Glee 3×17 – Dance with Somebody

  5
  Oszd meg!

  Az egyik szemem sírt, a másik pedig nevetett – leginkább így tudnám elmondani azokat az érzelmeket, amiket a sorozat keltett bennem. Zenei téren frenetikusat sikerült alkotniuk. Persze, az alapanyag is meg volt hozzá, hiszen Whitney Houston munkássága előtt tisztelegtek az énekesnő legjobb dalait dolgozták fel, vagy énekelték el. Amikor a rész elkezdődött, és meghallottam a How Will I Knowt, azt hittem, ez egy csodálatos epizód lesz. Már előtte is, rongyosra hallgattam a betétdalokat, majdnem az összes tetszett. A How Will I Know, volt a legjobb, ez egyértelmű. Végre, hozzá mertek nyúlni egy dalhoz, és újragondolni azt – régen gyakran tettek ilyet, most már egyre kevésbé, ami rendkívül szomorú. Maradjunk még a zenei résznél, mert ebben a részben egyedül az volt értékelhető. A So Emotional is varázslatos volt, Lea és Naya hangja nagyon jól szól együtt. A Dianna & Samuel duett kevésbé tetszett. Amin nagyon meglepődtem még, az It’s Not Right But It’s Okay volt, hiszen ez jobb lett, mint az eredeti. Tudom, bűn ilyet leírni, de Darren Criss annyi érzelmet és újítást vitt a dalba annak eléneklésekor, amivel sokkal kifejezőbb lett számomra, mint ahogy annak idején Whitney felénekelte. És itt véget is érnek a pozitívumoknak.

  Gyűlöltem az I Have Nothing előadását, pedig ez a kedvenc Whitney dalom, és annyira vártam a feldolgozását, viszont szerencsétlen Chrisnek nincs elegendő hangja ahhoz, hogy ezt felénekelje. Fogadjuk el, kész, kifújt, neki ez nem megy. És nem ment. Borzasztó volt, leginkább a magas részeknél. Ráadásul ami ebben a részben a meleg szálban zajlott, mint történet, bicskanyitogató volt. Blaine elvesztette minden férfiasságát, még azt a cseppnyi maradékot is, amit az írók eddig nagy kegyesen meghagytak neki. Azok a nézések, miközben Kurt énekelte a dalt, azt hittem leütöm őt. Az a mértéktelen sértődöttség, azok a fura pofavágások, és amikor a saját dalát is énekelte, az a beszéd előtte, hogy megcsalta őt … ahh, még visszagondolni is rossz rá. Persze utólag adtak rá indokot, miért volt ilyen süsü, amit ki nem találnátok mi volt az. Brühü, Kurt elmegy ő meg ittmarad. Na bumm. Amit viszont utáltam, hogy megint feldobálta Kurtnek azt, hogy miatta váltott iskolát – nem Kurt kérte ezt, ő döntött így, a saját elhatározásából, mégis feldobálja ezt? Undorító. Ha nem lenne Darren Crissnek ilyen irdatlanul jó énekhangja, tuti megutálnám a karaktert és a kiírásáért könyörögnék.

  Szerencsétlen Will és Emma is kezdenek az idegeimre menni. Nem Emma, az ő irányában elindult egy karakterfejlődés, ami nagyon tetszik. Végre, beismeri a betegségét, és próbál tenni is ellene, de hát, Will már nagyon meg akar nősülni. Gyorsan, siessünk, ne várjunk, durr bele. És vajon mi lehet az ok? Hiszen annyira nem egyértelmű – a srácok elballagnak, és nem lesznek ott az esküvőn, ha később tartják azt meg. Ez a fajta “beteges” rajongás a diákjai iránt kicsit már kezd sok lenni. Remek volt a múltkor Sue beszólása, miszerint kell neki egy felnőtt barát is. Quinn ebben a részben végre benne volt, és hála neki, kaptunk egy viszonylag normális történetszálat is, de azt is minek? A Joe szerelmi szálat annyira felesleges megkreálni, hiszen úgyis tudjuk, mi lesz a vége, ezt időhúzásnak érzem. Viszont a fizikoterápiás részleteket nagyon szeretettem, és volt azért pár jó jelenetük együtt a vásznon. Mostanában a szívemhez nőtt Quinn, és nektek?

  Értékelés: 6/10
  A zenei része majdnem tökéletes volt ennek az epizódnak, a lezárást is imádtam, ahogy összegyűltek a srácok énekelni az előadó teremben. Viszont annyira felháborító az, ahogy a történetet kezelik. Sokkal jobbat várok el a sorozattól e-téren, sokkal többre képes, és annyira fáj, hogy képtelenek jobban megírni ezeket a szálakat. Régen a történet is erős volt, nem csak a zene. Most vagy a zene jó, vagy a történet, annyira ritka, ha a kettő együtt működik, pedig ez teszi a Gleet a kedvenc sorozatommá – ha mindkettő egyszerre jelen van. A jövőheti epizód előzeteséből leszűrve a történettel nem lesz gond – érkezik Whoopi Goldberg! – viszont a zenei résszel annál inkább, Kurt dalától megint kivert a víz.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here