The CW – Esélyek & Pilot felhozatal

10

Májusban tartják a nagy, országos csatornák (ABC, CBS, FOX, NBC illetve THE CW) az Upfrontsot, azaz akkor mutatják be a reklámozóknak és nekünk, a nagyvilágnak, hogy milyen új sorozatokkal indulnak a 2012/13as szezonban, illetve melyek lesznek azok a sorozatok, amik az alacsony nézettség vagy a magas forgatási költségek miatt elhasaltak. Nekem személy szerint a The CW a kedvenc “nagy” csatornám, egyedülálló módon övék az egyetlen országos network, aminek az összes sorozatát figyelemmel követem. Ebben a bejegyzésben pedig összesítünk: mi a helyzet a most futó sorozatokkal, és kik lehetnek a trónkövetelők, azaz a jövő év nagy reménységű újoncai. Nosza, kezdjünk is bele, a tovább mögött folytatódik a móka, egy extra hosszúságú cikkre számítsatok!

A mostani sorozatok, esély-latolgatások:

 • Gossip Girl: A CW veterán nézettsége egyre rosszabb, és már azzal sem védekezhet, hogy legalább a 18-34 éves nők körében kiemelten teljesít, mert ez már jó ideje nincs így. A századik epizód megvolt, szindikátusi sugárzásba bőven mehet a széria így is. Mivel a költségek is egyre magasabbak, a nézettség pedig a véka feneke alatt van, elég sanszos, hogy lesújt a kaszás a Manhattani elitre.
 • Hart of Dixie: Remekül kezdett, és felvezetés nélkül sikerült megtartani a jó nézettségét. Rendre elkalapálja a Gossip Girlt a nézettségi versenyben, ráadásul a 18-34es raitingje is jó. Szerintem tuti a második évad.
 • 90210: Noha ők is sokat vesztettek a nézettségükből, de még így is elfogadhatóan teljesítenek, szerintem nyugodtan felkészülhetünk az ötödik évadra is. Plusz, így meg lenne a 90210 századik epizódja, ami pedig kiemelten fontos a szindikátusi sugárzás szempontjából – ez azt jelenti, hogy eladhatják amerikai kábelcsatornákra ismétlés szempontjából, ami plusz bevételt jelent.
 • Ringer: Pocsék nézettség, esélytelen egy második évad. Úgy tűnik rosszul sikerült Sarah Michelle Gellar visszatérése a televíziózás világába.
 • One Tree Hill: Ez a záró évad, nézettségben pedig még mindig pompás.
 • The Vampire Diaries: A csatorna legnézettebb sorozata, egyértelmű a folytatás.
 • The Secret Circle: Ez egy hatalmas kérdőjel. Önmagában jó lenne a nézettsége, viszont nagyon sok nézőt elveszít a Vámpírnaplós felvezetésből, ami nem túl jó. A poén pedig az, hogy Cassie és a haverok ugyanannyi raitinget produkál 18-34ben, mint a kvázi felvezetés nélküli Hart of Dixie. Mindenesetre, előfordulhat, hogy presztizsből berendelik a második szezont.
 • Supernatural: Pompásan teljesít pénteken is, annak ellenére, hogy sokat veszített a tavalyi nézettségéből, akkor ugyanis a Smallville rá is hatással volt. Mindenesetre, ha csak a nézettségi adatokat vesszük alapul, sanszos a folytatás.
 • Nikita: Elég gyengén produkál, a 18-49es és a 18-34es, női nézők korosztályában egyaránt. Teljesben viszont jó. Ha a CW-nek elég ez a péntek esti teljesítmény, akkor megmaradhat.

Két kasza tehát egyértelmű, a Ringer és a One Tree Hill – igaz, utóbbi nem igazán tekinthető kaszának, lévén már tavaly tudtuk, ez lesz az utolsó szezon. A Gossip Girl, The Secret Circle és a Nikita rajongói pedig retteghetnek, ez a három sorozat ugyanis a nézettség szempontjából nagyon rosszul teljesít, az okok pedig lényegtelenek. Mivel idén nyolc pilotból válogat a CW, valószínű, hogy lesz jó pár kasza, talán olyan is, ami mindenkinek meglepetést okoz.

