A Marslakók senkit sem érdekelnek

  0
  Oszd meg!

  Most, hogy az m1 kiemelt támogatást kap az államtól, a közszolgálati televízió elkezdte a felzárkózást: számtalan sorozatot vásárolt meg, több gyártótól, és több a premier a csatornán, mint valaha – ráadásul mindezt HD minőségben és megszakítások nélkül kínálja a televízió nézőknek. Az m1 megújulása azért is elismerendő, mert olyan újdonságokat is a műsorukra tűznek, amik nemrég kezdődtek el az Egyesült Államokban. A Smash – Kasszasiker is hamar érkezett, a Titanic esetében pedig a világpremier részeként ugyanakkor láthattuk, mint az angolok. További pozitívum az m1 szemében, hogy egyre több magyar sorozat készül a csatornán, munkát adva ezzel a magyar szakembereknek és színészeknek egyaránt.

  Persze, ez mind szép és jó, de ideje megnézni a nézettségi adatokat is, hiszen azokból sok minden kiderült. Régen, mielőtt elstartolt volna a Marslakók c. napi sorozat, remek adatokkal büszkélkedhetett a Királyi Televízió. Azóta viszont, hogy Jáksó László sorozata a képernyőre került, az összes műsor nézettségét lejjebb vitte, ebből pedig már hónapok óta képtelen kilábalni az m1. A részenként 5,6 millió forintba kerülő sorozat láthatólag nem érdekli a magyar nézőket, hiszen érezhető, annak taszító hatása a többi műsorra tekintve. A Híradó nézettségének több, mint a felét elveszíti, és ezzel az m1 főműsoridejét taszítja a mélybe a Marslakók, ami még két évig biztosan képernyőn lesz, hiszen ilyen szerződést kötöttek Jáksó László produkciós cégével.

  Irónikus, hogy az m1 legsikeresebb sorozata a főműsoridőben az Everwood ismétlése, ami már egyszer lement a tv2 műsorán. Arat még az új magyar szituációs komédia, a Munkaügyek, ami növekvő nézettséget tudhat a magáénak. Az Elcserélt Lányok habár vesztettek az erejükből – hála az őket felvezetni képtelen Marslakóknak, – még mindig sok nézőt szegeznek a képernyő elé. A Hacktion az m1 másik szégyene, hiszen a sorozat már az első évadával sem volt sikeres, és a helyzet a másodikra sem változott. Habár a már korábban emlegetett Marslakók most előkelő helyen szerepel a toplistában, azonban minden sorozatnál a legnézettebb részeket szedtem össze az adott hétből, a Marslakók például a múlt héten csak hétfőn érte el a kétszázezret, a hét többi részében pedig 160 ezer környékén tanyázott. Íme, a pontos lista az m1 sorozatairól:

  Az m1 sorozatai főműsoridőben, 16.30 és 23.00 között a Teljes Lakosság körében:

  1. Everwood (251 ezer / 8.1% SHR)
  2. Munkaügyek – Irreality show (235 ezer / 5.2% SHR)
  3. Elcserélt lányok (222 ezer / 4.5% SHR)
  4. Marslakók (208 ezer / 4.3% SHR)
  5. Kasszasiker (171 ezer / 3.4 % SHR)
  6. Hacktion (150 ezer / 4.1% SHR)
  7. Tudorok (139 ezer / 7.7% SHR)

  Kereskedelmileg fontos, 18-49éves korosztályban:

  1. Munkaügyek – Irreality show( 71 ezer / 4.1% SHR)
  2. Everwood (70 ezer / 7.6% sHR)
  3. Marslakók (53 ezer / 3.1% SHR)
  4. Tudorok (46 ezer / 5.1% SHR)
  5. Hacktion (45 ezer / 2.8% SHR)
  6. Elcserélt lányok (45 ezer / 2.4% SHR)
  7. Kasszasiker (30 ezer / 1.6% SHR)

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here