Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Vampire Diaries – Valaki ölje már meg Elenát!

The Vampire Diaries – Valaki ölje már meg Elenát!

10
Oszd meg!

Nem hittem volna, hogy valaha eljön ez a pillanat, erre tessék, itt van. Már a Vámpírnaplókban is csalódnom kellett. Alapjáraton még mindig nagyon szeretem a sorozatot, de amikor unos-untalan, ugyanazt próbálják az alkotók lenyomni a torkodon, ugyanolyan megoldásokkal és cliffhangerekkel élnek, az már kezd idegesítővé válni az ember szemében. Ha a 3×15 – All My Children c. részt még nem láttad, ne olvass tovább, mert spoileres leszek.

Elegem van már abból, hogy minden rész arról szól, meg kell ölni Klaust, meg az összes elsőt. De nem lehet, mert akkor meghal Elena. Szerencsétlen Elenát, állandóan meg kell menteni. Szinte nem telik el olyan rész, amikor Stefan és Damon ne testőrködne a szerencsétlen mellett. Komolyan, lassan már Bella feelingem lesz, de ha Damon vagy Stefan átváltozik Edward-klónná, én megőrülök. Persze, az elején még izgalmas volt az egész, drukkoltam, nehogy meghaljon Elena, kíváncsian vártam és figyeltem a lehetőségeket, azt, miképpen úszhatja meg. De amikor már sokadszor történik meg ugyanaz, akkor már magas ívből teszek az egészre. Valaki ölje már meg Elenát, nem érdekel. Már nem. Nina Dobrev úgysem tűnne el, Katherine még él. Ő amúgy is érdekesebb karakter, mint Elena. Egyébként hihetetlen, mindig azon áll vagy bukik “a világ sorsa”, hogy Elena életben maradjon.

Ami pedig Alaric karakterével történik, hát az már nevetséges. Unom már a részvégi “cliffhagereket“, amikben megölik szerencsétlent, aztán meg majd jól feltámad. Ez komoly? Tényleg? Most is, hú, a gonosz ribi megölte – na, majd jól feltámad. Ez “ki gyilkolászik a városban” szál pedig akár érdekes is lehetett volna, ha nem fullad unalomba. Nem tetszik ez így.

Viszont, a feljebb említett két motívumtól eltérően, továbbra is szeretem a sorozatot. Az Elsők jelenlétével nagyon meg vagyok elégedve, érdekesek a karakterek, és rengeteg lehetőség rejlik bennük, csak legyen elég potenciál kihasználni azt. A legjobban Klaus karakterfejlődésének örülök, egy pszcihopata gyilkosból sikerült egy szeretnivaló egyedet kreálni belőle. Amikor pedig Caroline közelében van, hát az zseniális. Imádom a kettejük közötti kémiát, nagyon bízom benne, hogy a lány előbb vagy utóbb beadja a derekát. Nagyon nem bánnám.

Van még egy dolog, amin illene javítani. Az elsőkkel kapcsolatosan. Amikor a második évadban Elijah felbukkant, eldobott pár apró kavicsot, azok pedig szanaszét tördelték az üveget. Az előző részben, Damon simán legyőzött, egy tőle úgy kilencszáz évvel idősebb vámpírt. Most, Rebekah erősen a falhoz vágott egy tárgyat, még csak nem is reccsent. A barlangban Elena simán lefejelte Rebekaht. Ennyire gyengék lennének az elsők? Nem úgy van az, minél idősebb egy vámpír, annál nagyobb az ereje? Csak én érzem ezügyben következetlennek az alkotókat?

Kicsit azt érzem, hogy a főszál elfáradt. Ez az Elena-Damon-Stefan szerelmi háromszög már egyre unalmasabb a szememben, még akkor is, ha történnek előrelépések Damonnal kapcsolatosan. Örülnék, ha Elena végre már döntene, és ki is tartana a választottja mellett. Vagy, döntsön egy harmadik “opció” mellett, csak végre, legyen már valami fejlemény. Én tényleg szeretem Elena karakterét, Nina Dobrev már rég Emmyt és/vagy Golden Globe-ot érdemelt volna, a kíváló alakításáért, csak az íróknak kellene egy kicsit jobban megírni a dolgokat. Anélkül is lehet cliffhanger, és epizód alatti aggodalom, hogy Elena élete forogna a kockán. Vagy csak én vagyok ennyire naiv?

Értékelés: 6/10
Továbbra is ez az egyik kedvenc sorozatom, de mintha már önmagát ismételné. Kicsit több kreativitást kérek szépen, mert a Vámpírnaplók ettől sokkal többre képes.

10 Hozzászólások

 1. Alaric-et a gyűrű csak akkor támasztja fel ha természet feletti öli meg… Meredith már pedig nem az… ezért volt ez a cliffhager, mer ha 1 ember megöli nem támad fel, jó nyilván valahogy megmentik majd… meg igazából azt se láttuk h télleg lelövik őt, csak azt h a pisztoly elsült…

 2. [Név](#11943933): Igen, ez igaz, de az sem biztos, hogy Meredith nem természetfeletti. Akárhogyis, egyáltalán nem aggódom Alaric élete miatt :)

 3. Egyetértek. Elena, mint karakter iszonyú suta és unalmas. Nina Dobrev-et kedvelem, de siralmas, amit játszania kell. Elena mindig védtelen és nyafog, hogy mi tévő legyen. Előbb utóbb a könyv szerint Elena is vámpír lesz..remélem az alkotók azzá teszik. Katherine hová lett amúgy? Stefan nem törődöm, rossz fiús énje totál bejött, de a Damon-féle szerelmes lovag nagyon nem. Klaust az egyetlen szereplő, akivel meg vagyok elégedve.. negatív szereplő maradt az érzelmi szálai ellenére is. Alaric :D és a dilis dokinő…Paul Wesley neje szerencsére csak vendégszerepel. :)

 4. [Devilrose](#11945151): Oh, hát nem olvastad? Meghosszabbították a szerződését, Mrs. Wesley marad még egy ideig :)

  Katherine felszívódott, amikor rájöttek, hogy nem lehet megölni Klaust (amikor volt a Michael-féle csel). Azóta nem tudni mi van vele.

