Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pan Am – A pilot

Pan Am – A pilot

0
Oszd meg!

Késve bár, de én is megnéztem az ABC egyik őszi nagy dobásának az első részét – a Pan Am pedig nem csak az Egyesült Államokban bukott meg, hanem mondhatni nálam is, hiszen egy elég gyenge és bénácska pilotot kaptam a készítőktől. A szomorú az, hogy megannyi potenciál lenne benne, hiszen az alapötlet zseniális. A ’60as években járunk, amikor a női egyenjogúság még gyermekcipőben jár, a hidegháború rányomja izzó bélyegét a világra, és ebben a zűrzavarban, pár eszes és belevaló fiatal nő megkapja a nagy lehetőséget, az elismert Pan Am légitársaságnál dolgozhatnak stewardessként. Tényleg annyira jó elképzelést kaptunk, megannyi lehetőséggel, éppen ezért szomorú a végkifejlet gyengesége.

Minden pilot epizód magasabb költségvetéssel rendelkezik, hiszen ezen az egy részen dől el az egész sorozat sorsa, ha a csatornának a pilot nem tetszik, akkor nem forgathatnak több epizódot. Éppen ezért nagyobb odafigyelést igényelt volna, gondolok itt például a CGI jelenetekre. Nagyon bénán oldották meg, ettől rosszabbat csak a “V” esetében láthattunk, azonban a Pan Am sem sokban maradt el tőle. Természetesen megértem, nem forgathatnak igazi repülővel, az hatalmas költség. De ennek ellenére nem ártott volna normálisabban rávarázsolni a zöld vászonra a hátteret, hiszen elég sokszor lehullott a lepel, volt amikor maga a háttér összemosódott a szereplő hajával, a szimmetriáról pedig inkább ne is beszéljünk. Egy ilyen sorozatnál a vizualitás hatalmasat nyomott volna a latba, nem ártott volna jobban odafigyelni.

A legjobban azonban az egész sorozatban a vége zavart, méghozzá a párbeszéd. Idézem a magyar feliratból: “Nézd… Látod ott azt az asztalt? Ez maga a természetes kiválasztódás, barátom. Fogalmuk sincs arról, hogy a nők egy új faját alkotják.” – valóban? Tényleg? Ettől jobban nem lehet a pofámba tolni azt, ami eddig is kristálytiszta volt a számunkra? Még a hülye is látja, hogy ők ott négyen Miranda, Charlotte, Carrie és Samantha elődei, de ez nem jelenti azt, hogy még a képünkbe is kelljen ezt tolni.

A karakterekről nincs sok értelme beszélni egy rész alapján, hiszen például eleve Cristina Ricci volt a fő indokom a megtekintésre, aki saccperkábé alig szerepelt, és úgy tudom nem is nagyon fog. Laurát viszont egy rész alapján nagyon megkedveltem, szimpatikus és érdekes karakternek tűnik. A férfi szereplők annyira untattak, hogy az már fájt, akárcsak a beépített ügynökös stewardess dolog, ami egyszerűen túl átlátszó. Egyáltalán miért akarna titkos ügynök lenni. Az nem elég indíték, hogy “Egész életemben mindenki alábecsült, de nagyon is tévedtek”. Valami komolyabb ok kellene ahhoz, hogy egy jó munkával és egzisztenciával bíró nő a ’60as években miért adná fel mindezt. És a karakter megkedveléséhez nem ártana mindezt márt az elején megtudni.

Értékelés: 6/10
Nem volt ez annyira rossz, sok lehetőség van a sztoriban, és valahol érdekel is, sikerül-e kifejteniük. Nyáron, ha lesz időm akkor megnézem majd a sorozatot, mégiscsak tizennégy rész az egész, viszont ha a további epizódok is ennyire felemásan gyengék, akkor azt hiszem passzolom.

963 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here