Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Megasztár 6. – A második döntő

Megasztár 6. – A második döntő

8
Oszd meg!

Miután legalább négyszer visszanéztem Radics Gigi lenyűgöző előadását a youtubeon, úgy döntöttem ideje megnéznem a többieket is, és magamévá tenni a Megasztár tegnap esti, második döntőjét. Valahol sajnálom a többi énekest, hiszen Radics Gigi mellett olyan nehéz dolguk van – leginkább a közös dalok során, hiszen annyira elsorvad a hangjuk, a Megasztár legtehetségesebb énekese mellett. Persze azért vannak próbálkozókn, hovatovább, volt, aki meglepetést okozott az este. Ki tudja, talán lehet Giginek igazi vetélytársa?

Ezen az estén a rock daloké volt a főszerep, habár én nem tudom, hogy a Magnacum Laude féle Pálinka dal, Christina Guilera Fighterje vagy a Rihanna Don’t Stop The Music c. dala mióta rock, de tudjátok mit, elhiszem. Jól válogatták össze a zenei szerkesztők az e-heti anyagot, voltak akik jól elboldogultak a feladattal, és akadtak, akik elvéreztek alatta. Íme, a Megasztár 6. tizenegy énekesének a rövid értékelése, szigorúan szubjektív szempontok alapján.

 • Burgess Benji (6/10): Nem szívesen írom ezt le, de a színpadon nem az énekhang a legfontosabb – ha ez a srác pedig felmegy a világot jelentő deszkákra, akkor minden szem rászegeződik. Energikus, lobbanékony, majd felrobban, és tökéletesen magáévá tette a dalt. Azonban nála ez a túlbuzgóság, a majomként való ugrálás erősen az éneklés rovására megy, amit én negatívan éltem meg.
 • Farkes-Jenser Balázs (6/10): Egyértelműen ő a fiúk között a legtehetségesebb, a színpad remekül áll neki, az aranyos, kicsit kesze-kusza mozgásával pedig annyira esetlenül profinak tűnik, néha nem is tudtam, hogy most rájátszik a bénázásokra, vagy neki ez a stílusa. A látvány mindenesetre odacsapott rendesen, és nem csak azért, mert ő a Megasztár leghelyesebb pasija (evör). Hangilag azonban ez az előadás nem volt a toppon, lehetett volna sokkal jobb is. Mindenesetre sok lehetőség van a srácban.
 • Bihal Roland (4/10): Jééj, de jól áll valakinek ez a frizura *-* Szimpatikus a srác, a nyilatkozatai, a magatartása, a megjelenése mind okot adnak rá, de éneklés terén nagyon sok dolgot kell még tanulnia, mivel az énekhangja elég hamiskás sajnos. Bárcsak extra ének órákat venne a műsor alatt…
 • Szűcs Ádám (2/10): Dumb & Dumber …. de most komolyan, olyan volt a színpadon, mint egy állandóan mosolygó sétáló halott, egy fura ruhába bújtatott Dump & Dumper-klón. Jézus, hát ezektől a mosolyoktól kiver a víz. (képes bizonyíték lejjebb :)). Ami a dalt illeti, ugyanolyan rémesen gyenge volt, mint a múlthéten. Mit keres ez itt?
 • Nagy Kristóf “Bozont” (7/10): Üssetek meg, de ez tetszett. Pedig alapjáraton nem szeretem a mulatós dalokat, de hát ahogy ez a srác előadta, maga volt végig a móka. Imádtam, ahogy magáévá tette a dalt, róla aztán tényleg elhittem azt, amit énekelt. Bozont imádja a színpadot, talán a színpad is imádja őt, akárhogyis, ezt a dalt mintha neki írták volna.
 • Horváth István (1/10): A gimnáziumban a legjobb barátom Linkin Park fanatikus volt, saccperkábé fél éven át, akárhányszor átmentem hozzájuk, a Numb szólt. Régi jó ismerősöm nekem ez a dal, ha pedig Chester meghallotta volna István gyenge és méltatlan próbálkozását az előadással, kínjában nem tudta volna, hogy sírjon, vagy nevessen. Újra végighallgatva azt a borzalmat, amit ez a szerencsétlen produkált a színpadon fel merült bennem a kérdés, mit keres ez itt?
 • Talán Attila (3/10): Elvileg ő lenne a szőke rocker, neki pedig ezt az estét kisujjból kellett volna, hogy kirázza. Azonban a dal közepén olyan hamis hangokat produkált, amit még szemmel láthatólag ő is észrevett, és fintorgott egy nagyot. Jó a színpadi mozgás, trendi a megjelenés, el tudja adni magát ez a műrocker, de amit a hangjával produkált ezen az estén az bizony édeskevés.

