Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Secret Circle – Az évad legnagyobb csalódása

The Secret Circle – Az évad legnagyobb csalódása

6
Oszd meg!

Három hét szünet következik a The Secret Circle vetítésében, ami azt jelenti, hogy a téli etap véget ért, legközelebb Március közepén untat majd legközelebb Cassie és a boszi haverok. Számomra az évad legnagyobb csalódása volt a sorozat. Az ok talán saját magam vagyok. Szeretem a boszorkányos filmeket, sorozatokat, és már az előkészületektől nyomon követtem a Vámpírnaplóktestvérsorozatát“. Folyamatosan figyeltem a castingtól a forgatáson át a berendelésig, nyáron pedig alig vártam, hogy végre láthassam a végterméket. Azt hiszem annyira magasra emeltem a mércét a történet, a készítők és Brittany Robertson miatt, amit egyszerűen képtelen volt átugrani a sorozat.

A legnagyobb bajom ugyanaz, mint eddig. Még mindig nem látom, mit akarnak. Még mindig csak úgy érzem, a sötétben tapogatóznak, vagy szépen, lassan építenek valamit, amiről fogalmam sincs, mi akar lenni. Pedig az ötödik résznél, már azt hittem sikerül az áttörés, eljöhet a minőség, de azután is folyamatosan változó epizódokat hozott a sorozat. Néha elégedetten álltam fel a megnézése után, de a legtöbb esetben keserű düh mart belülről, amiről ezt az alapjáraton jól felépített világot, a történetet elpocsékolják, plusz magát Brittany Robertsont is. Túl jó színésznő ő ehhez. A többiekért nem kár, rég láttam már ennyire bénán összeszedett “tini” szereplőgárdát – tisztelet Chris Zylkának.

Nem is értem, miért nem hagyom abba a sorozatot. Hiszen annyi dolog idegesít benne, és negyven percből legalább harminc érdektelen. Az biztos, hogy ha az évad végére sem változik meg a véleményem, akkor jövőre már hidegen hagynak a tini boszorkányok. Feltéve, hogy lesz második évad. A nézettség ugyan tűrhető, de rossz a nézőmegtartás, a Vámpírnaplók nézőinak fele elkapcsol, amint elkezdődne a TSC – ez pedig negatív jövőképet festhet a sorozatnak. És most spoileresen folytatom.

Elég idegesítően kezelték eddig is a történetet, de ez az epizód, rátette az i-re a pontot. Persze, érthető, kétfelé kellett szedni a történetet, az egyiken a lányokra vadásznak a gonosz vudubuzik, akik az erejüket akarják elszedni, de természetesen ott vannak a boszivadászok is, élükön egy gonosz, fekete fazon, aki meg akarja ölni a Cassiet is, az apját is, meg mindenkit akit csak lehet. Apropó, Cassie apja – Jonathan Blackwell felbukkanását ezidáig izgatottan vártam. Azt hittem, az majd feldobja a sorozatot. De rohadtul nem tette, ez a rész is ugyanolyan uncsi volt, mint a korábbiak. Az egyetlen értékelhető pontja Cassie kiborulása volt, Brittany a sorozatban először megmutathatta, mit is tud ő valójában. Kár, hogy korábban nem engedtek neki teret – és gyanítom nem is fognak…

Értékelés: 4/10
Egyelőre harmatgyenge. Az ember már azt hinné haladunk előre, lesz valami érdekes, valami jó, de aztán szomorúan rá kell döbbenni, mennyire tévedünk. Várok már egy kis minőséget, egy kis javulást. Többet képes a sorozat, mint amit most produkál.

6 Hozzászólások

 1. Ugyanígy érzek a sorozattal kapcsolatban,szeretném én a témája miatt de lehetetlenné teszik a szereplők meg a készítők is..

 2. Nekem nem csalódás,amióta elindult a show harmatgyenge,azt a bizonyos gyenge szintet meg nagyon szépen tartja is xD A színészi játék,tényleg édes-kevés…engem Britt R. sem nyűgözött le…azért a sorozatszínész az sorozatszínész,és a szöszinél sokkal jobbakat láttam (gondolom nem kell sorolnom Nina Dobrevtől,Claire Holt-ig) és még ők sem filmsztárok…Thomas Dekker meg továbbra is álmos szemekkel,keresi Cassie szerelmét…néha elbóbiskolnak ketten egy kicsit bambán egymásra merednek,oszt ennyi! Ez lenna a sorozat szerelmi szálla? Ha ennyi telik tőlik,akkor nem látok jövőt a 2. évadnak. Nekem Jake-t játszó színész is lanygos,néha mutat valami olyat ami,elmegy színészetnek,de ő sem egy egetrengető csoda,már elnézést. A sori nekem továbbra is megmarad a “elütöm az időt,míg tövig rágom a körmeimet a Vámpírnaplók következős részéig” de nem hiszem,hogy valaha is le fog kötni…Amúgy TVD – kritikát fogsz írni,az ediggi részekről? ;D Szeretem olvasni,hogy te hogyan látod meg a epizódokatt (:
  Lya

 3. Hát én, úgy vagyok vele, hogy mindig megnézem. Mert azért valamelyes szinten izgat, de igazából csak arra várok, hogy mikor jön össze végre Cassie és Jake. Ha meg meglátom Adam-ot akkor a hányés kerülget. Komolyan mondom, úgy néz ki mint egy emos zombi… szégyen az a színész , úgy ahogy van…

 4. [Lya](#11942660): Igen, mára terveztem, már kész is van :) Brittanyt játszani másutt láttam, ahol nagyon odarakta magát. Chris Zylka viszont most először kapott talán normális szerepet, az ABC Familyn leragadt a jóképű tinisrác kategóriánál. Itt engedik játszani. A többiekhez képest – élén Dekerrel – mindenképp jobb.

  [Linda:)](#11943710): emós zombi :d Hehe :d

  [timi](#11942134): Reméljük idővel majdcsak belejönnek :)

 5. Én is nézem, de nincsenek álmatlan éjszakáim, hogy most pl 3 hét szünet következik. Nem értem, hogy hová tart a sztori, nem is tudnék Gale Harold-on kívül senkit se méltatni. Ez a bamba Brit Robertson…egyedül akkor jön be, amit csinál, amikor birtokolja az erejét és nem fél kegyetlen lenni. Jó lenne, ha gonoszabb karakterré válna. Nem tudom, hogy meddig nézem még ezt a sorozatot, nagy jövőt nem jósolok neki.

 6. [Devilrose](#11945199): Igen, Britt akkor tényleg játszik, amikor gonoszkodnia kell. Amúgy tényleg nagyon tehetséges ez a színésznő, nézzetek bele a Life Unexpectedbe, majd meglássátok :d

  Gale Harold, mennyire elvesztegetik szegényt :(

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here