Kik legyenek a “The Voice” hazai mentorai?

  11
  Oszd meg!

  Gondolom mindannyian tudjátok már, szeptemberben érkezik a tv2 műsorára a The Voice: Magyarország hangja című zenei tehetségkutató műsor, ami világszerte nagy sikert aratott, sok helyen még az X-Faktor nézettségi mutatóit is felülmúlva. Jómagam várom az új műsort, hiszen számos olyan újítással rendelkezik, aminek a Megasztár híján volt.

  A The Voice elsődleges célja nem az, hogy tehetségeket fedezzen fel, hanem az, hogy színpadot adjon azoknak az énekeseknek, akik már régebb óta próbálkoznak a zenéléssel, de a nagy áttörés még várat magára. Ez a próbálkozás pedig lehet rendszeres karaoke bári éneklés, feltöltött youtube videók tömkelege, elfeledett zenekarok parlagon heverő énekesei és így tovább. Egy a közös bennük: a nagy kiugrás még hátra van, ehhez pedig jó táptalaj lehet a The Voice. Jómagam nem lepődnék még azon sem, ha jó néhány ex-Megasztáros újra megpróbálná, akiknek nem nagyon jött be a zenei élet.

  A The Voice másik újítása az X-Faktorból lopott elem, azaz itt is négy mentor van, akik kvázi választanak maguknak (vagy a versenyző dönt) énekeseket, akiket edzenek, instruálnak, esetenként pedig együtt lépnek fel velük, a nagyobb show érdekében. Amerikában nem derogált A-listás énekeseknek a mentori székbe ülni, hiszen Christina Aguilera és Adam Levine (Maroon 5) is pályája csúcsán csatlakozott a zenés show mentorai közé. Magyarországon vajon kik lehetnek azok az énekesek, akik a pályájuk miatt érdemesek lennének mentornak, és van megfelelő habitusuk ahhoz, hogy ne untassanak minket a kamerák előtt? A tovább mögött találgatok, addig is íme, egy mentor-nebulók előadás, Christina Aguilera: Fighter c. dalára.

  – Bereczki Zoltán: Annak ellenére, hogy nagyon nagy lett az arca a Megasztárban, azt el kell ismerni, hogy rendkívül tehetséges énekes, mer kritizálni, ha van mit, és kétségkívül nagy tudású ember, aki sokat segíthet egy mentoráltnak. Plusz, azt már láthattuk, mennyire jól tud közreműködni a színpadon, a Szakos Andreával előadott duettje profi volt.
  – Caramel: Az szerintem nem lehet akadály, hogy Megasztár győztes, sőt, ebből simán előnyt is lehet kovácsolni. Ő pontosan tudja milyen érzés egy ilyen volumenű műsorban hétről-hétre produkálni, ráadásul képes arra, hogy nagyon alapos munkát végezzen, és fejlessze azokat a szárnyukat bontogató énekeseket, akik hozzá kerülnek, hiszen a Nagy Duettet is sikerült megnyernie.
  – Szinetár Dóra: Igen, tisztában vagyok vele, hogy ő Bereczki felesége, és ez a házastársi lét talán furcsa lenne a műsorban, hiszen a mentorok is afféle “ellenfelek”, ennek ellenére Dóra egy rendkívül tehetséges énekesnő, akit én szívesen beültetnék a mentori székbe.
  – Zsédenyi Adrienn: Jómagam “meghajlok” a tehetsége előtt, mert szerintem egy páratlan hangú magyar énekesnőről van szó, aki ráadásul még szimpatikus és kedvelhető is. Kívülállóként pedig látok benne annyi empátiát, aminek a segítségével jó mentor válhatna belőle.

  Az általam leírt egy rendkívül szubjektív lista, jómagam őket látnám szívesen a mentori székben. És ki lenne a ti választásotok? Írjátok meg bátran! Jómagam bízom benne, hogy a tv2 nagy odafigyeléssel készíti majd el a The Voice hazai változatát. Most kaptak egy valóban nyerő formátumot, amit már több országban sikerre vittek, itt pedig tényleg rajtuk múlik az, hogy milyen minőségű műsort kapunk majd meg. Ha a The Voice is három órás műsor lesz, telis-tele reklám szünettel, unalomig ismételt reklámokkal, sokszor semmitmondó zsűritagokkal, és pofátlan hirdetésekkel az adás alatt, akkor a nyerő formátum könnyen ugyanúgy unalomba fulladhat, mint a Megasztár…

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here