  Én is várom a vámpírrá válás motívumát Elenánál, remélem lesz az is.

 5. Xd hát ez jó..bá tényleg van benne valami.és mindig ki szivja meg?Bonnie.az uj részben ezt annyira átéreztem..mindig csórikám cseszik rá..hát elan az egyetlen akivel a slavatorekat lehet zsarolni és ezt bőven kiaknázzák..Az elsők nekem is nagyon bejönnek.Esther főleg az ö akcentusa is imádnivaló.Klaus még jóideig maradni fog az biztos bár ezzel az uj dologgal ami most kiderült komoly galibába kerülhetnek elsőink.de addig még lesz pár kör lefutva.a Klaus–caroline vonal téleg nagyon érdekes.klaus teljesen más arcát mutatja :)a 3szög kapcsán kellemesen csalodtam.nem olyan alkonyatos.mint egy interjuban is volt ugy alakiták a dolgokat hogy se a stelanások se a delenások ne szenvedjenek nagy károkat..Hmm hát én teljes mértékben stelena vagyok és az elmult pár részt látva szerintem lesz itt még stelena..hamarosan :)Jah hát alaric..csórikám mindig megöli valaki.most éppen nem damon..bár olvastm hogy egy férfi karakter hamarosan meghal..most kitudja ezt caroline faterjára értették vagy alaricra?..nemhiszem hogy meredith természetfeletti lenne..

 6. Elenától már én is a plafonon vagyok!!! Ott tartok,hogy ki nem állhatom a karakterét,sosem volt szimpatikus,de nem utáltam mint most.Én Juliékat sem értem,miért kell a női főszereplőt megutáltatni a nézzőkkel? Az utolsó 3-4 rész után nagyon cserélődtek a kedvenceim,itt van mondjuk Rebekah,őt imádom.Kemény de nem kegyetlen,valamint a kedvessége is gyakran megmutatkozik…akkor most az Ősi-családból az új kedvencem KOL <3 De,ha őt is kiírták nem tudom mit csinálok! Végre úgy elsőlátásra megkedvellek egy karaktert erre most (Klaus elmondása szerinz) ő is elment,de szerintem nem most láttuk utóljára leglábbis remélem (: Elfér a soriban az a kisfiús-kegyetlenség amit hozz,szóval... ;D Esther-mamát jó hamar kitették o.O Nem hittem volna,hogy ilyen gyorsan zárjákle a tervét...nekem túl gyors volt...Bonniet én is sajnáltam...a végén tényleg mindig ő szívja meg xD Nem bánnám,ha a két legjobb bari egy kicsit összezördülne...már unalmas ez az "élünk-halunk egymásért" - barátság...Alaric meg elég nyilvánvaló,hogy ketyeg az órája és bármikor kiírhatják...lehet már ki is írták...csak van valami oka annak,hogy ennyiszer kinyírják.Stefan...hát igen az előző rész alapján megint a régi,aminek nagyon nem örülök de ez van.Damon meg túl jó Elenának,én mostmár azt mondom álljon össze Rebekahval mind2n dögösek,meg összeillenek sztem xD Amúgy,egyre több karakter kerül elő a könyvekből is ebben az évadban,itt van Meredith a következő rész promója alapján meg Sage is (a könyvekben nem pasi volt?) nah mind1...elnézést a hosszú vélemény nyilvánításért,de valahova nekem is le kellett írnom xD Nagyon várom a következő részt (március 15? WTF?)
  u.i: KOL-t meg KÉREM VISSZA! <3

 7. Engem is kezdenek zavarni már az ismétlődő minták. Lehetőség adódik Klaus kinyírására, jaj, valaki más is vele fog halni, terv sztornó. Viszont furcsa lett volna, ha ez most véletlenül bejön, ennyi előkészítés után végre előkerültek az Ősök, erre máris végeznek velük – legalább annyira meggondolatlan húzás, mint a rettenthetetlen Mikael hipergyors megölése. A szerelmi háromszög tényleg nagyon lassan bontakozgat, ezzel hosszútávon az összes izgalmat és mozgalmasságot eltüntetik a főszereplőkből.
  Szegény Alaricot annyiszor megölték már, ez a módszer is eléggé kiüresedett mostanra.
  Amúgy nekem Elijah terve nem volt egészen világos. Ha Esthernek sikerül a varázslat, elvileg az összes tesó azonnal meghal. Egy halott Rebekah mégis hogy öli meg Elenát (főleg, hogy el sem érheti – bár az igaz, hogy erről a Salvatore-fiúk nem tudnak)?

 8. Tibi: Torrey Devitto marad? Szörnyű hír! :D Én úgy emlékszem, hogy éppen Mikaelt próbálta életre kelteni a saját vérével Kathrine, majd Mikael rátámadt, miután feléledt, de hogy utána mi történt vele?

 9. [Devilrose](#11947972): Bocsi, a késői reagálásért. Mikael rátámadt, de aztán megmenekült. Anno, amikor meg akarták ölni Klaust, Katherine éppen Elenának tetette magát. Mikor megakadályozták a dolgot, ő fogta magát és elmenekült, azóta nem hallani róla.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here