Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Megasztár 6 – Top5

Megasztár 6 – Top5

8
Oszd meg!

Imádom a Megasztárban azokat az adásokat, amikor elérkezik a duett-est, és a megasztárok híres(ebb) előadókkal lépnek a színpadra. Ez azért is jó, mert sok minden leszűrhető belőle a döntősök tehetségéről – van, aki nehezebben tud érvényesülni egy ikon társaságában és bizony vannak, akik nem megfelelő duett partnerként arra hajlanak, hogy leénekeljék a társukat a színpadról. Szakítva az eddigi szokásokkal, nem a top6, hanem a top5 esetében érkeztek a duett-partnerek, így sajnos kevesebb közös előadást élvezhettünk, de legalább egyenként is színpadra léptek a versenyzők. Az eddigi hetekhez képest jelentős javulást nem tapasztaltam, a műsor továbbra is  ugyanolyan, mint eddig. Akinek eddig tetszett a Megasztár, és örömmel nézte minden héten, az továbbra is így fog tenni. Mivel már olyan kevesen vannak, íme, egyenként a döntősök értékelése, meglehetősen szubjektív alapon, telis-tele saját véleménnyel, meglátással:

Radics Gigi 9/10: Miért kell mindig Gigit a végére hagyni? Hiszen ő a legnagyobb indokom arra, hogy nézzem a Megasztárt! Oh, meg is válaszoltam a saját kérdésemet. Én szeretem mikor a lány magyarul énekel, mert ez is nagyon jól áll neki. A duettje Dolhai Attilával nagyon tetszett, leginkább Attila hozzáállása miatt. Ezek ketten rendezhettek volna egy hangpárbajt, megpróbálhatták volna leénekelni egymást a színpadról, és ki tudja, talán még tetszett is volna – viszont ehelyett összehoztak egy olyan frenetikus duettet, egy olyan színvonalú előadást, ami után csodálom, hogy nem könyörögnek Giginek a magyar színházak, és nem dobálnak utána hat számjegyű szerződéseket. Ruzsa Magdi óta nem volt ekkora felfedezettje a Megasztárnak, mint Gigi. Azt hiszem, ezt eddig is tudtátok mennyire szeretem a lányt, viszont ez a duett alaposan feltette az i-re a pontot. Viszont, még mindig van mit tanulnia – a szóló produkciójában meglehetősen zavaró volt, ahogy a “t” betűs szavak végét ejtette. Ezzel a legtöbb magyar énekes megküzd, a “t” betűs szavak végét, mint a “dédelgetett“, nehéz kiénekelni anélkül, hogy ne egy “tsz” legyen a szó vége, ami elég hülyén hangzik. Engem amúgy nem zavartak az R’N’B frazírok ebben a klasszikus magyar dalban, hiszen egyedi színezetet adtak neki.

Farkas-Jenser Balázs 7/10: Szegény Balázs – én annyira sajnáltam őt végig. Majkát megkapni, mint duett partnert? Ezt nem gondolhatták komolyan! Szerencsétlen szinte egyedül maradt a színpadon, egyedül kellett valami értékelhetőt produkálnia, mert amit az a hülye bohóc művelt, kritikán aluli volt. Nem hittem, hogy lejjebb lehet adni az SP által képviselt fellépői minimumot, de ez Majkának sikerült. A dalt mellesleg nagyon szeretem, éppen ezért örültem volna, ha jobb minőségben hallhatom azt. Balázs viszont meggyőzött a tehetségéről, sikerült helyt állnia egy meglehetősen rossz duettpartnerrel, a szóló produkciója pedig zseniálisan sikerült. Annyira örültem, amiért őt mentette meg a zsűri. Nagyon megszerettem a srácot, és már régen nem a megnyerő külseje miatt várom a színpadra kerülését.

Talán Attila 6/10: Tudjátok, mennyire nem vagyok egy Talán Attila rajongó. Az elején még érdekesnek tűnt a srác hangszíne, de később meguntam azt, és több fejlődést vártam volna a sráctól. A Csipával előadott duett viszont zseniális volt, én valahogy így képzelek el egy jó páros előadást. Nem tudom, hogy ez mennyire volt rock, de a srácok a színpadon zúztak rendesen. Persze, itt dominált a háttérsztori, Attila nem ma vonult be a zeneiparba, Csipával és régi haverok, ez pedig a színpadon is megmutatkozott, remekül kiegészítették egymást, és összeszokott párosként láthattuk őket. Ami a szóló produkcióját illeti, az nemigazán hatott meg, hozta a szokásos Talán szintet, ami nálam már rég elég lett volna a kiesésre. Viszont, valami biztos van a srácban, hiszen mindig simán továbbjut – ki tudja, talán, Talán nyeri meg a Megasztárt? Lehet esélye Gigi ellen?

