Főoldal Érdekességek Ajánló Nyáron sem fogunk unatkozni…

Nyáron sem fogunk unatkozni…

7
Oszd meg!

Régen a nyár egyet jelentett az uborkaszezonnal, hiszen pár évvel ezelőtt még nem voltak olyan jelentősek az amerikai kábel televíziók sorozatai. Most már egyre több kábel tévé vág bele a sorozat bizniszbe, ezáltal pedig jelentősen nőtt is a kínálat. Tehát, míg korábban a nyár az uborkaszezon és a darálások ideje volt, most már bátran kijelenthetjük, hogy legalább annyira érdekes időszaka ez az évnek sorozat szempontból, mint az ősz. Ezt bizonyítvány össze szedtem azokat a sorozat premiereket, amik a nyáron várnak rám, tehát azon szériák, amiknek esélyt fogok majd adni. A teljes lista itt tekinthető meg mellesleg. Ahogy a listát nézegetem, ez minden, csak nem uborkaszezon :)

– Teen Wolf (2×01 – Június 03)
Tavaly nyáron az egyik legjobb újonc sorozat volt, az MTV pedig pontosan tudta azt, hogy fogjon neki ennek a meglehetősen elcsépelt témának. “Vérfarkasok, ugyan már, kit érdekel, mindenütt ott vannak,” – gondolhatná az, aki még nem látott egy Teen Wolf epizódot sem. Mert itt aztán tényleg tökéletesen sikerült megalkotni az alapokat ráadásul olyan jó átívelő szálat csináltak az első évadban, amit öröm volt nézni. Megvolt a központi rejtély, jó karaktereket alkottak még, és még dögös pasikkal is teletömték, ami ha tetszik, ha nem, egy pozitív érv is tud lenni :)

– Pretty Little Liars (3×01 – Június 05, ABC Family)
Oh, azok a piszkos kis hazugok visszatérnek, ráadásul talán most drámaibb részek következnek, mint valaha. Alig várom már azt, amikor Hannah beolvas majd Monának, amiért tönkre tette az életét. Ráadásul, az “A” rejtély is megállíthatatlanul robog tovább, de tudjátok, én már régóta nem emiatt nézem, engem már nem érdekel, ki ölte meg Allisont. Annyira megkedveltem a lányokat, olyan jó magánéleti szálakat kreálnak nekik, hogy már csak emiatt is megéri PLL nézőnek maradni.

– Jane By Design (1×11 – Június 05, ABC Family)
A sorozat őszi felvonása a lehető leggicsesebben ért véget, ami nem túl pozitív pont a sorozatnak, de üsse kavics, guilty pleasure kategóriában jó pozícióból rajtol nálam. Mert bizony, ez a “gimis diáklány vagyok, aki titokban megéli az álmát és egy divatcégnél dolgozik” projekt egy olyan sztori alap, amivel nekem sokáig el lehet még adni a sorozatot. Mert van egyfajta hangulata a részeknek, és ez is fontos tud lenni.

– The Glee Project (2×01 – Június 05, Oxygen)
Erről nem akarok hosszan írni, mert kap egy külön posztot. Elöljáróban annyi, hogy nagy előnye ennek a szériának az, hogy sokkal könnyebb elviselni a nyárt Glee nélkül :) De ez tényleg kap majd egy külön bejegyzést, a holnapi nap folyamán.

– Saving Hope (1×01 – Június 07, NBC)
Hosszú távon engem már nem lehet lekötni a kórházas sorozatokkal, de mivel ebben a kanadai szériában még a természetfeletti is jelen van, így alap, hogy engem is érdekeljen a dolog. Plusz, ha megnézem még a szereplőgárdát, még inkább. A női főszerepben Erica Durance (Smallville), mellette pedig Daniel Gillies (The Vampire Diaries) feszít, ez pedig sok-sok plusz pontot jelent. Az első résznek mindenféleképpen esélyt fogok adni, és aztán majd eldől, hogy a természetfeletti “ereje” meddig képes kiemelni az átlag kórház-sorozatok közül a szériát.

– Bunheads (1×01 – Június 11, ABC Family)
Itt elsősorban nem a történetben, (Las Vegasi show girl hozzámegy egy vidéki sráchoz, és végül az anyósa tánc stúdiójában kap melót), hanem az alkotókban bízom továbbra is: Amy Sherman Palladino remek renoméval rendelkezik,a mi nem más, mint sokunk egyik kedvenc sorozata, a Gilmore Girls. Az ABC Family tíz epizódnyi bizalmat szavazott a projektnek. A Bunheads első blikkre nem is túl kompatibilis a csatorna többi sorozatával, ergó elképzelhető, hogy nehezebb lesz megtalálnia a célközönséget. Egy biztos, én mindenképp befizetek erre is.

– Dallas (1×01 – Június 13, TNT)
Igen, jól látjátok, végre megérkezik a TNT műsorára a régóta várt Dallas remake avagy folytatás. A történet Bobby és Jockey gyerekeire fog koncentrálni, akik minden bizonnyal ugyanazokat a hibákat követik majd el az üzleti élet során, mint a szüleik. A főszerepre sikerült megnyerni a Született Feleségek egykori legdögösebb férfi sztárjait, azaz Jesse Metcalfe és Josh Henderson is jelen lesz, plusz a Dallas régebbi színészei közül visszatér Larry Hagman, Patrick Duffy és Samantha szerepében Linda Grey. Jómagam szeretem a klasszikus sorozat feldolgozás-féleségét, engem az ilyennel a képernyő elé lehet szögezni, egy időre legalábbis mindenképp, a többi pedig a megvalósításon és a sorozatok milyenségén múlik majd.

