Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Kik legyenek a “The Voice” hazai mentorai?

Kik legyenek a “The Voice” hazai mentorai?

11
Oszd meg!

Gondolom mindannyian tudjátok már, szeptemberben érkezik a tv2 műsorára a The Voice: Magyarország hangja című zenei tehetségkutató műsor, ami világszerte nagy sikert aratott, sok helyen még az X-Faktor nézettségi mutatóit is felülmúlva. Jómagam várom az új műsort, hiszen számos olyan újítással rendelkezik, aminek a Megasztár híján volt.

A The Voice elsődleges célja nem az, hogy tehetségeket fedezzen fel, hanem az, hogy színpadot adjon azoknak az énekeseknek, akik már régebb óta próbálkoznak a zenéléssel, de a nagy áttörés még várat magára. Ez a próbálkozás pedig lehet rendszeres karaoke bári éneklés, feltöltött youtube videók tömkelege, elfeledett zenekarok parlagon heverő énekesei és így tovább. Egy a közös bennük: a nagy kiugrás még hátra van, ehhez pedig jó táptalaj lehet a The Voice. Jómagam nem lepődnék még azon sem, ha jó néhány ex-Megasztáros újra megpróbálná, akiknek nem nagyon jött be a zenei élet.

A The Voice másik újítása az X-Faktorból lopott elem, azaz itt is négy mentor van, akik kvázi választanak maguknak (vagy a versenyző dönt) énekeseket, akiket edzenek, instruálnak, esetenként pedig együtt lépnek fel velük, a nagyobb show érdekében. Amerikában nem derogált A-listás énekeseknek a mentori székbe ülni, hiszen Christina Aguilera és Adam Levine (Maroon 5) is pályája csúcsán csatlakozott a zenés show mentorai közé. Magyarországon vajon kik lehetnek azok az énekesek, akik a pályájuk miatt érdemesek lennének mentornak, és van megfelelő habitusuk ahhoz, hogy ne untassanak minket a kamerák előtt? A tovább mögött találgatok, addig is íme, egy mentor-nebulók előadás, Christina Aguilera: Fighter c. dalára.

– Bereczki Zoltán: Annak ellenére, hogy nagyon nagy lett az arca a Megasztárban, azt el kell ismerni, hogy rendkívül tehetséges énekes, mer kritizálni, ha van mit, és kétségkívül nagy tudású ember, aki sokat segíthet egy mentoráltnak. Plusz, azt már láthattuk, mennyire jól tud közreműködni a színpadon, a Szakos Andreával előadott duettje profi volt.
– Caramel: Az szerintem nem lehet akadály, hogy Megasztár győztes, sőt, ebből simán előnyt is lehet kovácsolni. Ő pontosan tudja milyen érzés egy ilyen volumenű műsorban hétről-hétre produkálni, ráadásul képes arra, hogy nagyon alapos munkát végezzen, és fejlessze azokat a szárnyukat bontogató énekeseket, akik hozzá kerülnek, hiszen a Nagy Duettet is sikerült megnyernie.
– Szinetár Dóra: Igen, tisztában vagyok vele, hogy ő Bereczki felesége, és ez a házastársi lét talán furcsa lenne a műsorban, hiszen a mentorok is afféle “ellenfelek”, ennek ellenére Dóra egy rendkívül tehetséges énekesnő, akit én szívesen beültetnék a mentori székbe.
– Zsédenyi Adrienn: Jómagam “meghajlok” a tehetsége előtt, mert szerintem egy páratlan hangú magyar énekesnőről van szó, aki ráadásul még szimpatikus és kedvelhető is. Kívülállóként pedig látok benne annyi empátiát, aminek a segítségével jó mentor válhatna belőle.

Az általam leírt egy rendkívül szubjektív lista, jómagam őket látnám szívesen a mentori székben. És ki lenne a ti választásotok? Írjátok meg bátran! Jómagam bízom benne, hogy a tv2 nagy odafigyeléssel készíti majd el a The Voice hazai változatát. Most kaptak egy valóban nyerő formátumot, amit már több országban sikerre vittek, itt pedig tényleg rajtuk múlik az, hogy milyen minőségű műsort kapunk majd meg. Ha a The Voice is három órás műsor lesz, telis-tele reklám szünettel, unalomig ismételt reklámokkal, sokszor semmitmondó zsűritagokkal, és pofátlan hirdetésekkel az adás alatt, akkor a nyerő formátum könnyen ugyanúgy unalomba fulladhat, mint a Megasztár…