 • Nagy Adrienn (5/10): Direkt újra visszanéztem a Szinglik éjszakája főcímdalát, amit Adri adott elő két évvel ezelőtt – mennyi, de mennyi a különbség a megszerkesztett, többször felvett és tökéletesre csiszolt és az élőben elkapkodott Nagy Adrienn verzió között. Szomorú, nagyon. Érezhető a lány színpadi jelenlétén a félelem, egyszerűen nem meri kiengedni a torkát, és fogalmam sincs miért van ez így. Sokszor lehetett volna lehetősége ebben a dalban magas hangokat kiénekelni, de nem tette, inkább gyáván meghátrált. Egy ilyen rutinos énekesnőtől több profizmust várna az ember.
 • Szakos Andrea (7/10): Nagyon nehéz dalt választott Andrea, a Fightert jól előadni nem egyszerű, neki bele is tört a bicskája, a végén elfogyott a levegője, mégis, igazi harcosként, szinte majd megfulladva kiénekelte a magas hangokat is. Adrienn, íme, az élő példa az akarásra. Van tehetség ebben a lányban, ha pedig bent marad még pár hétig, és sokat foglalkozik vele egy énektanár, akár komoly vetélytársa is lehet Giginek. Visszatérve az előadására, korántsem volt tökéletes, de lobogott benne a tűz, tökéletesen visszaadta a dal mondanivalóját.
 • Radics Gigi (10/10): És a csoda megszületett. Egy teljesen más típusú dallal jelentkezett, mint a múlt héten, de ezt is sikerült magáévá tennie. Kit érdekeltek a táncosok, Gigi stílusával tökéletesen ellentétes háttéreffektek, hiszen a színpadon van Ragics Gigi, aki teljesen elkápráztat minket azzal a csodával, ami a torkában lakozik. Azok a frazírok és hajlítások amiket a Crazy végén levágott pedig tökéletesen megkoronázták ezt a varázslatos előadást, azt hiszem Rúzsa Magdi óta nem látott ekkora tehetséget a Megasztár színpada.
 • Kullai Tímea (8/10): Ezaz! Egy igazi, érett női hang, a Végzet asszonya. Nagyon nehéz dalt kapott, ennek az előadásához tehetség kell, ami Timinek megvan bőven. Érezhetően jobb volt, mint a múlt héten, még egy kis önbizalmat neki, és még a végén kiérdemli a tíz per tizet.

Ezen a héten a zsűri és a nézők döntése alapján Szűcs Ádám távozott el a műsorból, reméljük jövőhéten követi őt hű társa, Horváth Attila is. A műsor egyébként elég unalmas még vontatott, viszont látszik a fejlődés a korábbi szériákhoz képest. Ez a zsűri végre mer kritizálni, őszintén elmondani az énekeseknek a véleményt, azt, amit igazán gondolnak, ez pedig ritka dolog, az ilyet meg kell becsülni. Ennek ellenére ez a dedikált zsűritag dolog nagy hülyeség, kíváncsi leszek, Bochkor Gábor miben tud majd segíteni a srácoknak…

A műsorvezetőket is egyre több kritika éri, én egyelőre nem tapasztalom rajtuk a fáradtságot vagy a kimerültséget, Claudia nálam továbbra is annyira imádnivaló, mint eddig, igaz, az egész adás alatt azon imádkoztam, hogy tartson ki az a cipzár … meghallgattatott. Az e-heti vendégelőadó pedig az előző szériából volt Kállay Saunders András, aki egy mush-upot adott elő az eddig megjelent kislemezeiből, ami meglepően jó lett, még a végén megkedvelem az énekest.