Burgess Benji 5/10: Ezzel az új hangszínnel valóban képes jobban produkálni, viszont még nincs teljesen kifejlesztve ez az éneklési mód, bőven érezhető a “gyerekcipő“, Benji pedig még nagyon az út elején jár. A színpadi fellépéssel továbbra sincs gond, nála ez sosem volt probléma, hangilag nincs teljesen toppon a srác. Amit nála örömmel nyugtázhatok az, hogy mennyit fejlődött a Megasztár kezdete óta, talán nála látom a legnagyobb előrelépést. Ami a duettet illeti, jó volt újra a Megasztár színpadán látni Hient, annak ellenére, hogy a Mega4ben én a “Team Lüszike” pártot képviseltem. Hien hangja továbbra is zseniális, és élőben is jól szól. Nagy alázat volt a csajban, mert simán leénekelhette volna Benjit, de nem tette, és ezzel sikerült valamelyest élvezhetővé tenni a Move’s Like Jagger előadását, de korántsem volt annyira jó, mint lehetett volna.

 

Szakos Andrea 3/10: A hangját továbbra is nagyon szeretem, a szóló produkciója zseniális volt, a duettel viszont nem kápráztatott el. Érezhetően sok bakit követett el, és csak és kizárólag Szekeres Adrienn profizmusán és alázatán múlt az, hogy a duett végül nem fulladt csődbe. Andrea érezhetően rosszkor váltott szólamot, nem igazodott annyira a zenei alaphoz, Adrienn arckifejezésén pedig látható volt az undorral vegyített döbbenet, amikor Andi minden bizonnyal az ő szólamát csórta el nagy igyekezetében. Plusz, itt is játszott az undor-faktor, amikor a Megasztáros  megpróbálta leénekelni a partnerét a színpadról. Arról nem is beszélve, hogy szinte semmi érzelem és emóció nem volt Szakos Andiban, pedig ez a dal sokkal többet is megkövetelt volna. Nálam ezen az estén Andi képviselte azt, amit a legjobban utálok a duettekben – az énekesnői túlzásokat, a magamutogatás netovábbját és az alázat hiányát.

A műsorvezetőket továbbra is imádom, Claudia még mindig egy tünemény, ahogy a műsort megkezdték, az nagyon tetszett: “Na ezért nem éneklünk mi duettet”. Ráadásul Claudia beszólásai, megnyilvánulásai bőven elegendők arra, hogy továbbra is a legjobb, legeredetibb és legtehetségesebb műsorvezetőként tekintsek rá. Claudia a tv2 legnagyobb kincse, imádom, hogy ennyire megbecsülik. Ami a zsűritagokat illeti, most háttérzajként ment a Megasztár, pakolásztam közben, utólag pedig csak az előadásokat hallgattam végig, viszont néha okoztak meglepetést, egy-egy jól eltalált és odaillő kritikával. Viszont gyanítom, leginkább a tv2 utasítására mennek át néha bulvárosnak és közhelyesnek szánt kritikákkal, de néha mondanak ők is értékeset és használhatót. Ideje volt már megreformálni és ütőképessé tenni egy tv2es műsor zsűrijét. Oh, és jövőhéten is duetteznek a drágák, méghozzá a zsűritagokkal, na ezt nagyon kíváncsian várom, mi sül ki a végéből. Annyira imádnék egy Bereczki Zoltán – Radics Gigi duettet, valami csodálatos operarészletet. Már előre sajnálom azt, akinek Gábor jut.

Ami a kiesőt illeti, Benji hiába írta Gigi nevét a pólójára, hiába próbálták a marketingesek összehozni ezt a “megaszerelem” dolgot, szemmel láthatólag Gigi nem vett benne részt, Benji pedig  hiába próbált ezzel marketing szempontból előrejutni, ez a hét elhozta az ő kiesését is. Nem sajnáltam a srácot, új hangszín ide vagy oda, így is tovább eljutott, mint kellett  volna, és kiestek tőle jóval tehetségesebb előadók is, elég, ha csak Kullai Tímea nevét megemlítem. Már csak négyen maradtak, nemsokára eljön a vége. Én úgy sejtem, hogy a döntőben Gigi és Attila küzd majd meg egymással, a Flo-Rida pedig majd jól meglepődik, amikor rájön, milyen sráccal kell duettet énekelniük. Pénteken tehát újra Megasztár, már csak négyen maradtak.

