The Big Bang Theory: Elég volt a sorozatból!

  3
  Oszd meg!

  Annyira szomorú vagyok. Nagyon. Annak idején, a kollégiumban fedeztem fel magamnak a The Big Bang Theory c. sorozatot, az első évadról pedig ódákat zengtem itt, a blogon nektek. Az utóbbi években mégsem éreztem késztetést a folytatás megtekintéséhez, de maga a tudat bennem volt: “Jesszumpepi, de jó lesz ledarálni négy-öt évadot ebből a mesés sorozatból“. Hát, most elkezdtem. És abba is hagytam. A második évad első hat részét megnéztem, de annyira nyögve nyelős volt az egész, hogy kénytelen voltam passzolni. Próbáltam tovább nézni, megnézni egy későbbi epizódot a második szezonból, de az sem tetszett.

  tbbt-feladom

  Csak én érzem, hogy ég és föld a különbség az első évad és a folytatása között? Igen, sok sorozatnál előfordul a második évadban tapasztalható minőségcsökkenés, ez teljesen megszokott a televíziós sorozatok világában. Mindazonáltal korábban ilyen mértékben még ezt nem tapasztaltam. A teljesen cuki Leonard & Penny románcot nagyon idióta módon zárták le, ráadásul a csodásan felépített Penny karakterből, alig maradt valami, a második évad első részeire. Imádtam a fanyar humorát, a szarkasztikus megjegyzéseit, és most, egyszerűen semmit se tapasztaltam benne. Még Sheldon is kiborított, pedig ő korábban mindig mosolyra fakasztott. Még a “hogyan találjak barátok” epizód is inkább kínos volt, mint vicces. Igen, nagyon mókás, ahogy megkér valakit, legyünk már barátok, sőt, írtó poénos volt a kislánnyal való társalgás is. Ha-ha… -.-

  Az is lehet, hogy az elvárásaim lettek magasabbak a sorozattal? Nem tudom, előfordulhat. Kevés széria produkált olyan kiváló első szezont, mint a The Big Bang Theory. Csodálatos világot alkottak meg a kreátorok, még a dögös pasik hiányát és az unalmas díszleteket is el tudtam viselni, hiszen sziporkáztak a szereplők, sorra jöttek a legjobb poénok, én pedig éjjel egykor keltettem fel az egész szobát, mert annyira röhögtem, hogy majd megfulladtam (hasonló a South Park dara alatt történt velem, a szobatársaim meg is kértek, inkább nappal nézzem, ha megoldható :). De itt, a második évados kezdéskor semmi pozitívat nem tapasztaltam. Ez nem az a sorozat, amit megszerettem. Nagyon nem az.

  Most dilemmába kerültem. Feladjam? Folytassam? Próbáljam be a harmadik évadot, hátha akkora rátaláltak a helyes ösvényre? Nem tudom. Nagyon nem. Mert ez így nekem nagyon de nagyon kevés, hiszen számtalan olyan vígjátéksorozat van a palettán, ami a második évadban teljesedett ki igazán, lásd Raising Hope vagy The Middle. Egy biztos: most, egyelőre a The Big Bang Theory jegelve lesz. Nyáron megpróbálom a harmadik évadot, ha az sem fog tetszeni, akkor az örök vadászmezőkre távozik a sorozat, többek között a Vészhelyzet mellé.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here