Született Feleségek – Közeleg a finálé!

  3
  Oszd meg!

  Májusban végleg véget ér a Született Feleségek, a készítők pedig izgalmakban gazdag finálét ígérnek – a mostani epizódok alapján pedig hellyel-közzel állíthatom, jó úton haladnak. Igaz, most is akadnak bőven töltelék epizódok és jelenetek, olyan fordulatok, amik tulajdonképpen nem is igazán illenek a sorozat világába, egyszerűen annyi a jelentőségük, hogy legyen mivel kitölteni a műsoridőt, a sorozatvégi nagy leleplezéshez. Igen, itt Julie visszatérésére gondolok elsősorban.

  Egyértelmű, hogy nem a nyolcadik évad a sorozat csúcspontja, utoljára a negyedik évadban remekelt a széria, mindazonáltal még mindig tart egy olyan  színvonalat, ami miatt üde színfolt a friss epizódok megnézése a hűséges rajongók számára. És egy nyolcadik évadját megélt sorozatnál ez mindenképp dicsérendő – a Hetedik Mennyországot mire megérte ezt a kort már rég kaszáltam. Biztos vagyok abban, hogy a Született Feleségek igazi klasszikus lesz, hovatovább, már most az. Az aki eddig hanyagolta volna a szériát, vagy a friss szezont, az mindenféleképpen kezdjen bele valamikor – mozgalmas epizódok elé néz, az biztos. A tovább mögött spoileresen folytatom, az aki  nem látta még a legfrissebb epizódot, semmiféleképpen se olvasson tovább! Komolyan mondom!

  Idén a szokásos katasztrófa helyett a midseason-béli nézőcsalogató módszer a jó öreg gyilkosság volt – ugyanis a kreátorok úgy döntöttek, egy alapszereplőtől válnak meg. A nyolcadik évad tizenhatodik epizódja pedig eképpen is tett – az epizód dramaturgiája remekül fel volt építve, az, több szereplőre is gyanakodhattunk, és én pont Mike halálát nem tudtam volna elképzelni. Nagyon meglepett a dolog, igaz, felvezették rendesen. Ilyenkor sajnálom a spoilerek létezését, mivel éppen most fut a Nicolette Sheridan vs. Marc Cherry per (Edie alakítója perli a készítőt, mert kirúgta őt és állítólag bántalmazta a forgatásokon), a tárgyaláson pedig nyilvánosságra került, hogy Mike távozik. Ha ezt nem tudom, még nagyobb sokként ért volna. Az epizódot lezáró jelenet mellesleg fenséges volt, a visszajátszások Susan és Mike életéből, a csodálatos monológ, a lassított felvétel, és a végén Susan kiáltása – régen mutatott már ennyi kreativitást egyetlen jelenet erejéig a széria, emiatt pedig hatalmas pacsit érdemel. Nagyon szerettem Mikeot, annak ellenére is, hogy a második évad óta sok vizet nem zavart. Sajnálom, hogy nem érhette meg a finálét – na de mi lesz így szegény Susannel? Vénlányként hal meg?

  A tizenhatos rész zsenialitása előtt meghajlok, viszont az azt megelőző részek valamilyen szinten méltatlanok voltak a szériához. Most komolyan, visszarángatni Juliet terhesen, majd két résszel később jönnek a Scavo ikrek, és akkor mindenki meglepődik, hogy az egyik az apa … ez most komoly? Elég sok műsoridőt elvett ez a Julie-terhes mizéria, túl sok értékelhető jelenetet pedig nem is kaptunk hozzá, eltekintve talán Julie szemrehányásán, miszerint felnevelt már ő egy gyereket, méghozzá Susant, miután Karl elhagyta őt. Mellesleg, ez teljesen jogos volt. Ennek ellenére valami normálisabb szállal kellett volna visszatérnie Julienak, akit nagyon szerettem, mikor még állandó szereplőként funkcionált.

  Gabrielle szála továbbra is olyan, mint eddig, nem érzek semmi különlegeset vele kapcsolatban. Viszont, nagy köszönet jár neki, hiszen saccperkábé Gaby az egyetlen karakter, akinek szinten minden megnyilvánulása mosolyra fakaszt, a beszólásai egyértelműen a mostani epizódok csúcspontjai – az a jelenet például amikor odatolta a lányok elé a süteményt, hogy egyék meg a bizonyítékot, zseniális volt. A színészek közül pedig leginkább Eva Longoria az, akin látszik a színjátszásban elért fejlődés. Egyre jobban alakítja Gabrielle szerepét, hiszen most már a vidám jelenetek mellett a szomorúakban is korrektül helyt áll. Amikor találkozott a mostohaapja családjával, és eleve ahogy ezt az erőszak dolgot kezeli, nagyon hiteles és realisztikus volt.

  A Lynette – Tom páros már annyira untat, leginkább Lynette viselkedése miatt. Ő volt az, aki kezdeményezte a különválást, ő nem fogadta vissza Tomot, miután szeretkeztek, és Lynette volt az, aki szabadságot szeretett volna magának. Most pedig, hogy megkapta, Tom pedig boldog egy másik nő oldalán, máris vissza akarja kapni a férjét? Habár a kreátorok hatásosra próbálják megírni a jeleneteket ezzel kapcsolatosan, és talán még Lynette oldalára is állnék, de akkor is ott kattog a fejemben az, hogy az egészet saját magának köszönheti. Úgy bánt szerencsétlen férjével mint egy kutyával, szinte a teljes széria alatt. Hiába voltak aranyosak ők együtt, Lynette megérdemeli az egyedüllétet. Mellesleg, hová lett a pasi, akivel összejött? Akivel először szexelt Tom óta?

  Bree nagyon rossz lány lett – de sajnos olyan rövid ideig! Marcia Crossnak nagyon jól állt ez a szerepkör, szó szerint lubickolt benne, elnéztem volna még tovább. Továbbra is ő a kedvenc karakterem, az öngyilkossági kísérlete óta pedig rengeteg dolgon ment át. Amikor Orson megjelent, egyből leesett, hogy csak ő küldhette a fenyegető leveleket – erre még be is nyögi Bree egy beszélgetés során, “Orson ismerte az eredeti leveleket“.

  Értékelés: 7/10
  Az évad közepe iránt elég vegyesen érzek, hiszen sok szálat feleslegesnek tartok, és néhol már érezni mennyire elfáradtak az alkotók és a színészek is egyaránt. Mindazonáltal a tizenhatos rész hatalmasat ütött, remek volt a lezárás, és izgatottan várom a folytatást. Őszintén bízom benne, hogy az utolsó részek tényleg a sorozathoz méltó finálét produkálnak majd. A Lila akác köz megérdemel egy grandiózus boldog (?) véget!

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here