Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 3×14 – “On My Way”

Glee 3×14 – “On My Way”

6
Oszd meg!

Úristen. Hét héten át nem lesz Glee, még belegondolni is rossz. Gyűlölöm a FOX-ot, amiért idén (is) ilyen mostohán a sorozattal és az évadközi szünetekkel. Pláne azért, mert ez a téli finálé, valóban sokkoló volt. Minden benne volt, ami miatt továbbra is a Glee a kedvenc sorozatom. Azok a dalok, jesszumpepi! És milyen sokkoló volt a történet! Ha a harmadik évadot elkaszáltad valahol az elején, tojd le, és nézd meg csak ezt a részt – többet nem kell, elég ez is. Újra beleszeretsz a sorozatba, garantálom! Spoileresen folytatom.

glee-my-way-01

Hirtelen nem is tudom hol kezdjem, még mindig a látottak hatása alatt állok. Ez a rész is több szálon pörgött, plusz központi történésként itt volt a Regionals, amit természetesen megnyertek a srácok, igaz, ez nem is volt kérdéses, mióta eljött Blaine, a Warblers már nem olyan ütős formáció, mint annak idején. A New Directions pedig hozta a szokásos, “feelgood” színpadi fellépést, Rachel csodálatos hangját, de a többiek is kitettek magukért. Az azért meglepett, hogy nem zárták ki őket a versenyből, lévén a két dalnál nem voltak meg tizenketten a színpadon. Rachel szólója mellesleg nagyon tetszett, azt viszont nagyon sajnálom, hogy mashupolták az I Believe I Can Fly c. dalt, mert az önmagában is a zenetörténelem egyik legszebb terméke. A Stronger pedig tipikus Troubletones minőség volt, de közelében sincs, az Adele mashupnak. Külön pacsi Mr. Schuenak, amiért betartotta a lányoknak tett ígéretét. A Warblers előadása sem volt olyan rossz, Sebastian cukibb, mint valaha, a hangja is nagyon jó, csak, valahogy nem volt meg az a régi, jól ismert tűz a Pacsirtákban. Ennyit a zenéről, ebben a részben szerencsére nem csak az volt kiváló.

Imádom, ahogy Dave Karofsky sztoriját kezelték az alkotók. Szépen, lassan derült ki az igazság a srácról, minden megvilágosodott számunkra, megtudtuk miért volt annyira kegyetlen. És most, visszakapta az élettől azt, amit … megérdemelt? Jó kérdés. Mégiscsak egy tini, mégha’ harmincnak is néz ki. Remek volt maga a jelenet, amikor az iskolájában a többi diák úgy alázta meg, ahogy ő annak idején a többieket. És miközben Blaine énekelt, ahogy alávágták Dave öngyilkossági jelenetét, hát az sokkolt. Plusz, rögtön utána a jelenet, amikor a tanárok azon filozofáltak, mennyire az ő hibájuk a történtek. Én végig abban a hitben voltam, Dave meghalt. De nem, szerencsére túlélte, a beszélgetésüket Kurttel pedig ismét szenzációsan oldották meg, gratulálok azoknak az íróknak, akik ennyire csodás párbeszédeket hoznak össze a számukra.

Egyre inkább kezdek kibékülni a Rachel & Finn esküvő ötletével, habár, továbbra sem látom a nagyobb volumenű értelmét a dolognak. Viszont, ha ők úgy látják, így lesznek boldogok, akkor hajrá. Plusz, az a jelenet, ahogy a szülők arról beszéltek, miképpen akadályozzák meg a dolgot, nagyon mókás volt. Már ezért is megérte. Bár, gondolom most Quinn “miatt” a ceremónia elmarad. Amiről még mindenképp szót kell ejteni, az Sebastian pálfordulása. Jól áll Grant Gustinnak a pozitív és a negatív szerep egyaránt, tehetséges az a srác, az biztos. Remélem még tovább a sorozatban marad. Azt sem bánnám, ha szépen, lassan, elkezdenének kiépíteni egy Sebastian – Dave kapcsolatot. Az alap meglenne, Dave már kikezdett a sráccal, aki csúnyán visszautasította őt.

glee-my-way-02

Quinn is központba került. Először is, respekt Suenak, volt egy remek idézete, miszerint Q biztos elfáradt a sok háttérben énekelt áááá-tól és óóóóó-tól. Ott felnevettem egyet. Nagyon tetszik az irány, amibe mostanában terelik az alkotók Quinnt, végre, mintha találtak volna neki egy megfelelő utat – és erre bumm, autóbalesetet szenved. Sokszor furán állok az ilyesféle cliffhangerekhez. Mármint, ahhoz nem elég tökösek az írók, hogy kiírják Quinnt a sorozatból, pedig ha megtennék, az lenne csak igazán sokkoló fejleménye a történetnek. Viszont, itt sem aggódom egy cseppet sem, Quinn biztos túléli, az pedig csak hab lesz a tortán, hogy vészeli át a fejleményeket.

