Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Évad-záró előtt: The Vampire Diaries

Évad-záró előtt: The Vampire Diaries

10
Oszd meg!

A Vámpírnaplók kreátorai mindig is értettek a feszültségkeltéshez, pedig az írási folyamatuk egyszerű, mint az egyszer egy. Kreálnak egy “fő ellenséget“, aki bajt hozhat rájuk, akitől meg kell védeni Elenát, ezért pár rész alatt kiiktatják (vagy nem), de aztán jön egy még nagyobb baj – és ez így megy az idők végezetéig? Ha kreativitással teszik, akkor hajrá, de ha továbbra is olyan hülye történetelemekkel jönnek, mint mostanában, akkor húzzanak a csudába. Spoileresen folytatom, aki nem látta a huszonegyes epizódot, lehetőleg ne olvasson tovább.

Alaric szála egy ideje unalmas volt számomra, ez a Jekyll és Hyde sztori az elején kiborított, de a sorozat világában minden okkal történik, Esther pedig gondoskodott arról, hogy izgalomba torkolljon a történet. Matt Davis nagyon jól hozza a rossz fiút, de ezt már eddig is tudtuk róla. Viszont az írók itt és most elkövettek egy hatalmas hibát – egy akkorát, amit nem lett volna szabad. Miről beszélek? Űbervadász vámpír-Alaric addig él, ameddig Elena. Erre akkor jöttek rá, amikor Bonnie egy picit megölte Jeremyt, hogy kiszáríthassák Klaust … na, látjátok mire gondolok? Drága Elenám, kapd magadra a gyűrűt, Bonnie megöl egy pöppet, Alaric-bácsi addigra halott lesz, ti pedig élhetitek a boldog, Klaus és “gonosz” Alaric mentes életeteket. Ja igen, persze, értem én. Ez így túl egyszerű lenne, igaz?
UPDATE: Köszi Timy a jelzést, miszerint, Elenán nem hat a gyűrű, mert ő “természetfeletti” – na, ezt teljesen elfelejtettem. Így csak egy megoldást látok, ideje Elenát vámpírrá tenni…

Ami a szerelmi szálat illeti, egyre jobban unom ezt a szerelmi háromszöget, és azt, hogy Elena képtelen választani a srácok között. Persze, ezt elég jól kimagyarázták a kreátorok, okot adtak arra, hogy Elena miért nem dönt egyik, vagy a másik srác mellett. A bibi az, hogy ezen indok engem rettentő mód irritál. Ami a mellékszereplőket illeti, imádtam a Rebekah és Matt között lévő szikrát, a Klaus és Caroline páros lehetősége is nagyon bejött, szomorú vagyok, amiért velük nem foglalkoznak tovább. Ahogy látom, mostanság elég gyérül kezelik ezt a szerelmi dolgot, ami felettébb zavar, mert ebben a szempontban jobb minőséghez szoktattak az alkotók.

Mit várok a finálétól? Mindenekelőtt izgalmakat, és egy olyan eszeveszett cliffhangert, ami miatt eszem a kefét egész nyáron, és majd hülyének nézem magam péntek délután, amiért ezt le mertem írni szerdán. Ha annyira klafa módon zárják le a szezont, ahogy azt tették az elsőben, amikor megjelent Katherine, elégedett leszek. Apropó, örülnék, ha vissza térne a jó öreg Katherine, annyira hiányolom már őt, és gondolom ti is. Nem bánnám, ha lenne egy-két haláleset is, bármennyire cuki is legyen, Tyler után nem ejtenék könnyeket. Csak azért drukkolok, hogy a srácok közül Jeremy élje túl a szezont, mert három évad alatt tulajdonképpen semmit sem kezdtek a sráccal, ideje lenne már, hogy történjen vele is valami. A lányok közül Caroline az, aki nélkül nem tudnám elképzelni a sorozatot. Izgatottan várom a finálét, kíváncsi vagyok, mit találnak ki nekünk!

10 Hozzászólások

 1. Elena-n nem hat a gyűrű mivel ő a hasonmás és az nem “természetes” dolog. Ezt már említették korábban is. :D
  Amúgy én is hiányolom már Katherine-t.
  Az eddigi finálékat imádtam, remélem most is remek lesz amiért várni fogom majd a szeptembert.

