Glee 3×14 – “On My Way”

  6
  Oszd meg!

  Úristen. Hét héten át nem lesz Glee, még belegondolni is rossz. Gyűlölöm a FOX-ot, amiért idén (is) ilyen mostohán a sorozattal és az évadközi szünetekkel. Pláne azért, mert ez a téli finálé, valóban sokkoló volt. Minden benne volt, ami miatt továbbra is a Glee a kedvenc sorozatom. Azok a dalok, jesszumpepi! És milyen sokkoló volt a történet! Ha a harmadik évadot elkaszáltad valahol az elején, tojd le, és nézd meg csak ezt a részt – többet nem kell, elég ez is. Újra beleszeretsz a sorozatba, garantálom! Spoileresen folytatom.

  glee-my-way-01

  Hirtelen nem is tudom hol kezdjem, még mindig a látottak hatása alatt állok. Ez a rész is több szálon pörgött, plusz központi történésként itt volt a Regionals, amit természetesen megnyertek a srácok, igaz, ez nem is volt kérdéses, mióta eljött Blaine, a Warblers már nem olyan ütős formáció, mint annak idején. A New Directions pedig hozta a szokásos, “feelgood” színpadi fellépést, Rachel csodálatos hangját, de a többiek is kitettek magukért. Az azért meglepett, hogy nem zárták ki őket a versenyből, lévén a két dalnál nem voltak meg tizenketten a színpadon. Rachel szólója mellesleg nagyon tetszett, azt viszont nagyon sajnálom, hogy mashupolták az I Believe I Can Fly c. dalt, mert az önmagában is a zenetörténelem egyik legszebb terméke. A Stronger pedig tipikus Troubletones minőség volt, de közelében sincs, az Adele mashupnak. Külön pacsi Mr. Schuenak, amiért betartotta a lányoknak tett ígéretét. A Warblers előadása sem volt olyan rossz, Sebastian cukibb, mint valaha, a hangja is nagyon jó, csak, valahogy nem volt meg az a régi, jól ismert tűz a Pacsirtákban. Ennyit a zenéről, ebben a részben szerencsére nem csak az volt kiváló.

  Imádom, ahogy Dave Karofsky sztoriját kezelték az alkotók. Szépen, lassan derült ki az igazság a srácról, minden megvilágosodott számunkra, megtudtuk miért volt annyira kegyetlen. És most, visszakapta az élettől azt, amit … megérdemelt? Jó kérdés. Mégiscsak egy tini, mégha’ harmincnak is néz ki. Remek volt maga a jelenet, amikor az iskolájában a többi diák úgy alázta meg, ahogy ő annak idején a többieket. És miközben Blaine énekelt, ahogy alávágták Dave öngyilkossági jelenetét, hát az sokkolt. Plusz, rögtön utána a jelenet, amikor a tanárok azon filozofáltak, mennyire az ő hibájuk a történtek. Én végig abban a hitben voltam, Dave meghalt. De nem, szerencsére túlélte, a beszélgetésüket Kurttel pedig ismét szenzációsan oldották meg, gratulálok azoknak az íróknak, akik ennyire csodás párbeszédeket hoznak össze a számukra.

  Egyre inkább kezdek kibékülni a Rachel & Finn esküvő ötletével, habár, továbbra sem látom a nagyobb volumenű értelmét a dolognak. Viszont, ha ők úgy látják, így lesznek boldogok, akkor hajrá. Plusz, az a jelenet, ahogy a szülők arról beszéltek, miképpen akadályozzák meg a dolgot, nagyon mókás volt. Már ezért is megérte. Bár, gondolom most Quinn “miatt” a ceremónia elmarad. Amiről még mindenképp szót kell ejteni, az Sebastian pálfordulása. Jól áll Grant Gustinnak a pozitív és a negatív szerep egyaránt, tehetséges az a srác, az biztos. Remélem még tovább a sorozatban marad. Azt sem bánnám, ha szépen, lassan, elkezdenének kiépíteni egy Sebastian – Dave kapcsolatot. Az alap meglenne, Dave már kikezdett a sráccal, aki csúnyán visszautasította őt.

  glee-my-way-02

  Quinn is központba került. Először is, respekt Suenak, volt egy remek idézete, miszerint Q biztos elfáradt a sok háttérben énekelt áááá-tól és óóóóó-tól. Ott felnevettem egyet. Nagyon tetszik az irány, amibe mostanában terelik az alkotók Quinnt, végre, mintha találtak volna neki egy megfelelő utat – és erre bumm, autóbalesetet szenved. Sokszor furán állok az ilyesféle cliffhangerekhez. Mármint, ahhoz nem elég tökösek az írók, hogy kiírják Quinnt a sorozatból, pedig ha megtennék, az lenne csak igazán sokkoló fejleménye a történetnek. Viszont, itt sem aggódom egy cseppet sem, Quinn biztos túléli, az pedig csak hab lesz a tortán, hogy vészeli át a fejleményeket.

  Akárhogyis, mindent összevetve, remekül zárta ezzel az epizóddal a téli szezont a sorozat. Rengeteg a kérdés bennem a jövőt illetően, kíváncsian várom melyik karakterrel, mik a terveik. Most, hogy Ryan Murphy már viszonylag ráér a sorozattal foglalkozni, bízom benne, hogy segít majd megtartani a showt abban a pozitív irányban, amibe az elmúlt hónapokba terelték az alkotók.

  Értékelés: 10/10
  Egy nehéz évad felén vagyunk túl. Tele voltak a részek megmagyarázhatatlan, és unalmas dolgokkal egyaránt, viszont, ez a téli finálé ismét megmutatta, melyik az a Glee, amibe egykoron beleszerettünk. Hosszú idő lesz ez a sorozat nélkül, nehéz lesz kibírni, de legyünk erősek. Mert most tényleg úgy tűnik, visszatért a szeretett show.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here