Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Secret Circle – Sorozatfinálé

The Secret Circle – Sorozatfinálé

2
Oszd meg!

Ahogy a finálé előtt is írtam, az évadban a legnagyobb utat The Secret Circle járta meg, ami a legnagyobb mélységből felemelkedve tette rendkívül izgalmassá az utolsó részeit. El se hiszitek mennyire sajnálom azt, hogy a The CW elkaszálta a szériát, hiszen akkora cliffhangert hagytak a végére, és egy olyan izgalmas folytatás lehetőségét, ami miatt sajnálom a második évad hiányát. Persze, az utolsó rész, egy kreatív vágás segítségével, öt perccel rövidebb verzióban, akár sorozatfináléként is megállná a helyét, pusztán pár párbeszédfoszlányt és az utolsó perceket kellene kivágni belőle. De ez akkor sem ugyanaz, sajnálom, hogy a készítők ennyire bíztak egy új évadban, és nem varrtak el rendesen mindent. Spoileresen folytatom.

the-secret-circle

John Blackwell terve zseniális volt, viszont csak a fináléban tükröződött igazán mire is megy ki a játék. Az alkotóknak két lezárást kellett volna készíteni, egyet kasza, egyet pedig folytatás esetén bemutatni, hiszen így nagy hiányérzetünk maradt. A nézettségét tekintve tényleg nem volt sok esélye a folytatásra, de tényleg annyira összekapták magukat az írók, hogy sajnálom a végét. Legjobban Faye karaktere fog hiányozni, azok a szövegek meg amiket levágott, és Phoebe Tonkin zseniális arckifejezései még a legsötétebb pillanatokban is mosolyt csaltak az arcomra, ráadásul nem is egyszer. Gondolok itt például arra, amikor azért panaszkodott, mert Nick egy sötét, hátborzongató helyen bújt el: „Túl nagy kérés lenne egy Hotel vagy egy Pláza?” – tipikus Faye.

the_secret_circle_01

Apropó, Nick. Annyira nem volt értelme visszahozni a srácot, maximum ha Melissát nézzük, aki úgy tűnik továbblépett, és szépen belezúgott Adambe, egy esetleges folytatás esetén biztos, hogy össze is jöttek volna azok ketten. Persze, jó volt ismét itt látni Nicket, de túl sokat amúgy sem tudtunk meg, emiatt pedig kár volt borzolni a kedélyeket. Ami pedig a felnőtteket illeti, Charles önfeláldozása példaértékű volt, de még az igazgatónőből is sikerült egy szerethető karaktert kreálni a végén. John Blackwell pedig zseniális volt, még a halálában is oltogatta a gyerekeit akik megölték őt, és reménykedett a terve sikerében.

Return

Cassie nagy utat járt be az évadban, az utolsó percek eredményeképpen látszik, hogy teljesen beszippantotta őt a sötét mágia, kíváncsi lettem volna rá, miképpen küzd meg vele Diana segítségével. Az idei szezon legnagyobb ígérete volt ez a sorozat, sajnálom, amiért későn váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen amikor már lett volna mit nézni, addigra a nézők feladták a harcot. Én örülök, amiért nem kaszáltam évad közben, mert nagyon eseménydús utolsó részeket kaptunk, és ahogy írtam is az elején, a fináléban is sok kérdést lezártak.

Az utolsó részek 9/10, de maga az évad csak 6/10-es értékelést kap tőlem.

2 Hozzászólások

  1. Szerintem nagyon jó volt ez a sorozat. Én is sajnálom, hogy elkaszálták, pedig tökre érdekelne a Balcoin-kör megalakul-e. Cassie-ben már biztos vagyok, hogy benne lenne, de Diana nem, mert ő ettől próbál szabadulni. A végén a másik négy Balcoin-gyerek zseniális. Én is azt vettem észre, hogy Melissa elkezdett vonzódni Adam-hez. Bírtam egy ideig John Blackwell-t is, de aztán amit művelt. A végén az elején gonosznak tűnő Dawn és Charlest is meg megkedveltem. Kíváncsi lennék, hogy Charles-szal az anyja mit akart csinálni, mert az érdekelne, úgy tűnt, hogy nem halt meg. Lehet, hogy úgy jár, mint Nick? Tudod, mit sajnáltam legjobban, hogy Adam és Cassie nem jöttek újra össze, pedig szerintem összeillettek. Faye és Jake csak normálisan összejött.
    A kedvencem: Faye, Adam és Diana lett. Cassie is ott kullog a negyedik helyen, de engem az, hogy amikor gyászolt nagyon nem sírta el magát az sodorta le a 4. helyre. Az egészre igazából Phoebe Tonkin miatt voltam kíváncsi mivel ő az egyik kedvenc színésznőm, és a H2O-ban szimpi volt. Jó színésznő azért teljesen két különböző karakter játszott el. Kár, ezért. Talán az ABC Family megveszi a sorozat jogait, bár nem hiszem. A sorozat után a könyvre is nagyon kíváncsi lettem. Na, szóval kár érte. Szemét CW.

    • A szomorú az egészben az, hogy a CW egy teljesen érthető döntést hozott, hiszen a nézettsége alapján egyértelmű volt, hogy kaszálni kell, ennek ellenére örültem volna legalább egy hét részes záró évadban. De hát :(

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here