Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Csillag Születik 4 – A második döntő – Élő Blog!

Csillag Születik 4 – A második döntő – Élő Blog!

7
Oszd meg!

Akartam én írni az első döntőről, de végül nem maradt rá időm. Az adást tekintve megfelelő döntés született a kiesők személyét illetően. Hallottam néhány meglepően jó produkciót, sőt, ami meglepett, hogy a Quantum XXL táncos produkciója nagyon tetszett. Higyjétek el, ezzel önmagam is sikerült meglepnem. Kedvencem egyelőre nincs, a közönségfavoritnak számító Szirota Dzsenifer sem túl szimpatikus. Kíváncsi leszek másodjára miképpen teljesítenek majd az előadók. Ami a lényeget, azaz Puzsért illeti, most kicsit mesterkéltnek tűnt, mintha előre megírta volna a monológjait, ezt pedig nagyon sajnálom. Remélem most természetesebbnek hat majd. Kezdődjék hát a második döntő, most először élő blogban – ha mondandót van, írd meg bátran!

 • 19:32 – Egy rövid összefoglaló után az első adás kapcsán kezdünk is, Lilu és Nóra már szép estét kívántak, és megtudtuk azt is, hogy Nóri számára orgazmust jelent, amikor bejelenti egy továbbjutó nevét. Közérdekű információ.
 • 19:35 – Újabb információk, Pokornyi Lia kolbászdarabkákat eszegetett a szünet előtt. Én nemrég meggyes piskótát eszem amit délután sütöttem. Közérdekű információkat olvastok, most már másodjára.
 • 19:36 – “A válogatáson kirostáltuk az embereket, de most már kis csillagjaink vannak, akik versenyt ragyognak itt velünk” – nahát, Juci, de cuki :)
 • 19:38 – Quantum XXL:Mi kaptuk a legtöbb pontot, aminek nagyon örültünk” – hihetetlen, hogy ezt mondom, de megérdemelték. Pedig én nem szeretem a táncosokat! “Fontos, hogy ne csak a táncteremben legyünk együtt, hanem kikapcsolódjunk is” Kíváncsian várom a produkciójukat, vajon a héten is meglepnek? Ismétlem, a táncosok alapjáraton nem érdekelnek!
 • 19:41 – Wow, ez zseniális. A zene, a mozgás, a produkció. Hihetetlen, még a végén megszeretem a táncosokat. Annyi kreativitás van ebben az egészben, az sem zavar, ha a youtuberól lopták le az egészet. Viszont, a múltheti sokkal jobban tetszett. Ez így 8/10!
 • 19:43 – “Van egy nagyszerű magyar szó: együttes. Ezt, ti fantasztikusan hozzátok. Minden tizedmásodpercet kitöltötök, csak azt sajnálom, mikor pislogok, mert nem látom mi történik” – Hernádi Juditot egyszerűen meg lehet zabálni. Puzsér Róbert: “Maga vagytok a progresszió, azt kell, hogy mondjam. Köztudottan csak szólista nyerhet tehetségkutatót, ti pedig heten vagytok. A ti mesétek tétje az, hogy győzhet-e a hétfejű sárkányt. De ti bennetek megvan a tűz ahhoz, hogy győzzetek” – tud ő dícsérni is, az fix.
 • 19:45 – A zsűritől összesen 35 pontot kaptak, Puzsér adott “csak” nyolcat, a többiek kilencet. Megérdemelték ezt a jó eredményt.
 • 19:47 – Molnár József és Vízi Imre: Egyiküknek a barátnője a kabalája, meg a múltkori Puzsér kritikán is lovagoltak egy cseppet. “Hiányzott a család, a barátaim, és úgy érzem feltöltődtem” – hajrá srácok! “Úgy döntöttünk olyan dalt veszünk elő, amit sokan gagyinak tartanak. Megmutatjuk, hogy ebből is lehet produkciót csinálni” a srácok felkeltették az érdeklődésemet.
