Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 3×13 – Heart

Glee 3×13 – Heart

7
Oszd meg!

Megkaptuk a második Valentin napi epizódunkat a sorozatnak köszönhetően és ez az idei, sokkal jobban sikerült, mint a tavalyi. Ismét együtt volt a remek zene és a jó történet, amit egy olyan széria, mint a Glee esetében, csak értékelni és éljenezni tudok. Ami még külön örömhír, hogy végre felbukkant a The Glee Project egyik nyertese, Samuel Larsen. Már a reality alatt elcsepegtette Ryan az információt, szeretne egy nagyon katolikus diákot a McKinleybe, és olybá tűnik Joe karakterével sikerült is megkapnia azt. Mellesleg, Samuel odatette magát, ahogy mindig, a Stereo Hearts pedig az epizód egyik fénypontja volt.

Történeti síkon több párral is foglalkoztunk, és aminek külön örültem, az Tina és Mike aranyos kis duettje volt. Jó látni őket együtt a képernyőn, Tinát pedig különösen megszerettem. A Mercedes és Sam évődést azt hiszem jó ideig elnézzük még, de most totálisan meg tudtam érteni a lány érzéseit. Annyira azt akartuk, hogy ők ketten összejöjjenek, eközben pedig totál elfelejtettük azt, hogy Mercedes foglalt, és mennyire meg fogja bántani Shanet. No nem mintha annyira szimpatikus lett volna a pacák. Az I Will Always Love You előadását mellesleg imádtam, Whitney Houston volt ezidáig az egyetlen, aki rendesen el tudta énekelni Dolly Parton eredeti dalát, azt hiszem mostantól Amber Riley is beállhat a sorba.

Érdekes ez a Rachel & Finn házassági ötlet. Leginkább azért, mert végre megismerhettük a lány meleg szüleit, akiket pont ilyennek képzeltem el. Persze nem is annyira rájuk helyeződött a hangsúly, hanem a buta kis tervükre. Összeköltöztetni Finnt és Rachelt, és megvárni míg szakítanak? Érdekes. Az a kis vita pedig arról, hogy ki hol végezze a kis vagy nagy dolgát, nagyon Rachel volt – ha szabad így kifejeznem magam. Ahogy elkezdte magyarázni, hogy majd Finn elmegy mosdóba, mikor Rachel iskolában van, hát odacsapott rendesen. Hehe.

Ismét felvetődött a homoszexualitás kérdése, és akármennyire is nem szívesen írom ezt le, valamilyen szinten egyetértek Figginssel, de persze Santánával is. Elég szar érzés, ha van valaki akit szeretsz, és ő is szeret téged, de nem csókolhatod meg nyilvánosan, mert… A legtalálóbb a részben Joe mondata volt, “A szerelem, az szerelem“, és ennyi. De, ismétlem, de, Figginsnek is igaza van valamilyen szinten. Érdekes kérdés ez, amiről majd külön postot is írok a napokban.

Apropó, mielőtt elfelejtem. Annyira édes volt a Kurt és Karofsky jelenet. Már az elején sejtettem, hogy nem Blaine küldözgeti a meglepiket, de azért jó volt egy kicsit meglepődni, amikor Karofsky levette azt a gorilla jelmezt Imádtam kettejük párbeszédét, valahogy ezeket mindig annyira jól megírják a kreatívok. Külön érdekes volt Dave “lebukása” az egyik ismerőse előtt. Kíváncsi vagyok mi lesz. Mellesleg, Blaine felbukkanása is meglepett, azt hittem kihagyja ezt a részt. Olyan kis cukik voltak ismét Kurttel :)

Értékelés: 9/10
Végre, ismét találkozott a minőségi zene és a jó történetvezetés. Nem is tudok többet írni most erről a részről, kritizálnivaló nemigazán akadt. Még több ilyen epizódot kérünk.

7 Hozzászólások

 1. hm, (kivételesen) szinte teljesen egyetértek a kritikával : ) a Santana-s dologra viszont rém egyszerű a megoldás: csókolózni, egy iskolában, a heteroszexuális pároknak sem szabadna, kétlem, hogy bárkit érdekelne, vagy ott lenne a helye. és így ki lehet küszöbölni ezt a problémát.

 2. [Dani](#11940773): Na igen, ez is igaz. Elég kellemetlen tud lenni, amikor például a villamoson előtted smárolnak, és majd rádesnek, akkora a hév :D

 3. Megnéztem, és nem ájultam el, ahogy az utóbbi hetekben egyszer sem. Rachel meleg szüleit imádtam, szerintem a terv is jó volt, Kurttel értek egyet, nekik nem való még ez a dolog. Karofsky meg, nem tudom, róla mit gondoljak. Bevallotta ugyan a dolgot, de percekkel később azonnal letagadta. Nehogy már azt várja, hogy annyi sértegetés után Kurt azonnal szakít a barátjával, és a karjaiba omlik. Pff..
  Blaine édes volt, de kicsit hideg a számomra. A szerelmesek napja volt, és még csak meg sem csókolta a barátját, mikor viszont látta, ki tudja, mennyi idő után?? Szeretném, ha megtudná, hogy Kurtnek már más választása is lenne rajta kívül. Szóval én a végétől is többet vártam.

 4. Yee nagyon jó kis rész votl ez.wow.megkaptuk azt ami egy izig vérig valentin napi sorozatepizód csak adhat.amerika nagyon odateszi magát a valentin nap eljövetelével.nálunk nem anynira uszik minden rózsaszineb de itt aztán votl minden dögivel és nagyon szupi volt.soha nem sirtam még glee-n de most mikor mercedes énekelte az i will always love you-t kicsit bebőgtem.nagyon szép volt.sőt hibátlan!artie és rory versengése sugar-ért nagyon cuki volt.nyilvánvalóan rory hazudott..ejnye bejnye..

 5. [Valerin](#11950783): Karofsky reakciója a dolgokra teljesen emberi volt, ezt a részét nagyon jól megírták. Nehéz elfogadni azt, ha valaki meleg. Ha ez megtörtént, akkor jön a legnehezebb: az, hogy felvállald. És ez nem egyik napról a másikra történik meg, ehhez sok idő kell a legtöbb embernek. Karfosky gyönyörűen haladt az útján, és előbb-utóbb elért volna ahhoz a ponthoz, hogy vállalja. De még nem volt ott. Így érthető a 3x14es cselekedete is.
  Blainnel kapcsolatosan, eredetileg benne se lett volna a részben, mert a forgatások idején New Yorkban szerepelt a Broadwayen, csak ennyi ideje volt felvenni a jelenetet. Ennek ellére valóban kellett volna egy kis romantika :)

  [kanka](#11956072): Na igen, amerika tényleg ért a Valentin Napi részekhez :)

 6. Lehet én emlékszem rosszul, de mintha az első évadban mikor Rachel mesélt az apukáiról mutatott egy képet és azon egy fekete és egy fehér férfi volt. Most meg két fehér aput kaptunk, most hogy van ez?

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here