Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Glee Project – Kezdett a második évad

The Glee Project – Kezdett a második évad

5
Oszd meg!

Ismét tombol a The Glee Project láz, a tehetségkutató-reality műsor második szezonja pedig végre-valahára kezdetét vette. A tét ugyanaz, mint tavaly: azaz a fődíj egy hét epizódos vendégszereplés a Glee c. sorozatban. Az első részben nem győzte ismételni Ryan Murphy, hogy most csak egy nyertes lesz, azaz elméletileg nem fordulhat elő az, mint tavaly, azaz nem kerülnek be négyen a realityből az anya sorozatba.

A tavalyi nyertesek nem kaptak kiemelt szerepet a Glee harmadik évadjában, a háttérben tevékenykedtek, igaz, a végén próbáltak kreálni egy Joe (Samuel Larsen) és Quinn románcot, de idővel dobták az ötletet. Így tehát mondhatjuk azt is, hogy a lényeg a képernyőre kerülés, az, hogy megismerje a világ azokat a tehetséges fiatalokat, akik rivaldafényre vágynak. Az előző széria egyik nyertese, Lindsay Pearce például hála a tehetségkutatónak megkapta azt, amiről mindig is álmodozott: sikerült betörnie a Broadwayre. Olyannyira, hogy ő játszhatja a Tavaszébredés főszerepét. Szóval, nem kell feltétlenül nyerni és elsőnek lenni a műsorban, a lényeg az, hogy mihez kezdenek a bejutott szereplők azután. Ennyi felvezetés után pedig essünk is neki a második évados tapasztalatoknak –  a tovább után.

Az évadnyitó részben ami kifejezetten zavart, az maga Ryan Murphy: még sosem láttam őt ennyire ellenszenvesnek, úgy viselkedett, mintha ő lenne a császár és az atyaúristen egy személyben. A viselkedése rendkívül antipatikussá tette őt a szememben, egyre ellenszenvesebb a pacák. A többi mentorral nincs gond, a terhes Nikki nagyon aranyos, Zach a koreográfus viccesebb és szórakoztatóbb, mint valaha, Robert pedig annyira empatikus és kedves volt a srácokkal a válogatók és a műsor folyamán, tehát miattuk mindenképp megérni nézni a részeket, mert valóban, szerethető és hozzáértő szakemberekről van szó. Kár, hogy Ryan túljátssza a szerepét, és Istenként viselkedik ahelyett, hogy megpróbálná megtalálni a srácok között azt, aki akár kiemelt szerepet kaphat a Glee negyedik évadja során.

Idén tizennégy döntősünk van, és még sosem volt ennyire színes a mezőny, mint most. Van egy aranyos tolószékes lány, egy jófej vak srác, sőt, még egy transzvesztita transzexuális is, egy lányból átoperált srác. Utóbbi nekem a legunszimpatikusabb, és nem azért, mert transzi. Miközben Mario, a vak srác mindent megtesz azért, hogy az állapota ne akadályozza a közös munkát, addig Tyler, a transzexuális, kikéri magának, amiért rá szólnak, ha bénázik, mondván még csak most lett fiú, és meg kell szoknia az egészet. Hát igen, ha hirtelen farka nő az embernek, akkor már az alapvető tánclépések megtétele is problémát okozhat. Szóval, ez a Tyler-srác nekem egyelőre nagyon antipatikus, hiszen hátráltatja a közös munkát, és miközben az, aki nagyobb hátránnyal küzd, azaz vak vagy tolószékes minden tőle telhetőt megtesz a haladásért…

Már kedvenceim is vannak, az egyikük Mario. Elképesztő beszélőkéje van a srácnak emellett pedig csodálatos az énekhangja is. Imádom azt az erőt és lelkesedést amit képvisel, mintha nem is érdekelné őt az állapota, egyszerűen élvezi az életet és örül, hogy a műsor részese lehet. A fiús Dani is nagyon szimpatikus, igaz ő helyzeti előnnyel indul, mivel ismertem őt korábban a Youtube kapcsán: ő volt az a lány, aki arról énekelt, hogy ő nem Justin Bieber, csak hasonlít rá. Mindenképp csekkoljátok. Plusz, azt se felejtsük, hogy bejutott anno az amerikai Csillag Születikbe is. A legnagyobb favorit természetesen Michael, imádnám őt a Gleeben látni mondjuk úgy, hogy örökké. Helyes, jóképű, fiatal, jó az énekhangja és még szimpatikus srácnak is tűnik a részek alapján, szóval neki is drukkolok.

Értékelni azt hiszem felesleges, mert ez nem egy tévésorozat, az pedig, ha valaki nekem unszimpatikus, az nem jelenti azt, hogy másnak is. Például nálam Lea Michele mentori ténykedése is kiverte a biztosítékot, ennyire utálatosnak még sose láttam őt. Vagy csak nekem tűnt színészkedésnek, nyájaskodásnak és hatalmas szerepjátéknak az összes szó ami kijött a száján? Mindegy is, holnap este folytatódik a show, a srácok pedig hétről-hétre egyre jobban a szívemhez nőnek majd, így nehéz lesz tőlük megválni, de remélem/gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

5 Hozzászólások

 1. transzvesztita= másik nem ruháit húzza fel
  transzszexuális= amikor az ember tudata ellentmond, a testének, azaz egyszerűbben fogalmazva “rossz” testbe született az illető

  Bocsi, hogy kijavítalak, de nem mindegy. :))

  • Köszönöm, amiért szóltál, mert tényleg nem mindegy. Javítottam is :)

   Marco Polo: Tetszik a Ryanes megközelítésed, így tényleg van valami “alapja” a genyóságának, de ettől még nem kedvelem őt :D

 2. Nem vagy egyedül :) én már most imádom őket, és egyelőre egyikük sem olyan ellenszenves, mint amennyire tavaly nem kedveltem Alexet vagy Matheust.

  Ryan szerintem direkt játssza a genyó producert, gondolj bele, kell valakitől “rettegni” is, különben nincs motiváció. Jó, a három mentor is néha rájuk pirít, de segítő szándékkal, Ryan viszont képviseli helyettük is a kegyetlen külvilágot, aki kertelés nélkül nemet tud mondani valamire, ami nem tetszik neki, és az az igazi teljesítmény egy ilyen versenyben, ha az úgymond “főellenség” szívét sikerül meglágyítani.

  Mindenkit kedvelek, még ha egyelőre nem is nagyon ismerjük a karaktereket, de Nellie, Dani és Aylin külön szimpatikusak, Nellie hangja pedig észbontóan jó.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here