 • 19:50 – Imádom a hegedűszólókat, nagyon különlegessé teszik minden produkciójukat, viszont jobban csípem, ha énekhang is szól alatta. Ez így kicsit kezd uncsivá válni. A dal átalakítása egész jól sikerült, engem az ilyen nótákkal le lehet venni a lábamról, plusz, most kevésbé volt hamiskás. 7/10
 • 19:52 – “Elkezdtétek a produkciót, ami jó, izgalmas és felkapom a fejed. Jocó, amikor elkezdesz énekelni, úgy érzem elveszel a produkcióból” – Pokornyi Lia dalaiból semmit sem értek, pedig szó szerint legépeltem. “Az elején olyan jól szólt, miért kellett elkezdeni a dalt? Ti élvezitek ezt az extrém sportot? Miért teszitek ezt magatokkal? Idejöttetek Erdélyországból és hoztatok egy Zámbó Jimmyt? Egyszerűen nem értem” – Puzsér Róbert ismét elemében, ezaz! A zsűritől összesen 22 pontot kaptak, Puzsértől csak hármat – a kiesés szélére került a formáció.
 • 19:55 – Lilu: “Mi mentünk kolbászt enni, várjuk vissza önöket a szünet után” No comment.
 • 20:04 – “Az a szájfényed ott, vagy disznózsír?” – hehe, Nóri elemében.
 • 20:06 – Immigrants:Kezdjük érezni azt, hogy lassan megismernek az utcán.  Az lenne a legkirályabb, ha lányok tömege csúzlizna a bugyijával minket” – ehh, tinédzserek :)
 • 20:08You so sexy, sexy, sexy – micsoda dalszöveg … A rock zenét nem csípem, a fiúzenekarokból a One Direction zenei stílus a nyerő nálam, szóval nem az Immigrants lesz a kedvenc zenekarom, az biztos. Mint hallgató elismerem a tehetséget, az énekes hangja hiába közepes, van benne valami, ami miatt hallgatható. 6/10
 • 20:10 – “Gyerekek, remélem nem sértődtök meg, de a bugyim rajtam marad. Zeneileg kell még egy kis kakaót rátenni, de azért jó volt” – Hajós András megmondta. “Így kell egy gagyi popslágerből menő rockszámot csinálni. Ez feldolgozás volt, adaptáció, a szó igazi értelmében. Alkotótevékenység. Erre mondom azt, hogy igen. Kiváló teljesítmény” – Puzsér most dícsért és felvilágosított: ezek szerint ez feldolgozás volt? Hihetetlen, azt hittem eredeti dal. A zsűritől összesen 28 pontot kaptak, ebből Hajósé volt 5.
 • 20:14 – Juhász Marci: Felköltöztem ide Budapestre, mert itt több lehetőség van egy fiatal számára. Menyasszonyommal költöztünk fel ide, rögtön hoztam a barátnőmet, Katát is. A barátnőm nem szereti a Bud Spencer – Terence Hill filmeket, ez a legrosszabb” – jajj, ez behalás. Annyira aranyos ez a két falusi fiatal, ahogy meghódítják a nagyvárost. Szimpatikus ez a srác is, tipikus parasztgyerek, a szó jó értelmében – ha szabad így fogalmaznom.
 • 20:17 – Fütyüléssel indítani? Pompás ötlet, a zenei aláfestés szintúgy. A dalszöveg tetszik, érdekes népdalfeldolgozás. Ez a mélyebb hangtónusú éneklés az elején még unikumként hatott, most már kicsit bántja a fülem. 4/10 – jobbat vártam.
 • 20:20 – “Kezdek attól félni, hogy én projektálom beléd azt, hogy művész vagy” – Puzsér többi kritikai részéről lemaradtam, a csudába, ő érdekel a legjobban. “Marci, kicsit csapjál már szét magad körül. Állj egy kicsit a sarkadra, legyél egy kicsit keményebb, most megijedtem, mi lesz veled” – na, ebből senki sem értett semmit, hiszen a műsor előtt dumált Marci és Hajós. Összesen 24 pont, a legkevesebb (4) természetesen Puzsértól érkezett. “Jól érzem magam Pesten, csak Borsodban olcsóbb a sör” – hát ez behalás.
