Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Girls – Csajok

Pilotkritika: Girls – Csajok

6
Oszd meg!

Én tényleg nagyon vártam ezt a sorozatot, mert minden adott volt ahhoz, hogy egy remek széria születhessen meg belőle. Első blikkre úgy tűnt, hogy a nagy előd, a Szex és New York nyomdokain akar járni, a pilotban még ki is pillantottak a legendás karakterekre. A végeredmény azonban egy szörnyű, felháborító és mérhetetlenül blőd nyitó epizód lett, az pedig, hogy én ezt folytassam, csak és kizárólag akkor lehetséges, ha nagyon ütős hozzászólásokat, kritikákat olvasok valahol a folytatásról. Mert kérem szépen ez az első epizód olyan rossz volt, amilyet már rég láttam. Jó, itt és most korrigálok – ez nem is olyan klasszikus értelemben vett rossz, hanem inkább felháborító, azt hiszem ez a legjobb szó rá.

csajok-girls

Hősnőnk, Hannah, egészségesen husis, fiatal lány, aki könyvet ír, amit képtelen befejezni, akinek van egy pasija az életében, akivel igazából csak dugnak, és gond nélkül használ könnyű drogot, ha úgy érzi, minden rossz. És bizony minden azzá válik, amikor a szülei kijelentik, nem tartják tovább el a huszonnégy éves lányt, hisz úgy gondolják, elég idős már ahhoz, hogy eltartsa saját magát. Hannah számára persze ez a világvége, szemtelen módon beszól a szüleinek, siránkozik, hovatovább, illuminált állapotban odamegy a keményen dolgozó szüleihez, és két éven át havi nyolcszáz dollárt kér a költségeire, amíg be nem fejezi a könyvét. De hát, a szülők hajthatatlanok, még az az érv sem hatja meg őket, hogy Hannah szerint ő a generációjának a hangja. És igen, ezen háborodtam fel. Mert elgondolkodtam. Hannah és én egykorúak vagyunk, és szerinte, ő a generációnk hangja. Én nem érzem magam olyannak, mint Hannah, és számomra teljesen idegen dolog az, ha egy huszonnégy éves felnőtt azért rinyál a szüleinek, hogy tartsák őt el. És erre még be is lökik az írók, hogy Hannah lenne a generációja – az én generációm! – hangja? Hát ez felháborító.

Legalább ha más módon értelmes lett volna az egész, akkor ezt még képes lettem volna lenyelni. Az egész viszont olyan volt, mint egy rossz Judd Apatow vígjáték, és most látom, hogy ő az egyik executive producer. Nem meglepő, az Apatow-féle unalomig ismételt elemek mindegyikét magán hordozza a pilot. Nem találtam benne egyetlen olyan szereplőt sem, akivel azonosulhatnék, akit kedvelhetnék, mert mind a négy lánynak olyan hétköznapinak szánt problémái vannak, amivel engem csak untatni tudnak. Jó, lenne egy részlet, ami talán érdekes lehet a közeljövőben, lévén az egyik lány terhes, persze, ezt is éppen a mosdóban, székletürítés közben mesélte el a barátnőjének. Igen, igen, tudom Szánalmas.

Értékelés: 2/10
Ha az én generációm tagjai tényleg olyanok, mint ebben a sorozatban, akkor könyörgöm, valaki öregítsen meg pár évet. Mert amit itt láttunk, az minden, csak nem elviselhető. Nagyot csalódtam ebben a pilotban, mert én tényleg egy értelmes, jól megírt, és HBO minőséget képviselő vígjátéksorozatot akartam megnézni. Hát, nem jött össze.

girls-csajok

1372 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

 1. Végre valaki aki nem ájult el tőle! Én pont ma láttam az első részt – vagyis csak az első húsz percét mert képtelen voltam végig nézni – és ledöbbentem. Nagyon vártam ezt a sorozatot és szinte csak pozitív kritikákat olvastam róla… Sajnálom mert tényleg ki lehetett volna hozni belőle valami jót.

 2. Mivel nagy Szex és New York rajongó vagyok, meg akartam nézni, hogy mit hoznak ki a sorozatban, mert anno valahol olvastam a rövid ismertetőt, és az alapján egy ígéretes pilotnak tűnt, de akkor biztos hogy nem nézem meg. :(

  • Ízlések és pofonok, a sorozatjunkien például mindenütt ujjonganak meg imádják, szóval biztos van olyan része, ami szerethető. Szerintem egy harminc percet adj neki, mert hátha tetszene :)

 3. Szerintem ez tipikusan az a sorozat, amelyik valakinek vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem. Nekem mondjuk tetszik, de el tudom fogadni, hogy ha valakinek nem jön be a stílusa.

 4. nagyon meglepett az írás, általában egy véleményen szoktam lenni az itt megjelent cikkekkel.. most viszont nagyon nem. a Girls-nél intelligensebb humorú, valóságszerűbb és viccesebb sorozatot még életemben nem láttam, és nagyjából minden szereplővel azonosulni tudtam. és a legjobb benne az, hogy nem ilyen szitkom-vicces, hanem teljesen újszerű és egyedi módon. nekem mostanában a hét fénypontja (sorozatozás szempontjából)
  egyébként nem értem sokaknál egy a SATC dolgot, mármint, hogy miért kell ehhez hasonlítani, ezt felemlegetni folyton. mármint OK, négy lány New York -ban, de nagyjából eddig tart a dolog… mindegy, természetesen ha nem tetszik, nem kell nézni :)

  • Itt nem is az a pláne, hogy nem olyan, mint a Szex és New York. Persze, örültem volna egy hasonló stílusnak, és elfogadom azt, hogy ez megpróbál másnak tűnni. Engem igazából az a “generációs” dolog idegesített fel, plusz eléggé untatnak a karakterek, a történet, meg az egész körítés. Egyszerűen nem tetszik, nem az én világom.

   Annak viszont örülök, hogy többeteknek tetszik. Szerintem egyébként Caroline írta le a lényeget, vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem. Én az utóbbi kategóriát képviselem

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here