé gyérül lettek megírva. Nézzétek:

“Te mondtad, hogy egy szar alak, és épp ezért vettem fel. Azt akarom, hogy körülvegyen a szar. Amy, szart akarok magam körül.”

Bár ez lenne az egyetlen olyan dialóg, amiben kiemelt szerepet kap az emberi ürülék. De nem. Az egész pilotban ezerrel fut a káromkodás, a felesleges csúnya beszéd, és a szar szót gyakrabban használják, mint azt, hogy “helló”. A legfájdalmasabb pedig az, hogy mindez működik. Itt legalábbis igen. Tudjátok jól, engem általában nem tudnak meghatni ezek a dialógok, a nagyon menőnek tűnő szövegkörnyezetek. Itt viszont tényleg olyan jó a színészi alakítás, és annyira jó helyzeteket teremtenek, hogy még az alpáriságot is képes vagyok elviselni.

Értékelés: 8/10
Az utóbbi évek legrövidebb kritikája – mert erről hosszabban nem tudnék, és nem is akarok írni. Hiszen a lényeg itt van: nézzétek, élvezzétek de nem muszáj szeretnetek. Én is ezt teszem.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here