11 Hozzászólások

 1. Látom, Tibi, te is kettő férfi és kettő női zsűritagot szeretnél. Én is. A női választottaiddal teljesen egyet értek, én is rájuk gondoltam, még azelőtt, hogy olvastam volna a bejegyzésedet.
  Szinetár Dórát mindenképpen akarom! Ő annyira jó választás lenne szerintem… iszonyúan tehetséges, szép, és van kisugárzása. Zséda is nagyon jó lenne, elegáns, nőies, és a hangja se rossz. :)
  A férfiakkal viszont nem értek egyet. Bereczki Megasztár zsűritag, ne legyen már The Voice zsűritag is. Caramelt pedig nem érzem olyan habitusúnak, hogy alkalmas legyen egy show műsor oszlopos, meghatározó tagjává válnia.
  Férfiak közül szerintem Ákos lehetne az egyik. Nagy név, tehetséges, és van annyi önbecsülése, hogy tudjon arcoskodni, ami szükséges egy ilyen műsorban.
  A másik férfi Ördög “Csipa” Tibor. Nagyon különleges és jó hangja van, és vagány, ami jól mutat a kamera előtt. :)

  Tehát, az én listám:

  Zséda, Csipa, Szinetár Dóra és Ákos

 2. jajj én leragadtam ennél a videónál o_O ez vmi siralmas. mmint christinának iszonyat jó hangja van, a kórus is jó volt, de a versenyzők… semmi hangjuk nincs. habár gondolom a darren criss féle változat is hátráltatott abban, h tetsszen ez a változat xd mert azt igen nehéz felülmúlni (:

  • Egyetértek, itt tényleg nem remekelnek a srácok, viszont Christina elég jó csapatot válogatott össze, tele van a youtube jó előadásokkal tőlük :)

   Zsoltiss: Szerintem a kettő-kettő lenne az ideális, de minden bizonnyal három férfi és egy nő lesz majd a végeredmény. Ákosra amúgy én is gondoltam, de ő úgy tudom elvből “elítéli” a tehetségkutatókat, és még vendégként sem lép fel egy ilyen műsorban, szóval gondolom ő kizárt sajnos.

   Zsupo: Talált, süllyedt, neki én is örülnék, mármint Rácz Gergőnek, neki vannak olyan dalai, amiket szeretek is :)

 3. Én Rácz Gergőt is eltudnám képzelni zsűritagnak ő sok jó dal irt és jó hangja is van. Koncz Zsuzsa is jó választás lenne neki is jó számai vannak sok élettapasztalata van. Zorán is jó választás lenne sok énekesnek írt jó dalokat. Csézynek is szép számai vannak . Puskás Peti is Megasztáros volt szerepelt musicalakban filmekben, és jó klipei vannak. Én jelöltjein tehát: Rácz Gergő, Koncz Zsuzsa, Zorán, Csézy, Puskás Peti.

  • Hű, Szuláknak nagyon örülnék. Azt viszont nem értem, miért megkötés az, hogy ne tehetségkutatós legyen :)

 4. Óóóó :D:D Épp most olvastam én is a cikket és be akartam linkelni. De látom, már megelőztek. :))
  A cikk említi Ákost és Csipát is. :)
  Szuláknak én is örülnék, mindenféleképpen érdekes választás lenne.

  • Érdekes mindenképp, mert nagy dérrel-durral jött el a tv2-től, a csatorna meg siránkozott is miatta rendesen, mert a “Szulák” c. talk showja nagy sikerrel futott. Akkor épp az volt a baja Szuláknak, hogy csak műsorvezetőként foglalkoztatták, és nem élhette ki a művészi vénáját, ehhez képest pár héttel később a “Társulat” c. műsornál volt zsűritag. És mivel a The Voice-ban egyszerre lehetne mindkettő, egy olyan mentor, aki énekel is, ráadásul főműsoridőben, egy millió ember előtt, ezen tuti elgondolkodik majd.

 5. Már lehet jelentkezni a műsorba! :)
  http://www.thevoice.hu

  Tibi, nem gondoltál még arra (de igen, gondoltál, mert még a freeblogon felhoztam már ezt), hogy jó lenne az oldalhoz egy fórum/kibeszélő? És akkor nem kéne visszakeresni régi bejegyzéseket, ha valami felötlik az emberben… :)

 6. Szeretem a The Voice műsorát, nézem/néztem az amerikait, a britet és az ausztrált is. Szerintem az utóbbi a legjobb, a brit elég lapos volt és az amerikai is az lett a második “évadára”. Nem sikerült másodjára olyat robbanniuk, és szerintem az énekesek se voltak olyan jók. :D

  Szerintem a The Voice-ban az a lényeg (szerintem ezt rosszul magyaráztad el, Tibi), hogy a hangjukon van a hangsúly, hiszen nem látják őket, nincsenek előítéletek… Csak a hang számít. :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here