Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 3×16 – Saturday Night Glee-Ver

Glee 3×16 – Saturday Night Glee-Ver

5
Oszd meg!

Nem szeretem a disco zenét. A mai-félétől egyenese rosszul vagyok, a régiek még elviselem úgy-ahogy, de nem hat meg sem a korszak, sem a ruhák, sem a “feeling“, amit a nyolcvanas évek ezen szakasza áraszt. Még a Glee-verzióban sem tudom teljesen átérezni az üzenetet, amit át akarnának adni a készítők, de ez gondolom a “disco ellenességem” egyértelmű bizonyítékaként fogható fel leginkább. Van ez így. És mivel ebben a részben ellőttek egy csomó dalt, elhihetitek, nem ez a kedvenc epizódom az évadból. Hovatovább, amikor Finn és Mr. Schue elkezdett lányhangon énekelni, azt hittem elsírom magam. Ennek ellenére a koreográfia tetszett, és a némelyik ruha is találó volt, szóval annyira azért nem keserített el az epizód zenei részlete. A New Directionstól pedig Mercedes dala nagyon is bejött.

glee-staruday

A zenei rész magasztalásának a hiányában kénytelen voltam a történetre összpontosítani. Közeleg az érettségi, mindenkinek kellene, hogy legyen álma, és tudnia kéne, mihez kezd az életével. Legalábbis, Mr. Schue szerint. Amerikában ez a módi? Sok olyan tizennyolc évest ismerek, akinek fingja sincs mihez kezdjen magával, de szerintem a huszonévesek között is sok ilyen akad. Szóval egy cseppet szkeptikusan állok a témához, véleményem szerint ugyanis előbb-utóbb mindenki megtalálja azt, amit végül végezni akar az életben – és a jó magyar körülmények miatt úgyis másutt köt ki, és a megélhetésért küzd minden nap. Tisztelet a kivételnek. De térjünk vissza a sorozatra. Santana egyszerűen híres akar lenni, Mercedes énekesnő akit tisztelnek, Finn meg nem tudja, mert miért is tudná. De miután Rachel énekel neki, rájön, hogy mindig is színész szeretett volna lenni … ez már a “no komment” kategória. Értem én, hogy érinteni kell a jövőt, mert valóban fontos, de nem ártana értelmesebben tenni azt. Plusz kezdjenek valamit a Finn-Rachel párossal, mert ez a “három részenként éneklünk egymásnak valamit és béke van“, elég gyagyi lett így, sokadszorra.

Ebben a részben megjelent a The Glee Project finalistája, Alex is, aki egy transzexuális fiú, Wade “Unique” karakterébe bújt. Érdekes és merész lépés volt az alkotóktól, transzexuális gimnazistát szerintem még nem is nagyon mutattak a FOX-on, vagy úgy eleve az amerikai network tévék műsorán. Érdekes volt a felvetés, ahogy Wade válaszai is. Röviden sikerült bemutatniuk azt, miért érzi jól magát nőként, és habár felületesen is, de talán sikerült megértenünk a dolgot. Mindenesetre a bigottságot ez biztos nem oldja fel. A realityben őt kedveltem a legkevésbé, itt azonban a szívemhez nőtt, a dalt csodásan adta elő, és a tánc is profin ment. Okkal kell tartani a Vocal Adrenalinetól. Oh, mielőtt elfelejtem. Visszatért Jesse. Csodálatos volt, mint mindig!

Értékelés: 4/10
Gyenge sztori, számomra nem kedves dalok – ezért ez az alacsony pontszám. Nem volt ez rossz vagy nézhetetlen, egyszerűen gyengébb színvonal, mint az utóbbi epizódok által produkált minőség. Jajj, és mielőtt elfelejtem. Az epizód-végi Sam és Mercedes jelenet nagyon tetszett, még több ilyet szeretnék látni! Illetve, a bemutató alapján a jövőheti részt imádni fogom, akkor fognak ugyanis Whitney Houston dalaival tisztelegni az énekesnő emléke előtt.

5 Hozzászólások

 1. már előző rész végét is úgy fejezte be h oké elegem volt elkaszálom, de most h látom h szerepel az a nyomorék Jesse megadta a végső löketet… régóta már csak rutinból nézem, de most már elegem van a sorozatból

 2. Iiigen.hát megint halálra untam magam..abszolut rossz rész volt szerintem.mercedes dala votl az egyetlen amit birtam.jah meg Unique eléggé ottvolt a szeren de azonkivül egy csőd volt ez a rész szerintem..Finn szála egszerüen nevetséges..rachel ezzel a “támogatni akarlak de ugy csináld a dolgaidat hogy jó legyen mert már csak azért is new yorkba megyünk ” hát ettöl hányok..finn rácsapaott a hasára és aztmondta oké szinész leszek..pfff..nevetséges..Tudom hogy brittany tényleg gyp-s de ezzel a felteszem a szexvideónkat a netre lépéssel még engem is meglepett..pff jézus..REALLY??
  Quinn azthiszem bent se votl a részben.ezis milyen már?ugyhgy OMG de untam magam…

 3. Oké ez nem ide tartozik, de a pro4en ma volt a 90210 3×10, és kivágták Teddy és Ian első csókját… legalábbis az egyik pillanatban nézték egymást aztán jött a következő jelenet, és én úgy emlékeztem,/már megnéztem felirattal/hogy itt van csók, utánanéztem és tényleg..

 4. [Paz1414](#12087777): Ehh … erre csak azt tudom mondani, hogy szemetek :s … Persze ha egy fiú meg egy lány smárolna 16.30kor a pro4-en, azt nem vágnák ki.

  [Olga](#12086225): Érdekes, én pont Jesse miatt vártam ennyire ezt a részt, én imádom a srácot :)

  [kanka](#12086771): Tényleg, Quinn most kimaradt, pedig az “előző részekből” rövid intróban még ott vigyorgott. Amúgy igen, Finchel most gyalázat :s

 5. Egyet kell értenem az előttem szólókkal. Természetes, hogy a gimnázium utolsó évében mindenki azon kezd izgulni, mi lesz később. Finn színészi ambíciói… teljesen kiakadtam. Az a gyerek még beszélni is alig képes normálisan, nem hogy egy szerepet eljátszani! Nevetséges, így igaz. Jasse nem a kedvencem, bár voltak a múltban jó pillanatai, mégis egy diktátor. Viszont Wade igazán nagyszerű volt, már a belépőjét is imádtam, és a beszédhangja is nagyon tetszik, a dalról meg már ne is beszéljünk! Az a pár perc mentette meg a részt, mivel az egyik kedvenc dalomat (Staying Alive) sem adták elő normálisan. Jaj, aggódom, de a következő rész előzetese jól nézett ki. Burt valami olyasmit mond a fiának, hogy: Nem akarom, hogy elmenj, szóval ebből is lehet még probléma.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here