– Falling Skies (2×01 – Június 17, TNT)
Az első évad sok kérdőjellel zárult, ráadásul nekem végig nagyon bejött az “ufók elfoglalták a földet, és a gyerekekből gyilkos pók-robotokat kreálnak, akiknek a célja elpusztítani az emberiség fent maradt tagjait” story line, pláne azért, mert itt még a megvalósítást is sikerült jól összehozni. Ami miatt igazán tetszett ez a sorozat, az a drámai elemek megjelenítése, hiszen sikerült úgy ábrázolniuk az általuk elképzelt világképet, amibe bele tudtam élni magam, néhol pedig a megtörtént borzalmaknál elhittem, hogy ez valójában megtörténhet, és ezek voltak azok a drámai elemek a Falling Skies-ban, ami miatt azoknak is megéri belenézni, akik írtóznak a “high concept” szériáktól.

– Baby Daddy (1×01 – Június 20, ABC Family)
Az ABC Family tulajdonképpen lemásolta a Raising Hope eredettörténetét, és azt valósítja majd meg, egy jóval családbarátibb megoldásban. Ennek az etikussága egy dolog, viszont engem még mindig meg tudnak venni ezzel a scripttel. Plusz, alleluja lecserélték a főszereplőt, így a gyereket nevelő fiatal apuci Jean-Luc Bilodeau lesz, a srác karrierjét meg már régóta nyomon követem, és vártam már őt egy sorozat szerepre. Eleve úgy ismertük őt meg, a Kyle XY-ban. Partnerül pedig megkapta Chelsea Staub (Jonas) tündérhercegnőt, szóval etika ide vagy oda, én tuti Baby Daddy fan leszek. Nehezen tudom elképzelni azt, hogy én csalódjak ebben a vígjátéksorozatban.

– Anger Magagement (1×01 – Június 27, FX)
A filmverzió nagyon bejött, pedig tele volt olyan hülye humorral, amit nem feltétlenül kedvelek. A sorozat verzióra egyértelműen a nagy hírverés miatt fizetek be, plusz magam is kíváncsi vagyok arra, milyen lesz Charlie Sheen visszatérése a kisképernyőre. Itt vagyok a legbiztosabb abban, hogy egy rész után kiszállok, mert itt tényleg csak a kíváncsiság hajt, nem pedig az “ezt látni akarom, mikor lesz a premier?” érzés. Persze, lehet, hogy aztán bejön majd a dolog, ilyen szempontból sok esetben kiszámíthatatlan tudok lenni.

– Awkward (2×01 – Június 27, MTV)
A legjobb vígjátéksorozat tavaly nyárról, az a széria, aminél képtelen voltam kivárni a magyar feliratot, és angollal néztem végig, annyira érdekeltek a részek. A finálé itt is ütött rendesen, olyan kíváncsi vagyok arra, mit találtak ki a második évadra a készítők. Legjobban talán ezt a sorozatot várom az egész júniusi szezonból, és pechemre ezt tették a legkésőbbre. Sebaj, kivárjuk.

Ez összesen tizenegy nyári sorozat, amiket nagy valószínűséggel ha hetibe nem is, de kisebb adagokban nézni fogok – erre mondja bárki is, hogy nyári uborkaszezon. És ráadásul ennél sokkal több széria fog elindulni illetve folytatódni a nyári hónapok alatt, köztük sok olyan, ami biztos többetek figyelmét felkeltheti majd. Azt hiszem, eseménydús hónapok elé nézünk, sorozatok tekintetében legalábbis biztos.

7 Hozzászólások

 1. Nekem összesen 5 sorozatom lesz. The Secret Life of the American Teenager, Pretty Little Liars, Teen Wolf, Jane By Design, Bunheads :) És sose szoktam darálni olyan sorozatot aminél már utolértem magam és folyamatosan tudom nézni, amikor van felirat én már nézem is általában. Nem szoktam szünetre tenni sorozatokat. :D Ha elkezdtem be is fejezem.

  • A szünetet, hogy érted? Tény, hogy ha kevesebb sorozatot nézel, akkor egyszerűbb beérni magad, viszont ha belegondolsz, az is “szünet”, ha kimarad hat rész, és azt egybe nézed meg, miután véget ért az évad :)

   Bocsi a kekeckedésért, csak kíváncsivá tett a sorozatnézési mechanikád, azaz, hogy te mit tartasz szünetnek.

   Vivienn: Mindenképp ajánlom neked a Teen Wolfot, nagyon de nagyon, mert TVD rajongóként tudom, hogy milyen jól segít átvészelni a nyarat, amíg Elenát újra meg nem kell menteni :)

   • Olyan szünetre gondolok, hogyha nem tetszik egy sorozat akkor később nagyobb adagban ledarálom, félrerakom. Na ilyet én nem szoktam. :) Amúgy nem tudom soknak számít-e, de összesen 23 sorozatom van/lesz 2012-2013-ra.

 2. Már vártam a Jane by Design folytatását :) És legalább nem fogok unatkozni, ha nincs TVD és OUAT… :P

 3. Lehet hogy finnyás vagyok de én angolul, magyar felirattal nem tudok megnézni egy sorozatot sem. :// Lehet ráveszem magam mert a TSC nagyon nagyon érdekel. Esetleg tudtok ajánlani valami mostani és szinkronos sorozatot?:D (Most épp a Harper Szigetet nézem, és lehet akár ijesztő vagy bármilyen.)
  Köszönöm!:))

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here