627 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

8 Hozzászólások

 1. Szerintem túlzás azért azt mondani, hogy Gigi elérte Rúzsa Magdi tehetségét. Bár azt én is elismerem, h tehetséges, de engem személy szerint irritál az éneklési stlílusa, ki nem állhatom a frazírjait, sokszor nem vagyok képes végighallgatni, ahogy énekel. Éppúgy utálom, ahogy Caramelt utáltam, múlt évben volt “szerencsém” az anyukámmal végigülni egy Caramel-koncertet, a koncert végén azt miondta anyu, hogy ha nem ültünk volna a második sorban, a koncert közepén feláll és kiballag a teremből, mert nem bírta Caramel nyávogásait, hajlításait, idegesítő éneklését. Gigi azért egy fokkal jobb, mint Caramel volt, de azon az úton halad (én szeretem a cigány zenészeket, de valahogy nem értem, Caramel, Gigi és Gáspár Laci miért ezt a fajta kornyikálós verziót képviseli). Bár ehhez én nem értek :)
  A Megasztárt most én is csak úgy néztem, hogy a Story TV-ről a Született Feleségek 3. évadát vetítették, és szünetekben átkapcsoltam, így sok mindenről lemaradtam, és most csak a kritika miatt lestem meg Szakos-Szekeres, illetve Dolhai-Gigi duettet. Majkáékat volt szerencsém megnézni, hát éppúgy sajnáltam szegény Balázst, mint te is. Benjit is láttam, és inkább nem kommentálom, szerintem szörnyű volt. A szóló produkciókba meg bele-belenéztem pénteken, de már el is felejtettem: még egyszer megnézni meg nem akaródzik.
  Nekem végülis már mindegy, ki nyeri meg, egyik versenyzőt sem csípem igen (hiányzik Kullai Timi és Nagy Adri). Bár ha Talán nyerné meg, bizony enném a kefét.

 2. Olyan boldogságot éreztem szombat reggel, mikor megláttam ki esett ki: annyira nem szerettem ezt a nyekergő bárányképűt. Következőnek meg mehetne Talán: talán ő megy?? :)
  Szakos Andi pedig tipikusan az az eset nálam, aki úgy nagy átlagban jól énekel, de a hangszínét nem szeretem.
  Én még mindig Gigi-Balázs párti vagyok!! :)

 3. ja, és azt kifelejtettem, hogy Caramel a zenei nemtetszésem ellenére mint ember nagyon szimpatikus volt, míg össze nem jött Hiennel.

 4. Benji jogosan esett ki. A szóló dalába nem volt lendület és a duettnél Hiennel együtt hamisak voltak. Gigi és Dolhai Attila duettje jó volt. Andinak jó hangja van de a személyisége valahogy nem jön át nekem. Szeretném ha mondjuk Andi esne ki Attila helyett a jövő héten. Én is Gigi-Balázs döntő párti vagyok. Jövő heti párosítások szerintem Gigi- Bereczki Zoltán, Talán Attila-Mester Tamás, Szakos Andi- Falusi Mariann, Balázs- Bockor Gábor

 5. [Ági](#12185417): Ízlések és pofonok, a hajlítások nálam az “imádom” kategóriát képviselik, bár a Gáspár Laci féle túlzások már nálam is sokként hatnak.

  Amúgy azt írtam, hogy Rúzsa Magdi óta nem volt ekkora felfedezett – szerintem ez jogos, az elmúlt három szériából kit lehetne kiemelni, aki ennyire tehetséges lenne, mint ő?

  Caramel és Hien? Ez komoly? Caramel mióta lett pedofil? :s

  [suxel](#12185430): Nem hinném, hogy Talán kiesik, most szerintem Andi fog vagy Balázs, utóbbinál már másodjára rezeg a léc, egymás után másodszor mentette meg a zsűri Persze, ha Attila és Balázs áll ott egymás mellett, akkor van esély. Mindenesetre ahogy látom nagyon nagy a Talán rajongó tábor. Azért remélem nincs igazam. Én is favorizálnék egy Balázs-Gigi döntőt.

  [Zsupo](#12186060): Tetszenek a párosításaid, Gigi remekül kiteljesedhetne Bereczki mellett, Falusiék kiénekelhetnék a legmagasabb hangokat is, Attiláék zúzhatnák a rockot, a két zenész meg jól elgitározhatna egymás mellett :)

 6. [Tibi](#12187092): igaz, ízlések és pofonok :) attól, h nekem még nem tetszik, tetszhet másnak (nem hiába nyerte meg Caramel, gondolom sokaknak bejött).
  amúgy Caramel a decemberi nagykoncerjén jelentette be Hiennel való viszonyát. És mostanra állítólag már nagyon komoly. Volt vmi riport vele, h miket csinálnak együtt meg stb. Egyébként még nem pedofilság, hogy egy 17 éves lánnyal kezd, de mindenképp nagyon furcsa, és unszimpatikussá tette őt.
  amúgy Rúzsa Magdi óta ott volt Lakatos Yvette. Múltkor a Frizbiben Gigivel énekeltek újra közös duettet, nagyon jó volt :) majd nézd vissza, ha esetleg nem láttad.

 7. [Ági](#12187167): Ha hangilag nézzük, akkor Yvette és Tolvai Reni sem voltak rosszak, Yvettet nagyon szerettem, de a debütáló dalai nem jöttek be. Köszi a tippet, visszanézem, mert kíváncsivá tettél :)

  Jó, a pedofil dolog túlzás, de hát, az ilyen nem túl szimpatikus. (Hihetetlen, tele vagyok ellentmondásokkal, PLL Aria és Ezra <3)

 8. Teljesen egyetértek, csak nem tudnám ilyen jól leírni. Nekem is Gigi a csúcs, és Claudia a legjobb műsorvezető a jófej a spontán, és Szakosnál épp azt érzem, amit te. Te mit gondolsz, nem lehet, hogy mégis ő fogja megnyerni?

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here