A trónkövetelők – A 2012/13-as szezon pilotjai:

 • Arrow: A Smallville-ben már megismert karakter kel “új” életre, ugyanis nem a sorozatban megismert karakter kap spinoffot, hanem egy teljesen új köntösbe öltöztetik Zöld Íjászt. A pilotot David Nutter rendezi, akinek eddig szinte az összes pilotrendezését berendelték a csatornák. Ki tudja, talán most is így lesz. A főbb szerepekben: Stephen Amell (Hung, 90210), Paul Blakcthorne (The River), Katie Cassidy (Melrose Place 2.0), Willa Holland (The OC), Jamey Sheridan (Homeland), David Ramsey (Blue Bloods) és Susanna Thompson (The Kingdom)
 • Beauty and the Beast: Egy ’80as évek béli tévésorozat feldolgozása, avagy modernkori kivitelezése lenne, a már jól ismert történet új köntösbe való öltöztetése. A főszerepekben igazán ismert színészek, a szépséget Kristin Kreuk (Smallville), a szörnyeteget pedig Austin Basis (Life unexpected) alakítja. Rajtuk kívül a pilotban főszereplők: Jay Ryan (Terra Nova), Nicole Gale Anderson (Make it or Break It) és Nina Lisandrello
 • The Carrie Diaries: Canda Bushnell könyvének a feldolgozása, ami tulajdonképpen a Szex és New York előzménysorozata lesz, amiben Carrie Bradshaw gimnazista éveit ismerhetjük meg és a manhattani önfelfedezést. Carrie szerepében a tini filmsztár, AnnaSophia Robb. További szereplők: Brendan Dooling, Freema Agyeman (Law & Order: UK), Austin Butler (Switched at Birth), Ellen Wong (Combat Hospital), Katie Findlay (The Killing) és Stephania Owen (Running Wilde) – utóbbi Carrie húgának a szerepében. Volt neki egyáltalán húga?
 • Cult: Egy nyomozós történet, amiben két testvér áll a középpontban, akik pár sztár eltűnése után, egy blogger segítségével elkezdenek nyomozni az ügyben. A főszerepben: Jessica Lucas (Melrose Place 2.0), Alona Tal (Supernatural) valamint Robert Knepper (Prision Break)
 • First Cut: Egy fiatal orvos a középpontban, aki rádöbben, hogy a kórház, ahol dolgozik, ugyanolyan, mint egy középiskola. A főszerepben Justin Hartley (Smallville) és Michael Rady (Melrose Place 2.0).
 • Joey Dakota: Egy izraeli feldolgozás, egy romantikus dráma, amiben egy dokumentumfilmes a ’90es évekbe utazik vissza, ahol beleszeret egy rocksztárba, aki meghal, hősnőnk meg azon dolgozik, hogy megmentse. A főszerepben Amber Stevens (Greek) és Leah Renee (Blue Mountain State).
 • The Selection: A pilotszezon egyik leginkább várt darabja, külföldi oldalak és fórumok a The CW legesélyesebbjének tartják. Meglátjuk. Kiera Cass regénysorozata alapján készülő pilot 2400 körül játszódik, ahol egy szegény, fiatal lányt kiválasztanak, hogy versenyezzen a királynői címért, egy háborúkkal teli nemzetben. A főszerepben Aimee Teegarden (Friday Night Lights) és Ethan Peck (10 Things I Hate About You)
 • Shelter: Egy New Englandi nyaraló dolgozóinak élete valamint a köztük lévő kapcsolatok, plusz a vendégek, akik felbolygatják az álló vizet. Szereposztás egyelőre nincs.

Idén ezekkel a pilotokkal készül a The CW, ebből a nyolcból választják majd ki az új sorozatokat. Nem szokott a The CW ennyi pilotból operálni, általában öt-hat szokott nekik lenni csak, és az is nagyon ritka, ha háromtól több újoncot berendelnek. Szerintem három sorozatra van nagy esély, az Arrow, The Beauty and the Beast és a The Selection, ezek jól el is tudnának vegyülni a CW programstruktúrájában. A The Carrie Diaries kétesélyes, mert bár nagy lenne a sajtóvisszhang a sorozat körül, viszont kérdéses mennyire tudna működni magának a sorozatnak a lényege, egy network csatornán, ahol nincs káromkodás, vagy szexjelenetek, márpedig a Szex és New York pont ezek miatt volt pimasz, pikáns és eredeti, mert olyan mondatokat mertek adni a lányok szájába, amit máshol nem. Aminek én még felettébb drukkolok, az a First Cut, de talán csak Justin Hartley és Michael Rady miatt. Ti melyik pilotokat szeretnétek viszont látni jövőre? Kiknek drukkoltok?

