Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Megasztár 6 – Top7

Megasztár 6 – Top7

8
Oszd meg!

Egy rendkívül gagyi és már az Álom.Net-ben is a legbénábbnak ható, “beszéljünk idézetekkel” módiban nyitotta meg Claudia és Tilla top7 döntőjét, amikor is magyarul énekeltek a Megasztárok. A végeredmény meglepően jó lett, persze ezt elsősorban a Megasztár 6 univerzumában kell nézni, azaz a korábbi előadásaikhoz képest produkáltak értékelhetőbb minőséget az előadók. Ezen a héten két vendégprodukciót is kaptunk, Gáspár Laci közösen dalolt a döntősökkel, SP pedig megmutatta, elég, ha kinézel valahogy és a popszakmában maradsz, az énektudás pedig másodlagos – legalábbis, olybá tűnik, ha közelebbről megvizsgáljuk SP pályafutását. SP-nek sikerült a lehetetlen, jobb színben feltüntetni Talán Attila és Burgess Benji előadását. Hihetetlen, igaz? Következzék hát a lényeg, a személyes kritikám a döntősök e-heti produkcióiról:

 • Szakos Andrea (8/10): Imádom a lányban azt a hatalmas küzdeni akarást, a harcot, amit belevisz minden egyes dalba. Nála szó szerint tapintható a feszültség, az akarat, a vágy arra, hogy profi előadást produkáljon a színpadon. Ez néha jól sül el, néha rosszul, itt viszont egyértelműen bejött, pedig ez egy nagyon nehéz dal, a Fekete Rúzs pedig annyira Zséda dal, amit nehéz elénekelni. Andi ezzel is bizonyított, ráadásul a színpadi jelenléte most tetszett a legjobban, összhangban volt a táncosokkal. A tervezői ruha pedig jól állt rajta, retikül meg felesleges, nincs pénze amit beletehet, és a telefonját is eladta már, hogy a műsorba kerülhessen, így bőven elég a zseb nélküli luxus ruha, ugye?
 • Radics Gigi (7/10): A Megasztár azért is jó, mert így az énekesek több műfajban is kipróbálhatják önmaguk. Giginek ez a rock nem feküdt annyira, ez a Tóth Gabi-féle pörgés nem jellemző a lányra. Jól adta elő a dalt, próbálta felszántani a színpadot, de szerintem egyértelmű volt, hogy nem ez az ő stílusa. Akárhogyis, még mindig ő a legnagyobb csillaga a szezonnak, de ezen a héten Andi jobban tetszett.
 • Nagy Adri (6/10): Tényleg ékszer volt ez a dal, Adri pedig elég egyedi módon nyúlt hozzá, kicsit mássá változtatva a dalt, mint ez eredeti verzió. Mivel most nem táncolt, és az arcára fókuszált a kamera, kicsit feltűnt, hogy mintha nem élné át a dalt, mintha azok az érzelmek, amiket próbált a kamerának eladni, nem lettek volna valódiak – vagy én gondolkodom hülyén ez ügyben? Rólam van szó, meglehet. Akárhogyis, nekem most tetszett Adri, és jó volt ez a dal.

