Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Megasztár 6 – Top6: Élő Döntő!

Megasztár 6 – Top6: Élő Döntő!

14
Oszd meg!

Ahogy azt ígértem, kezdődjék hát a Megasztár Live Blog, a tehetségkutató hetedik döntőjéről. Ezidáig az volt a trend, hogy a top6ban lévő énekesek duetteket énekeltek társaikkal és híres énekesekkel, idén azonban ez úgy tűnik elmarad – – Tévedtem, egymással mégis duetteznek a versenyzők. Minden bizonnyal spórol a csatorna, hiszen a Fináléra Magyarországra hívta a Flo-Rida együttest, ami bizonyára nem volt olcsó mulatság. Ezen a héten tehát egy sima döntővel érkezik a hat versenyben maradt énekespalánta, akik a kedvenc dalaikat adják majd elő, minden bizonnyal inkább kevesebb, mint több sikerrel.

 • 21:24 – Már négy perce kezdeniük kellett volna, de reklám-reklám hátán, ráadásul még egy ajánlót is leadtak a műsor előtt. Noormális?
 • 21:25 – Na, cirka öt perces kérdéssel indulunk, kezdetnek a Csillagdal, ami persze nem élő, hanem felvételről megy – Talán Attila hamis hangjait pedig még így sem tudták tisztázni, de ki tudja, talán nem is lehet.
 • 21:27 – “Egy kitartott hanggal” – naná, hogy Gigi énekli mindig ezt a részt.
 • 21:28 – “Én is úgy érzem, hogy a felére csökkentem, mint egy Matri Jóska, egy nagyobb nőben, egy kisebb” – Claudia jellemzi a ruhatárát – hát ez halálos. Imádlak, Claudia. Tilla szerint mégiscsak duett-féle hét lesz, ugyanis miután előadták kedvenc dalaikat a fellépők, jönnek a duettek. Jéééj!
 • 21:29 – “Két döntősünk van, akik egy szavazattal állnak egymás mögött” – ennél jobban nem is lehet manipulálni az embereket a szavazásra. Van, aki ezt mellesleg beveszi?
 • 21:32Szakos Andrea:Nagyon jól esett, hogy élő kapcsolásban mutatták az otthoni szurkolókat, de Gergő nem volt ott. Az, ha ezzel stresszelem magam, nem fog változni a helyzet” – jézusom, mennyire utálom már Andrea magánéleti dolgait. Ha nem arról van szó, hogy szegény, akkor a családi gondok, ejjej. “Fogadjanak már el így, ahogy vagyok” – zárja le a kisfilmjét a Tiszavasvári lány.
 • 21:34 – Nahát, Born This Way-t énekel, egy meglehetősen idióta jelmezben, és mégis, működik a dolog. A hangját továbbra is szeretem, és mintha belevitt volna valami egyediséget a dalba. Nem, ez meg sem közelíti a Gaga-féle eredetit, legyen bármekkora harcos is Andrea, viszont, néhol újraértelmezte a dalt, ami pozitívum. Ez nálam 7/10, annak ellenére, hogy elismerem a torkában meglapuló lehetőségeket.
 • 21:37 – “Azt vártam tőled, hogy te légy a radír. Töröld ki belőlem Lady Gagát, és te légy Szakos Andrea. Ez sikerült” – a zsűrinek sikerült alulmúlnia önmagát, Bocskor mint ítész kezd egy nagy vicc lenni. “Azt mondtad, nem tudod kiénekelni az utolsó hangot, de ez egy kvinttel magasabb volt. Nem tudod, hogy mit tudsz” – végre, Mester megvédi a mundér becsületét.
 • 21:38 – “Mindenki küzdjön az álmaiért, amennyire csak tud” – mondta el a lány Claudiának, és azt is megtudtuk, hogy ő is negyedjére próbálta meg a tehetségkutatót. Ez a beszéd elég jól hangzott, gondolom előre megírta.
 • 21:40 – Nagy Kristóf Bozont:Bárki mással szívesebben álltam volna kint, mint Adriennel pénteken” – úgy tűnik szerelmi bánata van Bozontnak, a készítők utasítása (?) szerint olybá tűnik ők lesznek az új Mega-Álompár, jujj-jajj, hova tojjak?
 • 21:43 – A Runaway Train c. klasszikus dallal jött Bozont, amiről nekem egyből a Csellengők c. műsor jut eszembe, bár nem vagyok benne biztos, hogy ez volt a főcímdala. Bozont előadása mellesleg tipikus Nagy Kristóf, semmi extra, semmi egyediség, semmi plusz. Csupán Bozont. A top6ban ettől több kell – ez 4/10
 • 21:45 – “Elég vegyes érzelmeim vannak most, picit hamiskás volt a dolog, elég sok helyen. Amikor lejöttek a gyerekek, megszűnt az intimitás, ami jól működött az elején” – egyetértünk, Mr. Bereczki Zoltán. “Nagyon sokszor félrecsúsztál” – szólott Bocskor, amit Bozont el is ismert. Grat neki, a beismerésért. Jó tudni, ha valaki tudja, hogy hamis. Akkor talán megpróbál változtatni rajta. Mariann pedig mondjon le az izgulásával – épp elég aktív zenei év áll Bozont előtt ahhoz, hogy ezen túllépve előadjon valami értékelhetőt a színpadon.
 • 21:48 – Farkas-Jenser Balázs:Az ember egy pillanatra lefagy, amikor az egyik legnagyobb idolja megérkezik” – jajj, Ruzsa Magdi annyira drága volt a kisfilmben. A régi szép idők, amikor még Magdi a színpadon boldogított minket, oh! Most természetesen reklám, Gigi pedig persze utoljára fog énekelni, hiszen mindenki rá kíváncsi a legjobban, így talán tovább a képernyők előtt maradnak. Talán.
