Főoldal Érdekességek Érdekességek The CW – Esélyek & Pilot felhozatal

The CW – Esélyek & Pilot felhozatal

10
Oszd meg!

Májusban tartják a nagy, országos csatornák (ABC, CBS, FOX, NBC illetve THE CW) az Upfrontsot, azaz akkor mutatják be a reklámozóknak és nekünk, a nagyvilágnak, hogy milyen új sorozatokkal indulnak a 2012/13as szezonban, illetve melyek lesznek azok a sorozatok, amik az alacsony nézettség vagy a magas forgatási költségek miatt elhasaltak. Nekem személy szerint a The CW a kedvenc “nagy” csatornám, egyedülálló módon övék az egyetlen országos network, aminek az összes sorozatát figyelemmel követem. Ebben a bejegyzésben pedig összesítünk: mi a helyzet a most futó sorozatokkal, és kik lehetnek a trónkövetelők, azaz a jövő év nagy reménységű újoncai. Nosza, kezdjünk is bele, a tovább mögött folytatódik a móka, egy extra hosszúságú cikkre számítsatok!

A mostani sorozatok, esély-latolgatások:

 • Gossip Girl: A CW veterán nézettsége egyre rosszabb, és már azzal sem védekezhet, hogy legalább a 18-34 éves nők körében kiemelten teljesít, mert ez már jó ideje nincs így. A századik epizód megvolt, szindikátusi sugárzásba bőven mehet a széria így is. Mivel a költségek is egyre magasabbak, a nézettség pedig a véka feneke alatt van, elég sanszos, hogy lesújt a kaszás a Manhattani elitre.
 • Hart of Dixie: Remekül kezdett, és felvezetés nélkül sikerült megtartani a jó nézettségét. Rendre elkalapálja a Gossip Girlt a nézettségi versenyben, ráadásul a 18-34es raitingje is jó. Szerintem tuti a második évad.
 • 90210: Noha ők is sokat vesztettek a nézettségükből, de még így is elfogadhatóan teljesítenek, szerintem nyugodtan felkészülhetünk az ötödik évadra is. Plusz, így meg lenne a 90210 századik epizódja, ami pedig kiemelten fontos a szindikátusi sugárzás szempontjából – ez azt jelenti, hogy eladhatják amerikai kábelcsatornákra ismétlés szempontjából, ami plusz bevételt jelent.
 • Ringer: Pocsék nézettség, esélytelen egy második évad. Úgy tűnik rosszul sikerült Sarah Michelle Gellar visszatérése a televíziózás világába.
 • One Tree Hill: Ez a záró évad, nézettségben pedig még mindig pompás.
 • The Vampire Diaries: A csatorna legnézettebb sorozata, egyértelmű a folytatás.
 • The Secret Circle: Ez egy hatalmas kérdőjel. Önmagában jó lenne a nézettsége, viszont nagyon sok nézőt elveszít a Vámpírnaplós felvezetésből, ami nem túl jó. A poén pedig az, hogy Cassie és a haverok ugyanannyi raitinget produkál 18-34ben, mint a kvázi felvezetés nélküli Hart of Dixie. Mindenesetre, előfordulhat, hogy presztizsből berendelik a második szezont.
 • Supernatural: Pompásan teljesít pénteken is, annak ellenére, hogy sokat veszített a tavalyi nézettségéből, akkor ugyanis a Smallville rá is hatással volt. Mindenesetre, ha csak a nézettségi adatokat vesszük alapul, sanszos a folytatás.
 • Nikita: Elég gyengén produkál, a 18-49es és a 18-34es, női nézők korosztályában egyaránt. Teljesben viszont jó. Ha a CW-nek elég ez a péntek esti teljesítmény, akkor megmaradhat.

Két kasza tehát egyértelmű, a Ringer és a One Tree Hill – igaz, utóbbi nem igazán tekinthető kaszának, lévén már tavaly tudtuk, ez lesz az utolsó szezon. A Gossip Girl, The Secret Circle és a Nikita rajongói pedig retteghetnek, ez a három sorozat ugyanis a nézettség szempontjából nagyon rosszul teljesít, az okok pedig lényegtelenek. Mivel idén nyolc pilotból válogat a CW, valószínű, hogy lesz jó pár kasza, talán olyan is, ami mindenkinek meglepetést okoz.