 • Farkas-Jenser Balázs (9/10): Még sosem gondolkodtam ennyit, pontozás terén. Csak azért kapott nyolc helyett kilencet, mert az egyik közös dalban egy egész magas hangot sikerült tisztán kiénekelnie. Az egyéni produkciója pedig odacsapott rendesen, tényleg átjött a koncert élmény, amiről Bereczki beszélt. Nagyon tetszett ez az Ákos nóta, Balázs pedig most tényleg kihozta magából a maximumot. Gratulálok!
 • Burgess Benji (4/10): Habár netes körökben nagyon rossz véleménnyel vannak szerencsétlenről, ezen az estén sikerült egész értékelhetőt a színpadra tenni, pláne ha azt nézzük, SP mit produkált. Benji most – nagyon okosan, – visszatért a már jól ismert, “körbe táncolom a színpadot” formátumhoz, ami működött, mint mindig, és most mintha hangilag is egy kicist jobb lett volna. Viszont, még mindig köze sincs ahhoz a tálentumhoz, amit Andi vagy Gigi képvisel.
 • Nagy Kristóf Bozont (4/10): Kicsit nekem is szomorkássá vált a hangulatom, miközben ezt a dalt hallgattam. Továbbra is ugyanolyan gyenge, mint eddig, de a múlt héten sikerült egy kicsit jobb színben feltünnie. Ez most elmaradt. A top12-be még belefért ez a “tehetség“, a top7be már kevés.
 • Talán Attila (2/10): Elegem van a sikítozásaiból. Ez a védjegye? Tényleg? Engem inkább idegesít, és már az sem tetszetős, ahogy elnyújtja, szinte nyávogássá változtatja a szavak végét. Most magyarul énekelt, így a hiányosságait egyre kevébé tudta elrejteni, mint a hamis hangok tömkelege, ráadásul a magyar dalszöveget sem sikerült memorizálnia, néhol érezhető volt, hogy elakadt. A színpadi jelenléttel nincs gond, el van ő a táncosok mellett, csak a hangi adottságokkal vannak problémák.

Végül Bozont és Adri maradt, Bocskor pedig Bozontot választotta – az okát máig nem értem, hiszen Adri szerintem jobb volt nála. Nem is értem, hogy úszhatja meg Bozont mindig a kiesést. Ennyire jó lenne? Maradtak tehát hatan, abból három tehetséges, a maradékot pedig itt az ideje kiszórni, remélem már egy lány sem fog kiesni. Amúgy, tartottam a magyar dalok hétvégéjétől, mert azt sokkal nehezebb elénekelni, mint egy angol nyelvűt. Mégis, meglepően jól vizsgáztak ma a kis Megasztárok. Jövőhéten pedig a kedvenc dalaikkal jönnek a versenyzők – és mikor lesz duetthét? :(

785 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

8 Hozzászólások

 1. Láthatod, nemcsak Bereczki ejt ki Bozont helyett egy helyes lányt, hanem Bochkor is. Ezek szerint akkor Bochkor is meleg? Vagy csak Bereczkinek jutott az a megtiszteltetés, hogy csak őt titulálod annak? Múltkor azt hittem, hogy megbeszéltük, hogy az ilyen szöveget hanyagolod, erre sorozatjunkie-n jött az újabb ilyen beszólásod, noha láthatod, Bocsi éppúgy kiejtette Adrit, mint pár hete Bereczki Timit. Még a végén kiderül, hogy Bozont végigment az egész zsűrin, hogy bennmaradhasson.

 2. [Ági](#12098366): Hehe, a Junkien is lekommandóztál? :) Arról volt szó, hogy a blogon hanyagolom, máshová hagy kommenteljem már azt, amit szeretnék xd

  Bocskorról nem feltételezem, hogy meleg lenne, meg sem fordult a fejemben. Itt sem írtam semmi olyat. Arról pedig kérlek ne kelljen már “számot adnom”, hogy más oldalra milyen hozzászólást írok…

 3. [Tibi](#12098383): dehogy kommandóztalak, csak egész este ott voltam, és olvastam a kommenteket. elhiheted, hogy nem utánad nyomoztam xD És dehogy kell számot adnod, hogy mit csinálsz, csak azt hittem, hogy múltkor túlléptünk már ezen a témán, és te is jobb belátásra léptél, de hát rosszul hittem. na mindegy. sajnálom adri kiesését, nagyon is. egyre jobban kedztem megkedvelni azt a lányt, a hangját meg imádtam.

 4. [Ági](#12098417): “Csak azért” hiszem el, mert megéri ott nézelődni, némelyik hozzászóláson egész hangosan sikerült felnevetnem.

  Múltkor nem azt írtam, hogy a gondolat magvát elvetettem, hanem rájöttem, nem kellene a blogra ennyire polgárpukkasztó dolgokat írni, még akkor se, ha a körítést próbálom viccesre venni.

  Adri kiesését mellesleg én is sajnálom.