 • 20:23 – Negyela Bernadett: Jajj, a múltheti előadása borzasztó volt. “A csalódottságom nem múlt el rögtön. Énektanárhoz soha nem jártam, most kezdtem el járni. Rájöttem, hogy teljesíteni akarok, maximalista vagyok, és ez nem mindig jó. Látni magamat számomra szörnyű volt” – hallani is, hidd el. Reméljük most jobb leszel Bettike!
 • 20:25 – Végre, magyar dallal érkezett, már régóta vártam tőle. Az arcjáték príma, az énekkel sincsenek olyan nagy bajok, mint a múltkor. Érdemes továbbra is énektanárhoz járnia, mert határozottan látszik a fejlődés. 7/10
 • 20:27 – Figyelj ide kicsi lány. Az fantasztikus, ha valakiből sugárzik a tisztaság. A lényedből sugárzik, és most a hangodból is” – Hernádi Juditot úgy tűnik elbűvölte a produkció. “Aki érett személyiséggel lép a színpadról, az tud adni magából. Aki nem, azt kifosztják. Nem most kell befutni, azt kell, hogy mondjam, nagyon féltelek a tini karriertől” – Puzsér kritikáját most nem értettem kristálytisztán. “Nagyon jól csináltad, mert meghallgattál szakmai tanácsokat. Ha valaki tudja, miért és miről énekel, akkor minden tanács ékszerré változik rajta. Egy egyszerű ruhában, egyszerű dallal itt álltál előttünk felékszerezve. Ez a jó irány” – Hajós András szavaival nagyrészt egyet értek. A zsűritől 27 pontot kapott, a legkevesebbet Puzsértól, aki ötöt adott neki.
 • 20:30 – “Ha nem lesz belőlem énekesnő, az nagy fájdalom, de tinisztár az nem akarok lenni” – mondja a lány. Mégis, mi a tinisztár fogalma? Ha egy tizenöt éves lány énekesnő, akkor nem tinisztár? Hiszen még minden, csak nem nő. Hanem lány! Amúgy, reklám.
 • 20:42 – In Diretta: A kisfilmjükről sikeresen lemaradtam, de nem bánom, mert nem szimpatikus a zenéjük.
 • 20:44 – Ez nekem annyira semmilyen volt. Nem volt hamis a srác, összhangban volt a banda, a dal sem annyira vészesen rossz, a színpadi fellépésben is volt munka, de akkor is, ez annyira semmilyennek hatott nekem. 5/10
 • 20:47 – “Ha gyarmatosítani akarjuk Jamajicát, akkor hatásos fegyver vagytok. Ez alapjaiban rengeti meg a reggiet. Ehhez nem tudok gratulálni” – kétlem, hogy Puzsér a raggie fő rajongója lenne, de ezt jól megmondta. “Nem sikerült meglepnetek, annyira szeretnék tőletek valami ütőset. Ez olyan semmilyen” – Pokornyi Lia végre kritizálni merészelt. A zsűritől összesen 24 pont, a legkevesebb természetesen Puzsér, 3 ponttal.
 • 20:51 – Plazma: Imádom a srácot, pedig nem rajongok a rapperekért, de benne van valami különleges. “Nagyon megszivattak, nagyon rossz volt itt állni a végén. Összejaffáztam a nacit rendesen. Megkaptam most a zsűritől, hogy nincsen bennem elég düh. Persze, hogy nincs, most boldog vagyok” – az nem szimpatikus, hogy mindenki a nehéz sorsával akarja manipulálni a szavazatokat.
 • 20:53 – “Minden soromat büszkén vállalom” – tedd is kedves Plazma. Imádtam a dalszöveged, mindennel egyet értettem. A dalszövegben azért voltak fura részek – ha látom, gondolom hová mutat, az “innen jön” résznél, de ha hallgatom, akkor nem. Ez legyen 8/10, de alapjáraton nagyon bejött, amit láttam és hallottam.
