Főoldal Kritika és Értékelés Pilot GCB – A pilot

GCB – A pilot

0
Oszd meg!

Nemrég elkezdődött az ABC új sorozata, amit egyértelműen Született Feleségek pótléknak szán a csatorna, és annak a farvizén próbálja népszerűsíteni, hovatovább, még olyan promókat is gyártottak, amikben a két széria közötti hasonlóságra helyeződik a hangsúly. Ez alapjáraton nem tetszene, de mivel minden tévésorozat tolvajnak a tolvaja, ezt még el is nézem neki. Viszont bármennyire is Született Feleségek klónnak is hat az egész, a legfontosabb hiányzik belőle, mégpedig egy központi, rejtély szál, amitől a Született Feleségek kitűnik a szappanos elemekkel tarkított sorozatok közül. Mindazonáltal a GCB sem rossz.

Egy könyvfeldolgozásról van szó mellesleg, eredeti címe Good Christian Bitches lett volna, ami tökéletesen prezentálja a sorozat hangulatát, hiszen szó szerint “Jó keresztény ribancokról” van itt szó, akik a vallás és a biblia álarca mögött igazi kavarógépek, akiket a legnagyobb keresztény irányít, aki persze mindig úgy értelmezi az “Úr” szavait, ahogy az neki éppen megfelel. Ebbe a közösségbe tér vissza Amanda (Leslie Bilb), a gimi egykori királynője, mások megalázója, akit felnőtt korára a saját férje tett tönkre, aki ellopta az ügyfelei pénzét, majd meghalt a szeretőjével, földönfutóvá téve ezzel Amandát és a közös gyerekeiket. A nő visszatér a bohókás anyjához Dallasba, ahol találkozik a gimis osztálytársaival, akik közül sokan bosszút esküdtek ellene, elsősorban Carlene (Kristin Chenoweth) az, akinek nem tetszik Amanda jelenléte…

Igen, a sorozatban minden adott, amit csak el tudtok képzelni – mármint, sok meglepetés egyelőre nincsen, már bevált típus-karakterek, agyonbotoxozott, jól karbantartott negyvenes háziasszonyok, a dögös férjeik, a lökött gyerekeik, és a jól ismert kertvárosi, luxushangulat lengi körbe a teret, az egyedüli egyediség talán Carlene karaktere, akinél imádom ezt a bigottságot, ez ügyben még Breet is simán kenterbe veri. Az epizód végi felütés nagyon tetszett mellesleg, úgy tűnik körvonalazódni látszik ezalapján a sorozat további lendületének a folyama.

Habár ez koránt sem a Született Feleségektől megszokott színvonal, de azért a maga nemében élvezhető. Talán dühítő lehet, hogy mindig a “nagy elődhöz” hasonlítom, de miután megnézitek az első részt, ti is rádöbbentek arra, hogy okkal teszem. Mindent összevetve egy aranyos, szerethető széria ez, amiből tíz epizódot rendelt be az ABC, a nézettsége alapján pedig kérdőjeles a folytatás lehetősége. Az egyetlen szerencséje az, hogy a premierje óta alig vesztett nézőket. Az első részt 7.56 millió néző látta, 2.2es 18-49es raitinggel, a legutóbbi epizódot pedig 5.25 millió, 1.9es 18-49es raitinggel, ami egyelőre közepes teljesítménynek minősül, de jobb, mint amit a Pan Am produkált a vége felé. A folytatás egyelőre tehát kérdéses, reméljük a tizedik végére lesz majd valami lezárás-féle, biztos ami biztos alapon.

Értékelés: 7/10
Nem egy eget rengetően minőségi sorozat, de aranyos, és élvezhető, ráadásul Kristin Chenoweth az egyik főszereplő, a nőt pedig nem tudom nem imádni, szóval már csak miatta is végig fogom nézni az évadot – valószínűleg nyári dara lesz belőle.

843 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here