  Amúgy, van egy sanda gyanúm arra, miért marad bent mindig Botond. Az a rossz abban, ha egy ember dönt, mert elég, ha valaki jól megkedvelteti magát. Ha Bocskort nézzük, kinek adjak esélyt, Adrinak aki magába zárkózó és egyszer lány, vagy Bozont menjen tovább, akivel eldumálok, sörözök, szórakozok, jól elvagyok – akit még kedvelek is. Gondolom ez a tényező is nagy szerepet kap a döntésben.

 5. Eddig nem kedveltem Attit de mostanra kezdem öt is megkedvelni. Balázs fantasztikus volt főleg hogy azt az Ákos dalt adta amihez jó emlékek kötnek. Örülök hogy Adri kiesett nekem ő nem volt szimpatikus. Sp tényleg rossz volt az egész számot hamisan énekelte. Azt hittem hogy jövő héten lesz a duettes hét de hát nem remélem top5-ben énekelnek a versenyzők mindenki külön valamelyik ex megással.

 6. Ez szerintem is hülyeség, hogy egy embernek kell döntenie. Eléggé nem demokratikus, még akkor sem, ha a két legkevesebb szavazatot kapó közt kell dönteni. Nekem volt már olyan elméletem is, h nem a zsűri dönt, hanem előre megírt szerep szerint tartják bent Bozontot, hogy a tinilányok nézzék a műsort, mert Bozontot próbálják úgy tálalni, mint egy igazi macsót. De ez az elmélet romba dőlt, mert Adrit meg a pasik miatt nem szabadott volna kiejteni, hiszen ő az, aki minden hímnemű le szeretne vetkőztetni (vegyük csak a junkie-s kommenteket, ha már itt tartunk). Sztem Adri volt az egyetlen ok, amiért egy hetero pasi leült Megasztárt nézni.
  Szóval tényleg még a te elméleted a legjobb. De én már nem találgatok, csak elfogadom, hogy ez van, ilyenné vált a Megasztár. Meg már unom is az egészet, az összes tehetségkutatót úgy, ahogy van. Régen Megasztár volt az első nagy magyaro-n leadott tehetségkutató, azóta már sorra jönnek mindenhonnan, kezdi az ember megunni, meg hát a színvonal is éppúgy megy le. Csillag születik is csak Puzsér miatt jó, egyébként a kutya se szeretné.
  A Junkie-s kommentekre meg megvan a saját véleményem, de most túl hosszú lenne kifejtenem, mert egy teljesen más tészta az egész. És nem azért mentem fel pénteken, hogy röhögjek rajtuk, pusztán kíváncsiságból meg unalomból. Mert csak Megasztárt nézni 3 órán keresztül maga az unalom.

 7. Az est két legnagyobb hibája (SP színpadra engedésén kívül) szerintem Bozont és Attila továbbjuttatása volt. Az a két fiú harmatgyenge. Benji is az, de ő legalább szimpatikus egyéniség, a másik két fiúról még csak ezt sem lehet elmondani.
  Egyértelműen Andi és Gigi ér a legtöbbet mind a 12-es bagázsból.
  Bozont meg egyértelműen azért jutott tovább, mert a Megasztárt főként lányok nézik, akik inkább szavaznak egy Bozont-féle műmacsóra, mint egy Adri-féle tiszta lelkű(nek látszó) lányra. A TV2-nek meg szüksége van az SMS-ekre, ilyen egyszerű az egész…

 8. Nagyon egyszerű miért Adri esett ki Bozont helyett. Neki már van egy karrierje, de úgy tűnik ezt az emberek többsége hajlamos volt elfelejteni. Én eddig sem értettem mit keres itt egyáltalán, a klippjeit folyamatosan játssza a viva tv, nagylemezzel is rendelkezik, sőt a tavalyi viva cometen is fellépő volt.Jelenlétét igazságtalannak éreztem olyanokkal szemben akiknek még valóban szükségük van az ismertségre. Tudtommal ebben a versenyben ismeretelen tehetségeket keresnek, és nem pedig már meglévő kis celebeket kell pátyolgatni.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here