 • 20:56 – “Odafigyeltél arra amit mondtunk, és meg is értetted. Ez költészet, ennyit tudok röviden mondani. Ez költészet” – Hernádi Judit nagyon odatette magát. “Lejegyeztem két sorod, ez Vörös Weöres Sándori volt. Ez az a fajta líra és személyiség. Aki ilyen sorokat le tud írni, abból még költő is lehet” – igaza van Puzsérnak, el kellene gondolkodni azon, vajon mennyire költészet a dalszövegírás. Összesen 30 pont, a legkevesebb naná, hogy Puzsér, 6 ponttal.
 • 20:58 – “Ez egy lírikus dallam, és erre kellett, dühösnek legyek. Ennél dühösebb nem nagyon lehetek” – tényleg, Plazma?
 • 20:59 – Mészáros János Elek: Úgy érzem magam, mint aki felébredt egy álomból, és rájöttem arra, hogy nem álmodom” – ez annyira kedves és őszinte hozzászólás volt tőle :)
 • 21:01 – Az  SantaAve María azon opera dalok egyike, amit szeretek is. Annyira nem konyítik a műfajhoz, hogy úgy tudjam értékelni, mint egy sima dalt, viszont ez tetszett. Azonban, ez valóban kultúrmisszió, amihez sok sikert. 6/10
 • 21:05 – “Ahogy megyünk előre, és ahogy nyílsz meg és érzed a tétet, ahhoz képest, ez most szakmailag egy kicsit haloványabb lett” – Hajós András érezhetően nem találja a szavakat, mintha nem tudná kifejezni azt, amit érez. “Úgy érzem, hogy a Kukorica János válaszút volt a te karriered során. Örülök, hogy nem kezdtél el nótázni és nyomulni a nyugdíjasok szavazataira. Az előadásidban fejlődést vélek felfedezni, és örülök ennek” – mondta Puzsér. Összesen 28 pont, a legkevesebb Robitól, a 6 pont.
 • 21:08 – Ismét reklám, és már csak két produkció van hátra.
 • 21:18 – Remek, már Lilu szerint is sorsdöntő lehet akár egy szavazat is. Tényleg? Sorsdöntő egy szavazat?
 • 21:19 – Szirota Dzsennifer:Fantasztikus érzés volt, amikor meghallottam a végén a nevemet. A családomnak és a barátaimnak én vagyok a bajnok” – tényleg jól énekel ez a lány, de a magas hangok sok esetben kiabálásban végződnek, ami nem túl pozitív.
 • 21:21 – Ismét magyar dal? Ollé, ezt az estét nekem szervezték? A produkció nem volt rossz, egy-két hamiskás hang élő éneklésnél gondolom elengedhetetlen. Van ebben a lányban tehetség. 9/10
 • 21:24 – “Pont annyira voltál cica amennyire kellett, és jó énekesnő maradtál” – Hajós kritikájának saccperkábé ez volt a lényege. “Ezt a produkciót nevezem úgy, hogy szuperszemét. Egyszerre érzem benne a hideg profizmust, és a teljes tartalmatlanságot. Neked szép hangod van, de az az érzésem veled kapcsolatban, mint amikor a Transformerst néztem. Lenyűgöző technika, de miről szól ez?” – azt hiszem ismét egyetértünk, kedves Róbert. Összesen 29 pont, na ki adta a legkevesebbet? Öt pontot? Hmm? :)
 • 21:28 – Prügyi duó:Ez egy külön ajándék, hogy itt lehetünk Pesten. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy itt lakhatunk, és szinte minden nap elmehetünk valami nevezetességes helyre” – de aranyosak, és milyen ízesen beszélnek. Ahogy meg féltek a madártól, hát az haláli :)
 • 21:30 – Kedvelem ezt a két srácot, olyasmi lehet a történetük mint egy hollywoodi álom, magyarországi kivitelben. A srácokban tehetség, de nagyon sokat kell még fejlődniük. Rengeteget, viszont az alapok megvannak, van mire építkezni. 6/10