 • 22:00 – Nahát, csupa meglepetés ez a Balázs. Annyira feelgod ennek a dalnak az előadása. Persze, nem olyan jó, mint a múlt-heti Ákos dal, de ez is nagyon tetszik, kivéve a lány-hangos hajlításosdi, az pfujj. Amúgy ez 8/10 mindent összevetve nálam.
 • 22:02 – “Ez mindennél jobb volt, Férfi-erő volt, fantasztikus” – dícsért Mariann. “Teljesen más volt, mint vártam. Kicsit teátrális volt, amikor leszakítottad a szponzor nyakláncot…” – hehe, Bocskor.
 • 22:04 – Burgess Beni: “Haragszom magamra, hogy nem teljesítettem száz százalékosan, sokkal jobbat is tudtam volna csinálni” – ez komoly? Te? Tényleg? Komolyan? Hiszi a piszi aki elhiszi. Jöjjön a dal.
 • 22:07 – Wow, Mester Tamás csodát tett – talált egy olyan hangszínt a srácnak, ami még tetszik is. Csak ámulok és bámulok, hiszen ez nem is olyan rossz. Sőt. 7/10. Na, most megleptek, de nagyon.
 • 22:10 – “Végre férfi lettél Benji, mint előadó is” – mondotta Bocskor. “Eddig egy kisfiút láttunk a színpadon, és most. Hát, gratulálok Tamás” – dícsért Bereczki. Mariann tisztázta a helyzetet, Benji felnőtt, és végre dolgozott a dalán. Akárhogyis, a végeredmény egész jó lett.
 • 22:13 – Talán Attila:Megpróbálok minél többet beszippantani a természetből, a madarak csicsergését … ” – ennél a résznél elaludtam. A dala felébreszt majd?
 • 22:16 – Nagyon szeretem az “Alone” c. dalt, Attila pedig sikeresen megszentségtelenítette azt. Messze alulmúlta önmagát, leginkább a magas hangoknál, amit próbált vegyíteni a “védjegyévé vált” sikításféleséggel. Jézusom, ez fáj. 2/10
 • 22:18 – “Pont a határhangon énekelte végig a dalt, ami iszonyatosan nehéz” – mondja Mester. Talán ezért nem jött neki össze? “Nagyon fontos lenne fejleszteni a technikádat. Nagyon jó füled van, jól hallod a hangokat, de a torkod nincs párhuzamban vele. Nagyon hamis voltál” – köszönjük Bereczki, végre, egy jó kritika.
 • 22:20 – A reklám után érkezik Gigi, és egy közös duettel Benji és Bozont.
 • 22:30 – Radics Gigi:Kislánykorom óta erről álmodtam, hogy egy ilyen színpadon énekelhessek, mint a Megasztáré. Olyan távolinak tűnt, de merek álmodozni még nagyobbakról is” – okkal teszed Gigikém!
 • 22:32 – Nagyon nehéz dal az “And I Am Telling You“, de Gigi megbírkózott vele, még a legmagasabb hangokkal is. Imádom. 10/10 Gigi, egyszerűen csodálatos és őrületesen tehetséges. Ezt neki kell megnyernie!
 • 22:35 – Igen, kedves zsűri, kedves mindenki, itt állva kell tapsolni. Ha eddig bárkinek bármi kétsége lett felőle Gigi csodálatraméltóan fantasztikusan hangja előtt, annak most eloszolhatott remélhetőleg. “Ez a képzelet ereje, ami veled történik. Láttalak téged két évvel ezelőtt, a külcsín és az énektudás is változott pozitív irányban” – dícsért Mester Tamás.
 • 22:37 – Claudia szavazást mutat, ma este először, nem mintha lenne bármi értelme. Negyedik Balázs, ötödik Andrea, hatodik pedig Benji – a jelenlegi állás szerint. Talán Attila miért nincs ott? Bűn lenne, ha tovább jutna.
 • 22:43 – Annyira van feelingje ennek, amikor a rajongótáborokat mutatják. Gigi meg annyira aranyos volt,a hogy nevetett.
 • 22:47 – Burgess Benji & Nagy Kristóf Bozont duett: Együtt jobban elkendőzték egymás hiányosságait éneklés terén, amikből akad mindkettejüknek épp elég. Volt egy hangulata a dalnak, mondhatjuk azt is, koncert élmény. Nálam ez 5/10-re volt elég.
 • 22:49 – “Olyan nehézkesnek tűnt az egész, most nagyon komolyan vettétek magatokat” – ahogy látom Mariannak nem tetszett. “Annyira örülök, hogy a boy-band korszak véget ért, és nem lesz ennek jövője” – mondotta Bereczki. Annyira egyet értek velük!
 • 22:52 – Ha szavazunk, nyerhetünk is. De mi nem szavazunk. Most pedig reklám!
 • 23:04 – Farkas-Jenser Balázs & Talán Attila duett: Annyira elegem van már Talán hangszínéből, és mivel elég dominánsan viselkedett a duettben, ez nekem 3/10, ami azért szomorú, mert Balázs nagyon szépen énekelte a maga részét.
 • 23:08 – “Attilának olyan finomságok jöttek elő a hangjából, szerettem ezt így nagyon” – Mariann, te mit hallottál? “Nem segítettétek egymást, hanem inkább küzdöttek egymással. Attila, ez leginkább rád vonatkozik. Attila, elsietted, Balázs hiába próbált meg visszahúzni. Nemvolt meg az összhang, Attila nem figyeltél Balázsra, ettől szét lett rángatva a dal” – kritizált Bereczki Zoltán.