A trónkövetelők – A 2012/13-as szezon pilotjai:

 • Arrow: A Smallville-ben már megismert karakter kel “új” életre, ugyanis nem a sorozatban megismert karakter kap spinoffot, hanem egy teljesen új köntösbe öltöztetik Zöld Íjászt. A pilotot David Nutter rendezi, akinek eddig szinte az összes pilotrendezését berendelték a csatornák. Ki tudja, talán most is így lesz. A főbb szerepekben: Stephen Amell (Hung, 90210), Paul Blakcthorne (The River), Katie Cassidy (Melrose Place 2.0), Willa Holland (The OC), Jamey Sheridan (Homeland), David Ramsey (Blue Bloods) és Susanna Thompson (The Kingdom)
 • Beauty and the Beast: Egy ’80as évek béli tévésorozat feldolgozása, avagy modernkori kivitelezése lenne, a már jól ismert történet új köntösbe való öltöztetése. A főszerepekben igazán ismert színészek, a szépséget Kristin Kreuk (Smallville), a szörnyeteget pedig Austin Basis (Life unexpected) alakítja. Rajtuk kívül a pilotban főszereplők: Jay Ryan (Terra Nova), Nicole Gale Anderson (Make it or Break It) és Nina Lisandrello
 • The Carrie Diaries: Canda Bushnell könyvének a feldolgozása, ami tulajdonképpen a Szex és New York előzménysorozata lesz, amiben Carrie Bradshaw gimnazista éveit ismerhetjük meg és a manhattani önfelfedezést. Carrie szerepében a tini filmsztár, AnnaSophia Robb. További szereplők: Brendan Dooling, Freema Agyeman (Law & Order: UK), Austin Butler (Switched at Birth), Ellen Wong (Combat Hospital), Katie Findlay (The Killing) és Stephania Owen (Running Wilde) – utóbbi Carrie húgának a szerepében. Volt neki egyáltalán húga?
 • Cult: Egy nyomozós történet, amiben két testvér áll a középpontban, akik pár sztár eltűnése után, egy blogger segítségével elkezdenek nyomozni az ügyben. A főszerepben: Jessica Lucas (Melrose Place 2.0), Alona Tal (Supernatural) valamint Robert Knepper (Prision Break)
 • First Cut: Egy fiatal orvos a középpontban, aki rádöbben, hogy a kórház, ahol dolgozik, ugyanolyan, mint egy középiskola. A főszerepben Justin Hartley (Smallville) és Michael Rady (Melrose Place 2.0).
 • Joey Dakota: Egy izraeli feldolgozás, egy romantikus dráma, amiben egy dokumentumfilmes a ’90es évekbe utazik vissza, ahol beleszeret egy rocksztárba, aki meghal, hősnőnk meg azon dolgozik, hogy megmentse. A főszerepben Amber Stevens (Greek) és Leah Renee (Blue Mountain State).
 • The Selection: A pilotszezon egyik leginkább várt darabja, külföldi oldalak és fórumok a The CW legesélyesebbjének tartják. Meglátjuk. Kiera Cass regénysorozata alapján készülő pilot 2400 körül játszódik, ahol egy szegény, fiatal lányt kiválasztanak, hogy versenyezzen a királynői címért, egy háborúkkal teli nemzetben. A főszerepben Aimee Teegarden (Friday Night Lights) és Ethan Peck (10 Things I Hate About You)
 • Shelter: Egy New Englandi nyaraló dolgozóinak élete valamint a köztük lévő kapcsolatok, plusz a vendégek, akik felbolygatják az álló vizet. Szereposztás egyelőre nincs.

