Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Megasztár 6 – Az első döntő

Megasztár 6 – Az első döntő

4
Oszd meg!

A legizgalmasabb szakaszához érkezett a Megasztár, elkezdődtek az élő döntők, ezentúl minden héten kiesik majd egy énekes. Az elődöntőkön annyira tehetségesnek és jónak tűnt a csapat, éppen ezért lepődtem meg az első adáson – a tizenkét énekesből egyedül Radics Gigi a Megasztár színpadára való, a többiek vagy csapnivalóak bénák voltak (Burgess Benji, Szűcs Ádám, Réti Nóra) vagy csak halálosan hétköznapiak (Nagy Adri, Bihal Roland). Akiben látok még fantáziát, az Kullai Tímea, aki nagyon erőteljesen és jól indított, illetve Farkas-Jerser Balázs, akinek nagyon jól állt ez az áthangszerelt Rihanna dal, és igen, bevallom, nála a színpadi látvány is erőteljesen rányomta a bélyegét az előadás minőségére. Akit nem tudok relevánsan értékelni, az Horváth István. Amint elkezdett énekelni, és meghallottam azokat a manírokat, a kőkeményem hamis hangokat, rögtön eltekertem. Annyira bántott a  fülem. Ha engem kérdeztek, akkor Nóra mellett ő volt az est leggyengébbje.

A Megasztár legnagyobb reménysége Radics Gigi. Úgy tűnik ő a legnagyobb garancia arra, hogy minőségi és értékelhető produkciók is a nézők elé kerüljenek, a tizenöt éves lány hangi adottságai pedig parádésak, már rég láttam tehetségkutatóban ennyire tehetséges embert, mint őt. A többiek hangja annyira középszerű. Hiába próbálkoztak sokan a zenei életben, hiába van megannyi tapasztalatuk, a hangjuk alapján úgyse hiszem, hogy sokra vinnék. A magyar zene világa is kőkemény, azt aki rosszul énekel, úgysem tartja el hosszú távon. Sok versenyzőnél érzek egyfajta modorosságot éneklés közben, és annyira próbálnak egy biztonságos sávban megmaradni. A magas hangokat direkt messziről elkerülik, Talán Attila például inkább rockosan sikított – és nem, nem érdekel a hangszálgyulladás meg a betegség. Ha Caramel remekelt évekkel ezelőtt betegen élő döntőben, akkor megy az másnak is. A zenei élet kőkemény.

A műsorban egyébiránt csalódtam egy cseppet. Miért kell minden énekes mögé táncos zenei elem? Talán mert nem túl tehetségesek? Más magyarázatot nem látok, mivel Gigi volt az egyetlen, aki táncosok nélkül a színpadra mertek engedni. Hát igen, ha megvan a hang, akkor minek mögéd, elég pár táncoló emberke – nehogymár bármi elvonja a figyelmet attól a csodától, amit a hangszálaiddal művelsz, nem de bár? A produkciók alatt futó fényjátékoktól mellesleg sokszor éreztem, hogy elnehezül a szemem, és ez nem csak az unalomtól volt, hanem mert szinte bántották az érzékeim az ide-oda villózó fények, a futkosó formák. Lehet, hogy túl modern nekem ez a Megasztár? Mégiscsak az első hármon nőttem fel … ahová a mostani döntősök nagy része még a top50be se jutott volna be – és nem azért, mert akkor java részük még gyermek volt.

Még a döntősökkel kapcsolatban, érdekes megfigyelni, mennyire hajtanak a kreátorok a médiafigyelemre – az egyikük annyira szegény, hogy a telefonját eladva jelentkezett a versenyre, és persze mindenki annyira de annyira imádja a családját, legyen az anyucipicifia-karakter vagy éppen műmacsó rocker.

A zsűri most már egy fokkal szimpatikusabb volt, mint eddig. Bereczki mintha visszavett volna egy kicsit az arcából, és realizálta, hogy mi is lenne a feladata zsűritagként. Most is kritizált, és ennek örültem is, de sikerült találnia rá egy olyan módot, amitől éppen elfogadhatóvá vált. Nem értem miért kell kiemelt zsűritagot választani, és egy emberre bízni a végső döntést a kieső személyéről, szegény Mariannt nagyon sajnáltam a végén. Tényleg nehéz lehet dönteni, hiszen mégiscsak emberi sorsokról van szó. Azonban helyes döntés született, az előadása alapján valóban Réti Nóra volt az egyik leggyengébb láncszem.

Tizenegy döntőssel folytatjuk tehát tovább, a műsort nyitó Király Viktor által írt, valaha elhangzott legszörnyűbb Csillagdal pedig ne keserítsen el senkit, nézzétek a műsort, várjátok meg amíg Radics Gigi énekel, aztán pedig akár kapcsolhattok is tovább – én azért végigszenvedem a többiek előadásait is. Ki tudja, hátha jövőhétre összeszedik magukat. Hajrá Megasztár!


(Megasztár epizódképek készítése közepette elkapott legjobb pillanat – nektek mit árulhatna el ez a kép? :D )

4 Hozzászólások

  1. Ezzel egyet kell értenem, amit írtál. Nekem Timin és Gigin kívül mindenki csapnivaló volt. Ha már fiúk közül nagyon ki akarnék emelni valakit, akkor az nálam is a Farkas J. Balázs, de a két lány toronymagasan előtte van.

  2. Akik nekem tetszettek pénteken az Gigi és Balázs. A legrosszabbak szerintem Benji és Adri voltak. Igaz az adást nem néztem végig de nem lepett meg hogy Nóri esett ki. Sok helyen Gigit emlegetik győztesként remélem így lesz bár most ha sorba megyünk(lány-fiú) akkor egy fiúnak kellene megnyernie.

  3. Nah akor nem csak én gondolom ugyhoyg egy kalap szart sem ér ez a széria..jolvan.csak néztem amennyit birtam ugye.és mondom mi egy a fostalicska?szerintem Gigi-n kivül mindenki valami borzalamsan énekelt..fujj.nemtudom mivan itt.ezek hoyg jutottak be vagy igy elcsuztak a dalválasztáson?hmm.gigit vártam nagy érdeklődéssel és le si esett az állam hogy milyen jól adta elő leona dalát.remélem a jövöben nem nyúl mellé és akkor még sookra is viheti a versenyben :)

  4. Nekem nagyon tetszett Balázs is, de valóban elég gyenge volt a felhozatal. Szerintem a döntők alatt sokat fognak még fejlődni. Rendszeresen nézem a tehetségkutató műsorokat és érezhető a fejlődés náluk műsorról műsorra. Úgyhogy még nem temetem a műsort, az biztos. :) Azzal egyetértek, hogy már erősen kiválogatták a jókat a tehetségkutatók az elmúlt években, úgyhogy természetes, hogy egyre kevesebb igazi tehetség jelenik meg és ezáltal a színvonal is csökken. Bereczki Zoli nekem nem szimpatikus. :( Szerintem kicsit el van szállva magától. Mariann és Tamás is tehetséges énekesek, befutott előadók, de belőlük valahogy még sem jön ez a felsőbbrendűség… :(

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here