 • 23:10 – Hát ez a Claudia és Mester közötti rövid párbeszéd valami óriási volt. Imádom Claudia hihetetlen profizmusát, csoda ez a nő :)
 • 23:15 – Szakos Andrea & Radics Gigi duett: A Megasztár két legjobb énekese egy színpadon, ráadásul ezzel a remek dallal. Annak örülök, hogy nem próbálták meg túlénekelni egymást, hanem valóban duettként álltak a feladathoz. Így kell ezt. 10/10 – Jah, és eldőlt, ki a jobb. Gigi, legalábbis szerintem. Szerintetek?
 • 23:17 – “Megkockáztatom, hogy a valaha hallott legjobb Megasztáros duettet hallottuk” – mondotta Mester Tamás. Egyet értek, a legutóbb három széria legjobb duettje volt. Az aranykorban voltak ettől jobbak is.  “Tanuljatok egymástól, a Gigi hihetetlenül jól tud R’N’B frazírokat, Andi pedig a rekesztésben nagyon jó, tanuljatok egymástól” – adott jó tanácsot a Mester.
 • 23:20 – Hú, de izgi, jön a szavazás. Balázs, Benji és Andi a sorrend – ha a lány kiesne, nagyon sajnálnám. Túl jó a hangja.
 • 23:23 – Ahogy eddig is tudtuk, érkezik a fináléra a Flo-Rida, akikről én még életemben nem hallottam, de gondolom nem az én zenei ízlésvilágom.
 • 23:26 – Ismét, a veszélyzóna, ahová bekerült jól megérdemelt helyére Attila, őt követi Balázs, a végén pedig Benji. Azt továbbra is nehezen hiszem el, hogy egy szavazat is számítana. Reklám.
 • 23:30 – Alig ért véget a reklám, már megint állást mutatnak. A veszély-zóna mostani tagjai: Balázs, Gigi és Benji. Ez az utolsó, hogy ezzel foglalkozom, mert feleslegesnek érzem. Oh, egyedül Bozont nem volt még a veszély zónában, pedig ott lenne a helye…
 • 23:35 – Húzzák az időt ahogy lehet, nehogymár ne legyen a műsor legalább három órás. Most szólítják a színpadra a versenyzőket.
 • 23:36 – A zsűri véleménye. Falusi Mariann: “Ma nekem a legjobb Szakos Andi volt, mert felvette a kesztyűt, a leggyengébb Bozont és Attila“. Bocskor Gábor: “Ma a produkció nem sikerült annyira, az Bozont. A legjobb a Gigi”. Bereczki Zoltán: “Bozontnak ez nem volt a legjobb teljesítménye. Aki óriási meglepetést okozott és aminek nagyon megörültem, az Benji“.
 • 23:37 – Jövőhéten tehát duett adás lesz, amikor egymással és popsztárokkal is énekelnek a döntősök. Viszont, öten lesznek – így hogyan oldják meg a duetteket egymás között? Ész, ész, hová mész?
 • 23:41 – A szavazás lezárva, automatikusan, a szavazatok alapján tovább jutott énekesek: Szakos Andrea, Radics Gigi és Burgess Benji. Ha a megmaradt három srácból Balázst ejti ki Mester Tamás, akkor nagyon dühös leszek. A szavazást újraindították, még egy embert megmenthet a közönség.
 • 23:48 – Extra produkcióként érkezik az Anna and the Barbies – még életemben nem hallottam róluk. a dal alapján pedig rájuk sem fogok keresni, az fix.
 • 23:51 – Ezért ennyire alacsony a Megasztár nézettsége, nagyon durván nyomják az időhúzást – ez az utolsó fél óra saccperkábé semmiről sem szólt, csak a reklámozókról.
 • 23:55 – “Vajon a két fiú, Bozont és Attila barátsága tovább épülhet a Megasztárban? Vagy valakinek távoznia kell?” – Tilla, ez már szánalmas. A nézői szavazatok alapján Talán Attila jut tovább, ha pedig Mester Tamás meghülyült, akkor Bozont kiejti a harmadik embert is, Tímea és Adrienn után is.
 • 23:56 – Bocskor, Falusi és Bereczki is Balázst várná vissza, de Mester hogy dönt? Annak idején hárman is Tímeát mentették volna meg…
 • 23:57 – “Azért nagyon szerencsétlen helyzet, hogy a hetesnek kell mondania, mert pont ő kerül a legközelebb a srácokhoz. Minden héten volt eddig ötletem, hogy ki az, akit szívesen ejtenék ki, de ez volt az egyetlen hét, amikor azt akartam, hogy mindenki bent maradjon. Azt szeretném, hogy ha jövőhéten Balázs jönne velünk” – Mester Tamás, jól döntöttél!
 • 23:58 – Az egyik leggyengébb láncszem, Nagy Kristóf Bozont végre kiesett, örömmel nézzük a búcsú kisfilmjét!
Nagyon unalmas végig nézni a teljes adást, hiszen tele van reklámokkal, és még azalatt is folyamatosan mutogatják a nyereményeket, amit egyszerűen unalmas újra és újra végig bámulni. Csodálom azt, ha valaki hétről-hétre képes végig nézni a teljes adást, tekerés nélkül. Az este mellesleg meglepetés volt, mert jó döntés született, hiszen Bozont esett ki, és nem Balázs. Már csak Attilától és Benjitől kellene megszabadulni. Jövőhéten érkezik tehát a duett-hét, kíváncsi vagyok arra, milyen sztárvendégekre számíthatunk majd az est folyamán. Legközelebb élő-bloggal a finálékor jelentkezem, addig is, figyeljétek majd a heti összefoglalókat.
980 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