Akárhogyis, mindent összevetve, remekül zárta ezzel az epizóddal a téli szezont a sorozat. Rengeteg a kérdés bennem a jövőt illetően, kíváncsian várom melyik karakterrel, mik a terveik. Most, hogy Ryan Murphy már viszonylag ráér a sorozattal foglalkozni, bízom benne, hogy segít majd megtartani a showt abban a pozitív irányban, amibe az elmúlt hónapokba terelték az alkotók.

Értékelés: 10/10
Egy nehéz évad felén vagyunk túl. Tele voltak a részek megmagyarázhatatlan, és unalmas dolgokkal egyaránt, viszont, ez a téli finálé ismét megmutatta, melyik az a Glee, amibe egykoron beleszerettünk. Hosszú idő lesz ez a sorozat nélkül, nehéz lesz kibírni, de legyünk erősek. Mert most tényleg úgy tűnik, visszatért a szeretett show.

6 Hozzászólások

 1. Hát, nagyon nehezen indult be a dolog, de aztán jól kikerekedett és aztán bumm…
  Ez a megphotoshoppolt kép, hát ennél szarabb dolgot ki nem lehetett volna találni, na mindegy. David látom nem csak én vagyok egyedül aki azt hitte meghalt…habár én kicsit jobban örültem volna a halálának.
  A Warblers nagyon gyenkécske volt szerintem. Én mondjuk jobban örülnék ha felkavarnák a port kicsit jobban Burt között, és Blaine + Sebastian, túl tökéletes az a pár szerintem…
  Én azt érzem Quinn-nel kapcsolatban, hogy mindig ő húzza a rövidebbet(1.évad: terhesség, 2.évad: Finn Rachelt választotta, 3.évad: a babás dolog azzal a számomra nagyon furcsa fejú tanárnővel,asszem valami Sheila vagy nem tom :S)
  most meg ez…azon a Sue-s beszóláson percekig nevettem.

  Ui.: Santana az I believe I can fly-ban úgy hangzott mint Nicki Minaj, akiért nem nagyon dobog a szívem( személy szerint azzal éri el azt nemtom hány millió youtube nézőt, hogy a fél csöcse kint van a meltartójában, a hangja ha van, az meg gagyi gépes…)

  Rohadt jó volt bár kicsit többet foglalkozhattak volna akarakterekkel, azt az 5 percet amit arra a hülye képre szántak simán elment volna valaki másra…és Tina kicsit kaphatná már több szerepet…

 2. Nekem személy szerint nagyon tetszett ez a rész 1 kicsit meg is ríkatott. Blaine megint nagyon jót énekelt imádom a hangját! :) Nekem az is tetszett amikor Mr. Schue elbeszélgetett a srácokkal és megkérte őket ne csináljanak butaságot és ők elmondták 1-1 vágyukat. Sebastian ő még mindig irritál 1 kicsit még nem igazán tudom hova tenni őt.
  Kurt-Dave párbeszéd meg nagyon jól ki lett találva. Meg ahogy Kurt kioktatta Quinnt hogy kinek is nehezebb az élete neki vagy Dave-nak +Kurtnek.
  Én látom csak azt hogy Blaine-Kurt románc kihűlőben van vagy leült inkább?Már az előző Valentin napos részben is ami ugye az 1. közös Valentin napjuk volt 1 párként eleve Blaine csak a legvégén tűnt fel oké énekeltek 1 jót de ennyi…zéró érzelem..
  A New Direction dalai nagyon jók voltak tényleg feelgood érzésem volt nekem is végig és Rachel hangjától ilyenkor mindig tiszta libabőr leszek.
  Quinn meg úgyis túléli de 1 jó kifogás lesz hogy ne legyen esküvő..
  Rachel&Finn esküvőjét meg hülyeségnek találom visszatérhetne már Jesse hogy 1 kicsit feldobja a dolgokat!:) Kíváncsi vagyok most mit terveznek vele…

