Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Walking Dead – Véget ért a második szezon

The Walking Dead – Véget ért a második szezon

0
Oszd meg!

Véget ért az AMC sikersorozatának második évadja, a zombik késő őszig lepihennek – a finálé pedig rengeteg kérdést hagyott maga után, a történések pedig végre ismét jó irányt vehettek. Továbbra is tartom az állításom, hiába zombis sorozat a TWD, a lényeg a dráma, a túlélés és az emberség megőrzése. Szükség van rá egyáltalán? Rick érdekes módon búcsúzott az évadtól: nincs több demokrácia. Egy dolog számít: a túlélés. Feláldozzunk érte mindent?

Az évad második fele mellesleg sokkal jobb volt, mint az első, részről részre pedig a zombik száma is nőtt egy kicsit. Karaktereket gyűlöltünk és szerettünk meg, és tele volt lelki dilemmával az egész történet, leginkább a mindenkit megosztó Lori, és az ő két kanja. Amennyire nem hittem volna, hogy egy ilyen széria ennyire nekem való lehet, annyira várom már az új részeket. De előtte beszéljünk a fináléról. Spoileresen.

Annyira röhejes volt a farm “nagyra becsült” védelmi rendszere. Fából épített kerítés – semmi szögesdrót vagy valami kőfal, nem, mindössze pár fa. És majd ezek állítják meg a zombikat. Hogy a csudába érezhették magukat ott biztonságba? No nem is baj, pár feledhető mellékszereplőt a zombik megettek, akinek kellett, az pedig megmenekült – az epizód pedig tele volt nagyon jó momentumokkal, például ahogy a szőke kiscsaj szorította Patriciát, akiből már javában lakmároztak. Az előző rész végén lezajlott Shane és Rick párbaj sem volt semmi, előbbi nagyon fog hiányozni, mert mindent összevetve remek karakter volt. No de térjünk vissza a csatára.

Mi értelme volt pazarolni a lőszert a farm megmentésére, amikor az már teljesen elúszott? Hershell tudta, a többi farmot is elözönlötték, lehetett volna annyi esze, hogy rájöjjön, előbb-utóbb oda is beözönlenek majd. Azzal foglalkoztak az idióták hogy a házat erősítsék, nemhogy élelmiszert, vizet és benzint pakolásztak volna az autókba, hátha hirtelen kell olajra lépniük. Sokszor érzem úgy a karakterekkel kapcsolatban, hogy totál hibbantak, ez pedig nem túl jó dolog. Persze ennek ellenére vannak akiket nagyon megszerettem.

A kedvencem Rambo Andrea. Hihetetlen fejlődést produkált a csaj, emlékszem mikor még arról panaszkodott, hogy neki mosnia kell. Polgárjogi ügyvédből alig pár hét leforgása alatt egy badass csaj lett, akit tán csak Xena-zombi tudna megenni, de ki tudja, talán még vele is elbánna. A finálé cliffhangerből az ő sorsa érdekel a legjobban, kíváncsi vagyok mi mentette őt meg. Vagy ki. És eleve milyen ember az, aki magával cipel láncon két zombit? Jó, a kezeiket levágta de akkor is, miért nem támadják őt meg? Furcsa dolog, ezekre mielőbb választ akarok kapni.

Amire még felettébb ki akarok térni, az Lori. Sokan gyűlölik azt a nőt, valamilyen szinten pedig értem is az okát. Rég láttam ennyire hülye karaktert a tévében, az írók egyszerűen nem tudnak normálisan bánni vele. Persze, értem én, kellett egy nő a két kan közé, de meg lehetett volna jobban is oldani a szerepét. Néha pedig voltak szép megcsillanásai, például amikor elnézést kért Shanetől, igaz, ez buzdította fel a pasit arra, hogy megölje Ricket, ekkor jött rá, bejuthat még Lori nagy becsben tartott bugyijába. Ami nagyon irritált Loriban, az a nagy kiakadása – hiszen ő uszította őt, most pedig nagy hirtelen meggondolta magát? Miért nem tudják őt is megenni?

Sok-sok érdekes kérdést hagy maga után a sorozat, néhol pedig látszódik is valami koncepció. Az például külön jó ötlet, hogy mindenki fertőzött, és amikor meghalnak, akkor válnak zombivá. Így még sötétebb a világ, még durvább a helyzet, mint hinnék. Eddig lehetett egy halvány reménysugár, ha az összes sétáló halottat megölik akkor békében élhetnek, mint régen. De nem, most már ezt is elvették tőlük. Mi marad így? Demokrácia? Ugyanmár!

Értékelés: 9/10
Kíváncsian várom a friss epizódokat, mert ez tényleg egy olyan sorozat, amibe kőkeményen bele tudja magát élni az ember, az ilyen pedig nagyon jó dolog a televíziózás világában. Messze lesz még az ősz…

796 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here