Idén ezekkel a pilotokkal készül a The CW, ebből a nyolcból választják majd ki az új sorozatokat. Nem szokott a The CW ennyi pilotból operálni, általában öt-hat szokott nekik lenni csak, és az is nagyon ritka, ha háromtól több újoncot berendelnek. Szerintem három sorozatra van nagy esély, az Arrow, The Beauty and the Beast és a The Selection, ezek jól el is tudnának vegyülni a CW programstruktúrájában. A The Carrie Diaries kétesélyes, mert bár nagy lenne a sajtóvisszhang a sorozat körül, viszont kérdéses mennyire tudna működni magának a sorozatnak a lényege, egy network csatornán, ahol nincs káromkodás, vagy szexjelenetek, márpedig a Szex és New York pont ezek miatt volt pimasz, pikáns és eredeti, mert olyan mondatokat mertek adni a lányok szájába, amit máshol nem. Aminek én még felettébb drukkolok, az a First Cut, de talán csak Justin Hartley és Michael Rady miatt. Ti melyik pilotokat szeretnétek viszont látni jövőre? Kiknek drukkoltok?

10 Hozzászólások

 1. Igazából a The Carrie Diaries, mármint a könyv. Egyáltalán nem hasonlat a Sex és New Yorkra, ami egyáltalán nem is baj, mert egyedül is megállja a helyét. És miután a könyvet olvastam, remekül eltudtam képzelni a the CW struktúrájában. És igen, a könyvben volt húga Carrienek.
  Austin Butler miatt meg nálam ez a legesélyesebb sorozat. Még semmit se utáltam, amiben ez a pasi volt :)).

 2. Tibi nemtudod körülbelül mikor szokták bejelenteni az új évadokat? mondjuk tavaly a TVD 3. évadát mikor jelenették be? a TSC miatt érdekelne. :)

 3. [xoxo ivett](#11986473): Akkor reménykedem :) Mindenesetre, szerintem lehetetlen nem összeasonlítani a kettőt egymással, mégiscsak “előzmény” sorozat lenne. Butler miatt nálam is automatikusan nézős. Vanessának van ízlése… :D

  [feríí](#11992275): Tavaly Januárban jelentették be a 90210, TVD, Gossip Girl új évadját, most pedig pár hete lett hivatalos, az American’s next top modell, a többiről egyelőre síri csend.

 4. Én a Carrie’s diariest szeretném nagyon , pláne így, hogy Austin is főszerepet kapott benne.A könyvet olvastam kíváncsian várom mit hoznak ki belőle, ha berendelik.

 5. Utánanéztem, hogy Amerikában milyen nézettséget produkáltak az alábbi sorozatok, 15 epizódra kivetítve.

  Nikita / 2. évad / első 15 epizód / 24, 87 millió
  Ringer / 1. évad / első 15 epizód / 24, 84 millió
  The Secret Circle / 1. évad / első 15 epizód / 30, 9 millió
  Gossip Girl / 5. évad / első 15 epizód / 19, 19 millió

 6. [Gellcsi](#12018283): Ez így nagyon becsapós, ilyeneket ne nézz, mert ez semmit sem jelent.

  A THE CW-nek a nézettség több módon is számít – melyik napról van szó, milyen a felvezetés, és mennyien nézik a fő korosztály, a 18-34es nők közül.

  A TSC nagy hátránya például a Vámpírnaplók magas nézettsége, hiszen a nézők nagy része elkapcsol, ez pedig nem vet jó fényt Cassiere – lehet, hogy más széria megtartaná a nézőket, és akkor lehetne kettő nagyon sikeres sorozata a CW-nek.

  A Ringer jól indított, de most már nagyon lent van, 18-34ben pedig nagyon gyenge.

  A nikita egyetlen előnye hogy pénteken fut, akkor eleve nehezebb dobbantani. Lehet, hogy az megnenekülhet.

  Május 17-én kiderül :)

 7. A sorozatwiki.hu írta, meggyőző forrásból!

  The CW:
  Berendelés esélye:
  Vámpírnaplók (The Vampire Diaries) – 95%
  Odaát (Supernatural) – 90%
  The Secret Circle – 75% (teljes évados újonc)
  90210 – 80%
  Gossip Girl – A pletykafészek – 65%
  Hart of Dixie – 60% (teljes évados újonc)
  Nikita – 55%
  Ringer – 30% (teljes évados újonc)

  (A Ringer tuti el lesz kaszálva, a Nikitára még van egy pici remény!)

 8. [Gellcsi](#12029347): Kíváncsi vagyok mi lehet az a meggyőző forrás :) Gondolom átnyálazták a nézettségi adatokat :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here