Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Big Bang Theory: Elég volt a sorozatból!

The Big Bang Theory: Elég volt a sorozatból!

3
Oszd meg!

Annyira szomorú vagyok. Nagyon. Annak idején, a kollégiumban fedeztem fel magamnak a The Big Bang Theory c. sorozatot, az első évadról pedig ódákat zengtem itt, a blogon nektek. Az utóbbi években mégsem éreztem késztetést a folytatás megtekintéséhez, de maga a tudat bennem volt: “Jesszumpepi, de jó lesz ledarálni négy-öt évadot ebből a mesés sorozatból“. Hát, most elkezdtem. És abba is hagytam. A második évad első hat részét megnéztem, de annyira nyögve nyelős volt az egész, hogy kénytelen voltam passzolni. Próbáltam tovább nézni, megnézni egy későbbi epizódot a második szezonból, de az sem tetszett.

tbbt-feladom

Csak én érzem, hogy ég és föld a különbség az első évad és a folytatása között? Igen, sok sorozatnál előfordul a második évadban tapasztalható minőségcsökkenés, ez teljesen megszokott a televíziós sorozatok világában. Mindazonáltal korábban ilyen mértékben még ezt nem tapasztaltam. A teljesen cuki Leonard & Penny románcot nagyon idióta módon zárták le, ráadásul a csodásan felépített Penny karakterből, alig maradt valami, a második évad első részeire. Imádtam a fanyar humorát, a szarkasztikus megjegyzéseit, és most, egyszerűen semmit se tapasztaltam benne. Még Sheldon is kiborított, pedig ő korábban mindig mosolyra fakasztott. Még a “hogyan találjak barátok” epizód is inkább kínos volt, mint vicces. Igen, nagyon mókás, ahogy megkér valakit, legyünk már barátok, sőt, írtó poénos volt a kislánnyal való társalgás is. Ha-ha… -.-

Az is lehet, hogy az elvárásaim lettek magasabbak a sorozattal? Nem tudom, előfordulhat. Kevés széria produkált olyan kiváló első szezont, mint a The Big Bang Theory. Csodálatos világot alkottak meg a kreátorok, még a dögös pasik hiányát és az unalmas díszleteket is el tudtam viselni, hiszen sziporkáztak a szereplők, sorra jöttek a legjobb poénok, én pedig éjjel egykor keltettem fel az egész szobát, mert annyira röhögtem, hogy majd megfulladtam (hasonló a South Park dara alatt történt velem, a szobatársaim meg is kértek, inkább nappal nézzem, ha megoldható :). De itt, a második évados kezdéskor semmi pozitívat nem tapasztaltam. Ez nem az a sorozat, amit megszerettem. Nagyon nem az.

Most dilemmába kerültem. Feladjam? Folytassam? Próbáljam be a harmadik évadot, hátha akkora rátaláltak a helyes ösvényre? Nem tudom. Nagyon nem. Mert ez így nekem nagyon de nagyon kevés, hiszen számtalan olyan vígjátéksorozat van a palettán, ami a második évadban teljesedett ki igazán, lásd Raising Hope vagy The Middle. Egy biztos: most, egyelőre a The Big Bang Theory jegelve lesz. Nyáron megpróbálom a harmadik évadot, ha az sem fog tetszeni, akkor az örök vadászmezőkre távozik a sorozat, többek között a Vészhelyzet mellé.

3 Hozzászólások

 1. Szívesen bíztatnálak, de sajnos az első évad hangulata nem fog teljesen visszatérni később sem. A minőség eléggé hullámzó, időnként bedobnak néhány fantasztikus részt, ami miatt érdemes kitartani, némelyik viszont kimondottan unalmas, főleg a mostani, ötödik évadban, ami szerintem a sorozat leggyengébb részeit produkálja. Mondom ezt úgy, hogy korábban képes voltam hajnalban felkelni, hogy még suli előtt megnézhessem az új részt…

  Ennek ellenére, azt mondom, érdemes lenne belenézed néhány későbbi részbe, amit a tartalomleírás alapján érdekesnek tartasz. Persze mindenkinek más tetszik, de én ezeket ajánlom például:
  3.04 – The Pirate Solution
  3.16 – The Excelsior Acquisition
  3.17 – The Precious Fragmentation

 2. Mások a harmadik-negyedik évad miatt dobták a sorozatot. Nem tudom, nekem a mai napig nagyon tetszik.

  A Penny-Leonard dolog még korántsem ért véget,

  SPOILER

  ha hülye szakítást akarsz, akkor ott a harmadik évad, az ötödikben pedig már megint egymás körül keringenek.

  SPOILER

 3. [Kitana](#11963583): Köszi szépen, nyáron ezeket a részeket próbálom majd be, hátha bejönnek :)

  [Aribeth](#11969284): Pedig te sem vagy szívbajos, ha valamit kaszálni kell :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here