 3. Végre én is megnéztem, bevallom, nagyon felkeltették az érdeklődésemet a vélemények, és nem is csalódtam… akkorát.:) Az eleje annyira megfogott, hogy nem tudtam pörgetni, pedig ez nálam elég jellemző. Nagyon tetszett nekem is Dave jelenete, az az összevágás zseniális volt. Az esküvővel továbbra sem vagyok kibékülve, és úgy érzem, Quinn ezúttal nem fogja könnyen megúszni, minimum lebénítják, és akkor nem tud majd táncolni, meg ilyesmi. Minim azon véleményével, miszerint a Kurt-Blaine szerelem kihűlőben van, egyet kell értenem, már feltűnt az előző részekben is. A Valentin napos dolgot már kifejtettem annál a résznél, itt meg nem igaz, hogy Blaine semmit nem reagál arra, hogy Dave majdnem meghalt! Ahogy arra sem, hogy Kurt-öt többször is hívta, és meg akarta szerezni. Egyszerűen nem értem, mi megy itt, ez a kapcsolat a West Side Story-s rész óta folyamatosan hűl kifelé. Jaj, aggódom. Sebastian pálfordulása? Szerintem vele sem tudnak mit kezdeni az alkotók, jah, persze, most megszállta a Szentlélek, mert egy srác “miatta” lett öngyilkos. Nem hiszem. Nekem is sok kérdésem van, várom a továbbiakat, remélem, ilyen jók lesznek, mint ez, ha nem jobbak!:)

 4. [Raidon](#11955732): Jogos, a photoshopos kép nekem is durva volt. Egy Sebastian kaliberű “bitch”-től többet várna az ember.

  Valóban, kicsit kevesebb a szikra mostanság Klaine között, de a valentin napi résznél nagy szerepe volt annak is, hogy Darren Criss éppen akkor a Broadwayen főszerepelt egy darabban, amikor a forgatások tartottak. Eredetileg benne se lett volna a 3×13-ban. Amúgy, Blaine és Kurt közös “neve” a Klaine, mert van egy olyan szereplő, hogy Burt :)

  [Mimin](#11956594): Igen, az a beszélgetés tényleg nagyon aranyos volt. Sajnálom, hogy nem említettem meg külön. Jesse pedig jönni fog, két epizódra :)

  [Valerin](#11963028): Most okkal voltak ennyire jók a kritikák, örülök, ha neked is tetszett :) Sebastian pálfordulása lehet, hogy nem is valós. Talán rájött, hogy így kaphatja meg Blainet? Engem ez se lepne meg. De valóban, nehezen tudják a sorozatban tartani őt, és valamiért ragaszkodnak az alkotók a Pacsirtákhoz. Pedig most lett volna egy remek lehetőség arra, hogy elhelyezzék Sebastiant főbb szerepben -> a vakítós dolog miatt kirúgják őt a Dalton Academyből, nem veszik fel máshová, csak a McKinley Highba, ahol belép a New Directionsbe, és belülről kezdi el bomlasztani a bandát. Ilyen remek ziccert ennyire kihagyni felelőtlenség.

 5. Még csak most néztem meg mert eddig filmeket potolgattam stb.ebben az évadban naggyon hullámzó véleméyeim voltak a sorozatrol.hol tetszett..hol untam..hol tök érdektelen volt de ez a rész..OMG.valami elképesztö volt.karofsky-t nagyon sajnáltam és abszolut megrémitett hogy mekkora méretü támadás érte őt.. blaine számával összevágni a szenvedését és végül az öngyilkosági kisérletét pedig szószerint gyilkosjó volt.amugy sue vonala:wow!aranyos volt ebben a részben de akkor ezentul nem lesz aki bomlasztja a glee-t és rémhosszu és csipős megjegyzéseket tegyen will hajára? :( rachel és finn esküvő mizériját én nem birom megkajolni..mivan már velük?jéézus.tök felvannak pörögve erre a házasság témára..nemjön be az a szál.sebastian egy vérbeli rohadt állat utálom is rendesen és nem kajálom be hogy megváltozott..a zenék jók voltak főleg a stronger jött be nekem.a végén pedig quinn..OMG ujra..ilyen vége sem volt még glee epizódnak..az ziher hogy nem hal meg..szerintem béna sem lesz hiszen mozgássérültnek már ottvan artie..talán esetleg ittis előveszik az amnézia fonalat?kitudja..bár aztán lehet semmi sem lesz belőle mint mikor quinn anno nagy bosszurol beszélt finnek aztán az lett belöle hoyg levágatta a haját..

 6. [kanka](#11981136): Ha mondhatok, egy SPOILERT: (képek tanúsága szerint Quinn megbénul SPOILER VÉGE.

  Egyébként, szerintem se lett ilyen hirtelen jó Sebastian. Lehet, hogy meglátta, ez lehet az egyetlen út Blainehez.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here