Főoldal Oldal Blog Tárhely gond: A segítségetek kérném

Tárhely gond: A segítségetek kérném

6
Oszd meg!

Először is, egyelőre nincs bekötve a netem, jövőhét közepére ígérték, ezért nem tudok annyit és úgy frissíteni, ahogy szeretnék. Viszont, az oldallal továbbra is nagy terveim vannak, ami pedig egy nagy költözésben teljesülhet ki. Nem akartam előre lelőni a poént, de szükségem lenne egy hozzáértő segítségére, mivel a mostani szolgáltatók, akikkel kapcsolatban állok, nem hajlandóak érdemben reagálni a leveleimre. Először is, vettem egy domaint (www.media-addict.hu), ami a továbbiakban az oldal fő elérési lehetőségeiként kell majd, hogy szolgáljon. Nézzük, a három problematikát:

 • Freeblog: Ha már nagyvonalúan megduplázták a tárhelyem, úgy gondoltam maradok a berkeikben, hiszen túl nagy problémám nem volt velük. Azonban, az utóbbi egy hónapban, hat levelet írtam nekik abban, miképpen lehetne a media-addict.hu domaint hozzárendelni a freeblogos tárhelyemre. Egyetlen választ sem kaptam, így kénytelen voltam/vagyok új lehetőségek után nézni.
 • Starszz: Úgy döntöttem egyelőre jó lesz a starszz szervere, korlátlan, ingyenes, különösebb problémák nincsenek vele. És azt hittem, könnyedén megy majd a domain név hozzáadása is. Oh, mekkorát tévedtem.
 • Pontkom Stúdió (XnHu.Hu): És ekkor léptem kapcsolatba azokkal, akiktől a domain nevet rendeltem. Gyerekek, én annyira hülye voltam. Az árat figyeltem, én botor pedig azt hittem, ez egy megbízható és segítőkész stáb. Tévedtem. De mekkorát tévedtem! Próbáltam hozzárendelni a domain nevet a Starszz szerveréhez, de nem lehetett. Tizenhat levél váltás után a domain fenntartómmal, küldtem nekik egy nyilatkozatot, hogy hozzányúlhatnak a Starszzos Cpanelemhez, csak adják végre hozzá a domaint. Végig engem szidtak a tizenhat levélben (persze, kultúrált módon), miszerint mindent én rontok el. Persze, naná. A starszz megírta, ahhoz, hogy működjön a domain a szerverükön, a névszervert kell beállítani, amit csak és kizárólag a domain fenntartója tehet meg. A huszonhatodik levél váltásánál a Pontkom Stúdió kijelentette, ők nem tudják megváltoztatni a névszervert, így “használhatatlan” a tárhelyem a Starszznál. A poén pedig az, hogy a tizenkettedik levél óta, minden egyes aláírásnál hozzátették ezt a kedves szöveget: “Ha most tárhelyet vásárol, vagy meglévőt meghosszabbítja, akkor elindítunk Önnek egy Google Adwords kampányt, ajándék 15 ezer Ft. értékben, az Ön beállítás-igényei szerint! ” – Csak nekem bűzlik a dolog? A tárhelyük mellesleg nem is lenne drága, de egyszerre az évi kilencezer forint kifizetése, plusz évenként a három ezer forintos tárhely hosszabbítási díj eléggé költséges hobbivá teszi így a blogolást.

Itt és most jutottam el arra a pontra, hogy a segítségetek, a tanácsotokat kérném. Merre tovább? Mert ha már kiadtam pénzt a domainre, akkor azt használni szeretném. Esetleg ha valaki tudna arra megoldást, hogy a Pontkom Stúdió hajlandó legyen átírni a névszervert, vagy valahogy rávarázsolni a Starszz-os tárhelyre a domain nevet, annak rettentő mód örülnék. Mert jómagam már kifogytam az ötletekből.

(( gondoltam arra, hogy a starszzos domain nevet használjam, de én mindenképp .hu-s oldalt szeretnék úgy, hogy a domain az enyém legyen, és ne egy külföldi cég tulajdona legyen az oldalimázs/név aminek az esetleges sikerességéért én dolgoztam meg ))

6 Hozzászólások

 1. wordpressen be lehet állítani bármilyen domaint, sőt, azt is be tudod, hogy mi legyen az elsődleges domained. sztem próbáld meg úgy, h regisztrálsz a wordpressre, csinálsz egy próbaoldalt, megnézed, mik a lehetőségeid, és aztán eldöntöd, hogy tetszik-e vagy sem. de én csak ajánlani tudom még mindig.

 2. [Ági](#12250432): Lehet, kicsit rosszul fogalmaztam meg a cikket. Már kész van a wordpress oldalt, próbáltam hozzáadni a domaint, de addig nem tehetek semmit, amíg a domain fenntartója nem cseréli ki a névszervert. És mivel, idézem:

  “Kedves Tibor!

  Megnéztem! Sajnos nem tudom Önnek beállítani , ugyanis a szolgáltatója beállításai mások!
  Kérje meg őket hogy vegyék fel Önnek a domaint, mi megtettük a szükséges lépéseket!

  Ha most tárhelyet vásárol, vagy meglévőt meghosszabbítja, akkor elindítunk Önnek egy Google Adwords kampányt, ajándék 15 ezer Ft. értékben, az Ön beállítás-igényei szerint!

  Tisztelettel,
  G-r N–y Gá–r”

  Ez pedig a Starszoos válasz:

  “Hi Tibor,

  You cannot change your nameservers via Cpanel, it has to be done where you registered the domain :)

  Best regards,
  Lindsay.”

  Ennyit arról, ki a hibás, és miért.

 3. fuh, bocsi, úgy látszik, megártott az egész napos tanulás.
  hát így tényleg nem tudom, de mondjuk ehhez nem is nagyon értek. bízom benne, h a többiek tudnak segíteni

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here