Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 3×20 – Props

Glee 3×20 – Props

3
Oszd meg!

Annyira utálom a Glee-ben a végleteket: az egyik legunalmasabb, legrosszabb részt egy kíválóan megírt, régóta várt elemekkel tarkított, és tökéletes zenei elemekkel átszőtt epizód követi, én pedig csak kapkodom a fejem, és ha csak egy másodpercre is, de próbálom jobb színben láttatni magammal az előző epizódot, de aztán rádöbbenek, hogy azon nagyon nem volt mit szeretni. Bezzeg ebben! Spoileresen folytatom.

Miss Tina Cohen-Chang végre felébredt – ezzel pedig minden bizonnyal megalapoztunk egy negyedik évados karakter irányzatot, Tina lehet jövőre az “új” Rachel. A tehetsége megvan hozzá, nem kicsit, hanem nagyon. A Because You Love’d Me volt az évad egyik legjobb előadása, a top5-ben biztos benne van. Nem is hittem volna, hogy Jenna Ushkowitz ennyire tehetséges, még a magas hangok is csodálatosan működtek, a dal pedig tele volt érzelmekkel és csodás frazírokkal. Tinát amúgy teljes mértékben megértettem, rossz lehet más árnyékában élni, amikor az álmotok mondhatni ugyanaz. Remek fő-konfliktusa volt ez a résznek, örülök, hogy képesek voltak az írók megemberelni magukat. Ha már a dalok dícsérete, a Flashdance dal különösen tetszett, jól passzol egymáshoz Rachel és Tina hangja. Apropó, Rachel. Annyira örülök, hogy nem adta fel az álmait, ez a harc pedig, amit tesz azért, hogy sikerüljön, annyira de annyira Rachel, pont, ahogy megismertük őt. Mielőtt még elfelejtem, slusszpoénnak tökéletes volt a “szerepcserélgetős” dolog, jót kacagtam a karakterek megjelenítésén, elferdítésén :)

Ami az epizód drámai vonulatát illeti, nagyon jól sikerült táplálkozniuk az előző részek eseményszálaiból, Puck és Beiste történetének az összefésülése pedig nem is kaphatott volna csodálatosabb lezárást, mint a Mean c. duettet, amit nem győzök újra és újra meghallgatni, leginkább a zseniális dalszövege miatt: “You, with your words like knives / And swords and weapons that you use against me, / You, have knocked me off my feet again, / Got me feeling like I’m nothing.” -> Ezek után mondja nekem bárki azt, hogy a Glee-be csak úgy beszúrják a dalokat, mindenféle megfontolás és gondolkodás nélkül!

Értékelés: 10/10
Különösen az előző epizód után esett nekem annyira jól ez a rész, amiben most tényleg minden megvolt: jó zenék, komikus és igazán drámai jelenetek egyvelege, és még a történet is haladt előre: tökéletesen megalapozta a Nationals hangulatomat, remélem nektek is.

3 Hozzászólások

  1. Most elég gyorsan jön 1-2 helyen a magyar felirat igy enm egyben néztem meg a 2 részt hanem ugy ahogy érkezik hozzá a felirat.nah de szóval elégjó kis rész volt.szeretem mikor a sorozat mögöttes tartalmat vonultat fel és egy problémát bemutat nekünk(apropó hol lehet most karofsky?régen láttuk…)
    nagyggggon haragudtam Beiste-re mikor visszement Cooter-hezm de most nagyon büszke voltam rá hogy otthagyta!nagyon sajnáltam Puck-ot is.de beiste mentőövével kilábalhat a gödörböl :) jóvolt a duettjük
    a szerepcserélős dolog is jóvolt.a stillsek alapján féltem hogy az egész eipzódot uralni fogja de nagyon jól megvotl kreálva és néhány karakter láttán nagyon felröhögtem xd

  2. [Mira](#12299332): Írtam, még nem jeleztél vissza.

    [kanka](#12312721): Engem is érdekelne mizu Karofskyval, gondolom visszament a régi sulijába…

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here