 2. Én is várom már a finálét, kíváncsi leszek mit sűrítenek egy részbe a készítők. Nekem már elég nyögve nyelős ez a Stefan-Elena-Damon háromszög…Damon se olyan, mint teszem azt az első évadban volt. Tiszta nyál az egész. Elenát meg szívem szerint Bonnie-val együtt agyoncsapnám. Szimpatikus Nina Dobrev, de a karakterét utálom. Ugyanígy vagyok Anna Paquin Sookie-jával…egyszerűen egyik se olyan nagy was is das, hogy feltétlenül meg kellene őket menteni. Alaric tuti meghal, hisz Matt Davis szerepet kapott egy másik sorozatban. Klaus remélem túléli, mert ő lett a sorozat vicces rossz fiúja. A könyveket nem olvastam, mert annyira nem ejt ámulatba a történet, van egy ismerősöm, aki igen és tőle tudom , hogy Elena vámpír lesz a 3.könyv végén. Talán némi életet lehelne a sztoriba, ha a 4.évadban sötétebb vizekre evezne és nem akarna mindenki megmenteni. Az eszem megáll attól az abszurd önfeláldozástól, ami előad. Külön poén, hogy bármennyire is igyekszik mégis miatta halnak meg…pl: Jenna.

 3. Alaric-nak enm kell azárt meghalni a fináléban mert uj sorozata van..ez nagyon gyenge kifogás lenne az ö kiirására.jelenleg ö a főgonosz és amit leművelt a 3x21ben az oltári volt.simán bebarangolhatná fél amerikát vámpirokat gyilkolva és utána ki lehetne iktatni..megint akkor feleslges volt belöle über vámpirt csinálni ha most kinyirják…nagyon csalodni fogok ha igy lesz..akkor szintén rohadtmód csalodok ha elena damont választja..
  és az hoyg elna vámpir legyen…háát..nina már számtalanszor kihangsulyozta hogy elena NEM akar vámpir lenni..plusz már alig vannak emberek ebben a sorozatban..
  Jah és Katherine visszatér a fináléban.nem gyözöm számtalan helyen hangsulyozni hogy a neve rajtvan a 3×22 forgatokönyvén..

 4. Legyen igazad, mindenesetre még nem nagyon láttam olyat, hogy valaki két sorozatban játszott volna párhuzamosan..kivéve epizódszereplőként. Én is szeretem Matt Davist mikor gonoszkodik, de kétlem, hogy állandó szereplő marad. Szerény véleményem szerint megölik Elenát, hogy Alaric is vele haljon és ne veszélyeztesse a vámpírokat. Majd valamelyik Salvatore vámpírrá teszi Elenát. A promoban is benne van, hogy autóbalesete lesz Elenának..amit Klaus húga, Rebeca idéz elő. Az meg, hogy Elena nem akar vámpír lenni egy dolog, a másik meg, hogy mit hoz egy kényszerhelyzet. Caroline se akart vámpírrá válni, ahogy Bonnie anyja sem.

 5. Katherine visszatér, mert van egy évadzárós plakát, amin Elijah – val van együtt és valami visszatérős szöveg van felette. Amúgy nem tudom, az autóbalesetes rész az is lehet, hogy a visszaemlékezés része, amikor meghalnak Elena szülei. De nem tudom, mert elvégre csak a harmadik évadban hozza vissza Klaus Rebekaht. Valamint nem szeretnék kárörvendő lenni, de örülnék, ha Tylert kiiktatnák és a Klaus & Caroline párosnak szorítok inkább, érdekes, hogy mit ki nem hoznak egymásból. :)
  Ja, és itt van a kép a plakátról, amit mondtam, ha nem baj: http://nina-and-ian.org/gallery/albums/userpics/10002/2~6.jpg

 6. DURVÁN SPOILER, AKI MÉG NEM LÁTTA!!!!!!!!!!!!!! Nos, mégiscsak nekem lett igazam, ami Elenát és Alaricot illeti. Az viszont meglepő, hogy a dokinő változtatja vámpírrá Elenát. Már csak az a kérdés, hogy Stefan adott e vért hozzá, mert akkor Elena biztosan úgy megharagszik, hogy sosem bocsájt meg neki?! Az is kérdés, hogy Matt-et sikerült e Stefannak életben tartani, mikor őt mentette előbb Elena kérésére. Az meg, hogy Klaus Tyler testében tér vissza nagyon tré, mert a srác gyenge színész. Nagyon várós a szeptember, kiváncsi leszek, hogy Elena személyisége mennyiben módosul…

 7. Nem Stefan adta a vért, ott se volt…
  És Matt Davis epizódszereplőként maradhatott volna, mert pl. Torrey Devittonak is 2 sorozatban van viszonylag nagy szerepe: a TVD-ben és a Pretty Little Liarsben is. Na mind1. Hiányozni fog Ric.

 8. Nem láttad, hogy Alaric kiöntötte az összes tartalék vámpír vért a dokinő irodájában???? Máshonnan aligha szerzett a nő, mint Stefantól. Mi az, hogy ott se volt? Ő hozta fel és ő vitte kórházba.

 9. Korábban adott neki vért, amikor Jeremy vitte kórházba, még mielőtt Alaric kiöntötte a tartalék vért.
  Tibi, nagyon várom már, hogy írj a fináléról, nagyon kíváncsi vagyok, hogy tetszett.. :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here