553 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok
Share.10 hozzászólás

 1. Igazából a The Carrie Diaries, mármint a könyv. Egyáltalán nem hasonlat a Sex és New Yorkra, ami egyáltalán nem is baj, mert egyedül is megállja a helyét. És miután a könyvet olvastam, remekül eltudtam képzelni a the CW struktúrájában. És igen, a könyvben volt húga Carrienek.
  Austin Butler miatt meg nálam ez a legesélyesebb sorozat. Még semmit se utáltam, amiben ez a pasi volt :)).

 2. Tibi nemtudod körülbelül mikor szokták bejelenteni az új évadokat? mondjuk tavaly a TVD 3. évadát mikor jelenették be? a TSC miatt érdekelne. :)

 3. [xoxo ivett](#11986473): Akkor reménykedem :) Mindenesetre, szerintem lehetetlen nem összeasonlítani a kettőt egymással, mégiscsak “előzmény” sorozat lenne. Butler miatt nálam is automatikusan nézős. Vanessának van ízlése… :D

  [feríí](#11992275): Tavaly Januárban jelentették be a 90210, TVD, Gossip Girl új évadját, most pedig pár hete lett hivatalos, az American’s next top modell, a többiről egyelőre síri csend.

 4. Én a Carrie’s diariest szeretném nagyon , pláne így, hogy Austin is főszerepet kapott benne.A könyvet olvastam kíváncsian várom mit hoznak ki belőle, ha berendelik.

 5. Jaj, remélem a Nikita mégis megmarad, mert a kedvenc sorozatom. Kár lenne érte. :(

 6. Utánanéztem, hogy Amerikában milyen nézettséget produkáltak az alábbi sorozatok, 15 epizódra kivetítve.

  Nikita / 2. évad / első 15 epizód / 24, 87 millió
  Ringer / 1. évad / első 15 epizód / 24, 84 millió
  The Secret Circle / 1. évad / első 15 epizód / 30, 9 millió
  Gossip Girl / 5. évad / első 15 epizód / 19, 19 millió

 7. [Gellcsi](#12018283): Ez így nagyon becsapós, ilyeneket ne nézz, mert ez semmit sem jelent.

  A THE CW-nek a nézettség több módon is számít – melyik napról van szó, milyen a felvezetés, és mennyien nézik a fő korosztály, a 18-34es nők közül.

  A TSC nagy hátránya például a Vámpírnaplók magas nézettsége, hiszen a nézők nagy része elkapcsol, ez pedig nem vet jó fényt Cassiere – lehet, hogy más széria megtartaná a nézőket, és akkor lehetne kettő nagyon sikeres sorozata a CW-nek.

  A Ringer jól indított, de most már nagyon lent van, 18-34ben pedig nagyon gyenge.

  A nikita egyetlen előnye hogy pénteken fut, akkor eleve nehezebb dobbantani. Lehet, hogy az megnenekülhet.

  Május 17-én kiderül :)

 8. A sorozatwiki.hu írta, meggyőző forrásból!

  The CW:
  Berendelés esélye:
  Vámpírnaplók (The Vampire Diaries) – 95%
  Odaát (Supernatural) – 90%
  The Secret Circle – 75% (teljes évados újonc)
  90210 – 80%
  Gossip Girl – A pletykafészek – 65%
  Hart of Dixie – 60% (teljes évados újonc)
  Nikita – 55%
  Ringer – 30% (teljes évados újonc)

  (A Ringer tuti el lesz kaszálva, a Nikitára még van egy pici remény!)

 9. [Gellcsi](#12029347): Kíváncsi vagyok mi lehet az a meggyőző forrás :) Gondolom átnyálazták a nézettségi adatokat :)

Leave A Reply