14 Hozzászólások

 1. Szerintem is felesleges foglalkozni a szavazási állással foglalkozni… aki elhiszi meg is érdemli hogy kiad rá kb. 300 forintot :)
  Mellesleg furcsának tartom hogy Bozontot mindig kevésbé jónak itéli a zsűri mégis mindig megmentik és múlt héten is inkább Adrit küldték haza (nekem ő volt a kedvencem) [kár hogy nem tudta mindig megmutatni mit is tud bár szerintem a Gyémánt nagyon jó volt tőle] :)

 2. Szia Tibi!

  Most nyitottam meg az Emily VanCamp-pel foglalkozó oldalamat, és tudván mennyire csíped a Revenge-t, vettem a bátorságot hogy felkérjelek egy elite cserére :D Remélem benne vagy

  Üdv.:
  Raidon

 3. [zsoltiss](#12119420): Igen, alleluja, alig várom :) Grimmet mellesleg nem nézek, nem szeretem a nyomozós sorozatokat.

  @Laco25: Bozonttal ilyen “gond” már nem lesz … hehe

  @Patii: Nagyon sajnálom, ha ezzel megbántalak :( Nekem sajnos nagyon nem tetszik a srác hangja. Eddig Benji se tetszett, de most jól produkált – ha Attila is rálép a fejlődés útjára, róla is jókat írok, ígérem :)

  @Raidon: Emily VanCamp fansite? Végre! Naná, hogy benne vagyok a cserében <3

 4. Én most abban a fázisba vagyok hogy bárki esik ki sajnálom. Nekem Atti és Balázs duettje nem annyira tetszett. A többiek nagyon jók voltak. Jövő héten vagy Ati vagy Benji esik ki. Kiváncsi vagyok a duettekre. Jó hogy pénteken is énekeltek egymással duettet. Én mondjuk máshogy párosítottam volna őket.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here