Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Toyboy – Selyemfiú a pácban (2009)

Toyboy – Selyemfiú a pácban (2009)

3
Oszd meg!

Először is, tipikus példája annak, hogy kell egy minden ízében undorító, semmilyen és még csak figyelemfelkeltőnek sem mondható címmel elidegeníteni a nézőt attól, hogy valamilyen szinten magáévá tegye az adott produktumot. Az egyetlen, ami miatt a látókörömbe került ez a film, az maga Anne Heche, akinek az IMDB adatlapján böngészve figyeltem fel erre a játékfilmre, és mikor beleolvasgattam a történetbe, már töltöttem is – és nagyon nem bántam meg!

A történet alapból egy tucat, viszont a közepén van egy hatalmas csavar, ami teljesen megváltoztatja az egészet. Főhősünk, Nikki (Ashton Kutcher) egy szépfiú, aki idősebb nőket csábít el, és tartatja el magát velük, cserébe pedig a testét kínálja fel fizetségként. Legújabb áldozata a labilis idegzetű Samantha (Anne Heche), aki idővel belebolondul a srácba. Nikki azonban találkozik egy pincérlánnyal, a Heather (Margarita Levieva) pedig elcsavarja a fejét…

Spoiler: És most jön a hatalmas csavar – kiderül, hogy Heather is hasonló megélhetési módot választott, mint Nikki, ő is csak a pénzkereseti lehetőséget látja a fiúban, aki addigra már őszintén beleszeretett. Amikor a srác elhagyja a gazdag Samanthát, és teljesen elszegényedik, és végül összekerül Heatherrel, az valami zseniális volt. Már maga a jelenet, ahogy Nikki segített felszedni egy pénzes pasit a lánynak, az állam is leesett. Az i-re a pontot a vége tette fel – az életben sincs happy end a legtöbb esetben. Ez pont így volt jó. Spoiler vége


Félreértés ne essék, ez nem egy korszakalkotó film, nem a minőség netovábbja, hanem csupán egyszerű, szombat délutáni matiné, amiben vannak jó poénok, jó jelenetek és remek dialalógusok, azontúl pedig Ashton Kutcher teste kapta a főszerepet, ami még sosem volt ennyire kívánatos, mint ebben a filmben. Azért látszik a produkciós minőség, hiszen gyönyörűen van fényképezve, a helyszínek mindenképp impozánsak, és van ám mit nézni dögivel. Amit viszont sajnáltam, hogy több mellékkarakterrel nem foglalkoztak rendesen, hiányzott pár önálló Samantha jelenet, avagy Nikki legjobb barátjával is foglalkozhattak volna többet – érdekesnek karakternek tűnt, megérdemelt volna még pár extra percet a képernyőn.

Értékelés: 8/10
Ahogy korábban is írtam, tökéletes szombat délutáni matiné, egy élvezhető kis film, amit társaságban avagy egyedül is jó megnézni. Amit pedig még mindenképp meg kell említenem, az a szinkron, Hevér Gábor remek orgánuma tökéletes ízt adott a filmnek, a narrálás pedig remek keretbe foglalta a történetet.

1724 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. Tegnap este én is megnéztem. Szerintem jó film volt, bár Anne Heche iszonyatosan keveset szerepelt, holott másodiknak volt a neve a stáblistán. (Persze a neve miatt került oda, de akkor is.) Szerintem a végére bekerülhetett volna egy csavar vele kapcsolatban is. Igazság szerint sajnáltam, mert ebben a filmben nem sok mindent tudott megmutatni a színészi játékából, hisz a jelenetek többségében vetkőznie és dugnia kellett.
    A film egyébként engem a Kaméleon c. magyar alkotásra emlékeztet, azt te is láttad, nem? Szerinted nincs köztük kis párhuzam? :)

  2. [Chris](#12132421): Egyetértek, Anne karaktere tényleg keveset volt benne, viszont ha belegondolsz, kicsit több volt a karakterben a vetkőzésnél és a dugásnál. Volt jópár olyan “nézése” ami többet elárult mint a szavak, a végén pedig a jelenet, amikor Ashton karaktere mint kifutó fiú ment el hozzá, és ott látta a “saját utódját” szerintem remek lezárása volt Anne karakterének.

    Valóban, most, hogy mondod, tényleg sok a párhuzam a Kaméleonnal, gondolom a tematika miatt :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here