Pár hete, még a műsor indulása előtt feltettem egy kérdést: Van értelme egy újabb Megasztárnak? Kell ez nekünk? Most már belátom, igen, kell. Hiszen, ha így robbanhat be a zenei világba Radics Gigi, Kullai Tímea, Szakos Andrea vagy Farkas-Jenser Balázs akkor elviselem a többi középszerű énekes bénázását, különben is, olyan jó, hogy végre nem csak ömlengek a blogon, kritizálhatok is – a többiek előadásán pedig bőven van mit… Jövőhéten találkozunk!

1167 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

8 Hozzászólások

 1. Ne haragudj, de sztem nézd át még egyszer ezt a posztot, hemzseg a hibáktól. Nem Horváth István, akit te leattiláztál? Bihali Roland meg nem Bihal? Meg a szokásos helyesírási hibák, de azokat már megszoktam.
  Bocsi, h így nyíltan megmondom, remélem nem baj, nem sértegetni akarlak. Csak gondolom rávilágítok, hogy máskor jobban odafigyelhetnél a helyesírási és egyéb hibákra, ha már ennyire sikeres blogoló vagy :)

 2. [Ági](#12029782): A névbéli tévedéseket javítottam, köszi, hogy szóltál. A helyesírási hibák meg szerintem már totálisan hozzám nőttek, illetve sok olyan szó van, amit én “tudok” máshogy. Nógrád megyében nőttem fel, ott sokszor más a szójárás, bizony helyett bezony, ugye helyett ügye és társai, amik akaratlanul is, de írásban előjönnek. A vesszőkkel bánni nem tudok, és férfiasan bevallom, gyakran marad egy-egy hiba, igaz, amit a freeblog pirossal jelöl, azt mindig javítom :)
  Nem haragszom meg ha szólsz érte, az a jó, ha nincs miért – na olyan nem lesz :D

 3. [Tibi](#12030041): Hehe, Tibi, ezt direkt csinálod? xD Most Józsefre javítottad István helyett, és Szűcs Ádámot Szabóra.

 4. [Tibi](#12030080): bocsi :D amúgy visszatérve a helyesíráshoz, az nem kifogás, h hol nőttél fel. Én Szlovákiában lakom, szlovák egyetemre járok, szal mindent szlovákul tanulok, ráadásul itthoni környezetben is rengeteg más szót használunk, mint ahogy az eredetileg van. És azért megtanultam magyarul írni :) Amúgy vesszőzni nagyon kevés fiú tud rendesen, ha ez megnyugtat :)Nem tudom, hogy nekem miért olyan automatikus az egész. Ebben úgy látszik, h jobb vagyok, mint az átlag (na, legalább valamiben xD)

 5. [Ági](#12030150): Semmi gond, néha hülye a humorom … néha :)
  Amúgy aláírom, ez nem mentség, csak néha annyira automatikus, hogy átolvasásnál sem veszem észre, ezért tulajdonképpen már nem is foglalkozom velük, csak ha külön szóltok miatta. A vesszők elleni küzdelmet pedig rég feladtam :)

  És most bízom benne, hogy hat off-komment után valaki más is értékeli a Megasztárok tegnap esti produktumát :)

 6. Hibák ide vagy oda… A fogalmazásod 5** ! Szőrszálhasogatásra mindig is lesz lehetőség … mindenkinél.
  Nekem egyre jobban tetszik a Mega! :D Igen, PERSZE, kell ez nekünk! :) Fantasztikus látványvilág, és vannak jó hangok is! De nem csak azok… :) Amit Balázsról írtál, sztem nem olyan biztos… :) Versenyben van még Bihal Roli is … :) Nem?
  A női megfelelőjük pedig Adri … akármennyire beképelt(nek tűnik) meg kell hagyni, szép teremtés. :) Na és énekelgetni is tud azért…:)

 7. Bozont produkciója nekem is tetszett. Gigi hozta a tőle megszokott formáját tetszett a dal. Adriról ugyanaz a véleményem nem szeretem őt. Talán Attila és Bihal Roland tanulhatott volna X-faktoros elödeiktől akik ugyanazt a dalt énekelték. Amit Attila énekelt dalt azt az X-faktorba Baricz Gergő énekelte nagyon jól és tegnap is a csillag születikbe a banda is azt énekelt ők is jól.Igaza volt Berezkinek Attila nem tud táncolni ezt is elleshette volna Gergtől. Amit Roland énekelt azt az X-faktorba a Rocternors és Tarány
  Tamás énekelt.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here