Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Desperate Housewives – Kiss Them Goodbye

Desperate Housewives – Kiss Them Goodbye

12
Oszd meg!

Ma adják az Egyesült Államokban a széria utolsó előtti epizódját, a grandiózus finálé pedig Május 13-án kerül képernyőre. Hihetetlen, hogy véget ér, csak most kezdem feldolgozni az egészet. Számomra a Született Feleségek volt az első olyan sorozat, amiért igazán rajongani kezdtem – és ez volt az első olyan sorozat is, aminél nem bírtam kivárni a tévépremiert, és egy nyári napon elkezdtem letölteni és felirattal megnézni a harmadik évadot, nemsokkal annak fináléja után. A sorozat teljesen az életem részévé vált, jó volt tudni, hogy Szeptembertől Májusig itt van a négy feleség, és ha változó minőséggel is, de szórakoztatnak minket. Azt hiszem már tudom, mit érzett egy Lost vagy Monk rajongó, amikor a klasszikus szériájuk végére pont került. Annyira fognak hiányozni jövőre a Lila akác köz lakói!

Az utóbbi három rész amit láttam, minőségét tekintve kifogástalan volt. Remekül kezelték az elkezdett szálakat, ráadásul minden stílus képviseltette magát, volt itt dráma, komédia és még aggódni valónk is akadt, ráadásul mindez remek minőségben. Ezekben a részekben nyoma sincs az ötödik évadban tapasztalt alkotói válságnak, Marc Cherry és csapata összeszedte magát a záró évadra, és remek epizódokat tesznek le nekünk az asztalra. Naponta többször is nézem a feliratos oldalakat, vajon mikor készül el a 8×20 magyar felirata, de egyelőre se híre, se hamva. Most a várakozó álláspontot képviselem, azonban az, biztos, hogy a finálét már felirat nélkül fogom megtekinteni, rögtön hétfőn, mint a régi szép időkben.

Úgy indult ez a post, hogy írok egy kritikát az elmúlt epizódokról. De végül látjátok, afféle mementó lett belőle, mert jólesett leírni az érzéseimet a sorozattal kapcsolatban. A hozzászólásokban jöhetnek a ti gondolataitok a sorozatról, az érzéseitek, amiket a vég vált ki belőletek. Nektek tetszenek a záró epizódok? Annyit elmondhatok, hogy én imádom őket. Még a tragikus halál szálát is sikerült jól kezelniük, annyira életszagú lett az egész. Az pedig, ahogy szépen lassan visszatérnek egy-egy jelenetre a régi szereplők, külön élményt jelent a számomra. Andrew visszatérése, és “jó” útra térítése pedig egy slusszpoén volt. Ah, srácok, még mindig alig hiszem el. Egy hét, és vége. “Kiss them Goodbye” – mert mást nem tehetünk.

12 Hozzászólások

 1. Tibi, én már pénteken feliratosan néztem meg. http://www.facebook.com/SzuletettFelesegek – itt mindig időben felrakják a magyar feliratot, ezt kövesd (bár sajna már nincs sok hátra). ez a rész mellesleg nem volt jó, alig történt benne valami, inkább csak az időt húzták, illetve “vihar előtti csend” a fináléhoz.

 2. [Ági](#12187206): Wow, ezer köszönet, lehet, hogy még ma, elalvás előtt megnézem – bár, nem lenne szerencsés, hétfőtől-szerdáig záróvizsga :D

 3. @Tibi: akkor inkább pihend ki magad vagy tanulj, mint említettem, nem volt olyan jó ez a rész, várhat még :) a vizsgákhoz meg sok sikert. egyébként írhatnál magadról majd később, hogy mit csinálsz, hol tanulsz, mik a jövőbeli terveid. régen is érdekeltek ezek :)

 4. [Ági](#12187387): Köszi szépen, és lesz is ilyen post, csak essek túl a vizsgákon. Az a baj, hogy a parázós fajta vagyok, nálam sosem ment a vizsgák előtti nagy alvás, ha le is fekszem, éjfélig forgolódok, és várom a csodát, hogy elaludjak. Reggel pedig automatikusan kipattan a szemem, nincs “szundi gomb” :)

  [suxel](#12187392): Köszi szépen :)

 5. Hát igen.ez mrá a második veterán sorozaton ami végetér idén.A legkedvencebb sorozatom az One Tree Hill / Tuti gimi nemrég ért véget és megkell mondjam végigbötem és nevettem az utolsó részt.ennél is baromi nehéz felfogni hogy vége mikor az utolsó évadra a legjobb storyline- kapta a sorozat..nagyon sok jó rész volt eddig ebben az évadban és szerintem a vége sem fog csalodást okozni..

 6. A nezzsorozatokat.hu oldalon is fenn volt már tegnap az epizód feliratosan. :)
  Nekem tetszett a rész, a halál-szálat tényleg meglepően jól kezelik. Nekem még most is elszorul a torkom időnként, mikor az elhunyt családtagjai életét mutatják, és vissza-visszatér Ő. :)

 7. [Kanka](#12192841): Igen, a DH mellett ez a másik, ami fájdalmas, annak ellenére, hogy nekem még hátravan három évadnyi móka. EGyszer minden jó véget ér, ez a két sorozat legalább nem egy-két-három évad után, mint a többi nagy kedvenc, pl.: Veronica Mars. Minden rosszban próbáljuk meglátni a jót. Az pedig nagyon jó, ha az íróknak van lehetőségük és idejük tisztességesen elvarrni a szálakat.

  [Chris](#12196060): Igen, emiatt tényleg nagy respekt, a szappanautó építésnél nálam majdnem eltört a mécses.

  [olga](#12216210): Mindig is voltak ilyen pletykák, már évekkel korábban is erről szólt a fáma. Valami igazságalapja biztosan van, de a történet soha sem csak egy szemszögből vizsgálandó: meglehet, hogy Teri is okkal viselkedik így. Nem lehetett kellemes számára, hogy az egykoron ünnepelt sztársági státusza egyre csökken egy fiatalabb szépség miatt, ráadásul Evát biztos jobban kedvelték, mint őt, így nem is nagyon volt kivel brancsolnia. Persze, ezzel nem védeni akarom Terit, de nem szabad elfelejteni, az éremnek két oldala van.

 8. ja bocsi nem fejtettem azt a részt ki azért örültem volna jobban susan halálának mert edie volt a kedvenc karakterem és susan idegesítő számomra főleg az 5. évad környékén! függetlenül teri személyiségétől szívesebben néztem volna tovább edie-t mint susant

 9. [Tibi](#12216727): igen, én is arra gondoltam, amikor a férfiak segítettek építeni, és az adott feleség ment el tőlük.

  Egyébként még azon gondolkodtam, hogy mi lesz a Lynette-Tom szállal, mert már csak három rész van hátra (pontosabban kettő, de az egyik dupla), így remélem nem egy életidegen szállal fogják kibékíteni őket, már ha… :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here