 • 21:33 – “Ti ketten az én szívügyeim vagytok. Egyre jobban zongorázol, te fantasztikusan énekelsz. Csak ti ketten jelenthetitek azt, hogy továbbjuthattok. Számomra ez egy nagyszerű üzenet, amikor két ember összefog, és sokáig el tud jutni” – Hernádi Juditot még mindig meg tudnám zabálni. “Elénekeltétek Magyarország legjobb hangjának a legjobb dalát. Öngyilkosok vagytok. Leveritek a lécet, aztán nézitek, hogy mi a baj. Persze, ha az volt a cél, hogy ahová a Demjént nem tudják megfizetni, oda titeket hívjanak, az sikerült.” – nahát, Puzsér-barátunk őszinte meglepettséget mutatott az arcán. Puzsér négy pontjával együtt összesen 25 pontot kapartak össze.
 • 21:37 – Az összes produkció elhangzott már, a zsűri listája alapján a top3: Quantum XXL, Plazma és Szirota Dzsennifer, az utolsó három helyen pedig Juhász Marci, az In Diretta valamint Molnár Jocó és Vízi Imre.
 • 21:41 – “A Juhász Marciért roppantul fájna a szívem, azt akarom, hogy bent legyen” – Kedved Judit! Legközelebb adj tíz pontot, és nem kell aggódni.”Mi tagadás, van hová fejlődni a fellépőknek és a zsűrinek is” – nocsak, Puzsér házon belülre is beszólt.
 • 21:43 – A színpadon egy számomra ismeretlen együttes, akiknek nagyon nem tetszik az előadásuk.
 • 21:48 – Reklám, utána eredményhirdetés.
 • 21:57 – “Akár egyetlenegy sms is sorsdöntő lehet a versenyzők szempontjából” – tényleg?
 • 22:02 – A szavazás lezárva, közel a vég.
 • 22:04 – Megvannak az eredmények. A továbbjutók, nem a továbbjutás sorrendjében: Plazma, Szirota Dzsennifer, In Diretta, Immigrants, Mészáros János Elek, Prügyi duó (jajj, de örültek szegények :)), Quantum XXL valamint Juhász Marci – na, Lilu és Nóri, megvolt az orgazmus?
 • 22:10 – Ezen a héten tehát búcsúzott Negyela Bernadett valamint Molnár Jocó és Vízi Imre.
Jó adás volt, felépítését tekintve sokkal profibb és minőségibb, mint bármelyik Megasztár adás. Élőben sem vészes végignézni, nem dugják a képünkbe a sok nyereményt, nincs annyi időhúzás, és még a reklámok is rövidebbek. Legközelebb a finálé kapcsán jelentkezem élő-bloggal, addig is, legyetek rosszak :)
703 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

7 Hozzászólások

 1. [Andris](#12124426): Mentségemre legyen szólva, élő blogolni nem egyszerű – egyszerre nézed a tévét, írod a szöveget, véleményt formálsz, és próbálsz valami értelmeset kihozni a zsűri sokszor értelmetlen mondataiból.

 2. Amúgy Tibi, tényleg nem könnyű élő blogolni, háromra figyelni egyszerre. ahhoz képest elég jól megy :) Tegnap is és ma is végig követtelek.

 3. Nekem Jennifer, Quantum xl és a Prügyi dúó tetszett a legjobban. Marci produkcója nekem nem tetszet ez a gyerek Baricz Gergő utánzatt egy kicsit. In Diretta nekem se jön be. Az Immigrants együttes is furcsa nekem őket se kedvelem. Eleknek jó hangja van. Plazmát is bírom. Az extra produkcióból az első 20 mp néztem meg engem se érdekelt. Tényleg a leggyengébbek estek ki most szerintem.

 4. [Ági](#12124630): Köszi :) Legközelebb ha lesz időd, nyugodtan hozzá is szólhatsz majd <3

  @Zsupo: Reméljük jövőhéten jobb extra produkciót láthatunk majd :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here