Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Walking Dead – Az eddigi epizódokról

The Walking Dead – Az eddigi epizódokról

2
Oszd meg!

Ma tért vissza a The Walking Dead az amerikai AMC műsora, és nekem is sikerült behoznom a lemaradásom, és felzárkózni a premier epizódokhoz. Nem volt nehéz, a maival együtt összesen tizennégy részből áll, a már második évadját taposó széria, így bárki, bármikor bekapcsolódhat, aki szeretne, a gépezet hamar bedarálja a témára fogékony nézőt, ezt garantálom.

A The Walking Dead egy erős drámai sorozat, amiben a zombik, csak nézőcsalogató eszközök, és alapkellékei egy posztapokaliptikus világ megteremtéséhez. Ha első látásra azt hinnénk, itt a lényeg a zombiölésen, a föld megtisztításán lesz, akkor hatalmasat tévedtünk. Van pár főszereplőnk, a hozzájuk csapódott elhullajtható csoport, a feladatuk pedig egyszerű és világos: túl kell élni, ebben a szörnyű világban. Innentől kezdve pedig minden átcsap drámába, mi pedig szó szerint érezzük a feszültséget. A szereplőknek egy perc nyugta sincs, zombik vannak mindenütt, akik meg akarják enni őket. Nincs kormány, nincsenek szabályok, infrastruktúra, melegvíz vagy benzinkút. Hőseink pedig sehol sincsenek biztonságban, folyton menekülniük kell. Túl kell élni, percről percre, napról napra. Ez a kőkemény dráma.

Azonban ne felejtsük el azt is, hogy ott vannak a zombik. És ami a legjobban idegesített velük kapcsolatosan, a szabályok felrúgása. Az első évadban pontosan felállították a főbb dolgokat: a zombi lát, hall és szagol, és ha a vére a bőrödre kerül, akkor te is fertőzött leszel. Az utóbbi kettőnek mind ellentmond a második évad, ahol gyakorta kerül zombivér a hőseinkre, az pedig teljesen nevetséges volt, ahogy a kocsik alatt el tudtak bújni a zombihordától. Senki sem fogott szagot?

Persze az ember hajlamos elfelejtkezni a kisebb, nagyobb hibákról, hiszen a drámát hatalmas mértékben adagolják a készítők Szörnyű lehet látni, amint a családtagjaink a kezeink között halnak meg, és mi nem tehetünk értük semmi. Ez talán az egyetlen olyan sorozat a tévében, aminél teljes mértékben bele lehet élni magad a történésekbe, mivel annyira gyönyörűen mutatják be az alkotók a történetet, hogy azt még nézni is gyönyörű. És amikor már azt hinnéd, minden a legnagyobb rendben, bumm, felbukkan egy, vagy több zombi, te meg halálra rémülsz. Ilyen az, amikor a két stílus keveredik egymással. Imádom. Most kicsit spoileresen folytatom.

Az új résszel kapcsolatosan pedig aggályaim vannak. Nagyon remélem, hogy nem tévednek arra az útra a készítők, ami a Jericho c. sorozatot jellemezte. Persze, ebben az élethelyzetben várható volt az ember-ember elleni konfliktus a túlélés reményében, de én nagyon nem örülnék neki, ha ilyen irányban (is) folytatódna tovább a történet. Tökéletesen megvoltunk eddig a mostanival, nem kellene ezt elrontani szerintem. Ja, és mielőtt elfelejtem. Miért gondolják azt, hogy olyan biztonságos lenne Hershel farmja? A szöges kerítés miatt? Ha ugyanabban a városkában, befalazta magát egy ember a zombik elől, de azok átmentek a falon, akkor majd pont egy szöges kerítés állítja meg őket? Mondjuk egy akkora hordát, mint akikkel útközben találkoztak. Persze, a többit értem, van víz, van kaja, egyelőre meg áram is (majdcsak elfogy a benzin).

Értékelés: 9/10
Nagyon minőségi darab, okkal nyerni a díjakt, és a nagy hype is teljesen jogos, ami körülötte kialakult. Egy-két logikai bukfenc ellenére nyújt tökéletes szórakozást a nézőknek. Én tényleg bárkinek ajánlom megtekintésre, mondjuk úgy 14 éves kor felett.

703 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. Én is nagy rajongó vagyok a sorozatnak(csajként :O), és szerintem is rohadt jó sori, de a farmra költözés nem volt jó ötlet szerintem!Mintha kicsit nyugisabbá akarták volna tenni a készítők a helyzetet(kb. negyedannyi járkáló támadás volt, mint az előző évadban). Ami viszont tetszett: a kútban lévő járkáló, plusz a 7. rész végi cliffhanger!
    A szaglós dologról: ugye az autó alá mentek, de felettuk kb. 30 cm-re ott vannak a halott rothadó emberek, ami biztos jó messzire elérződik! Ami nekem nagyon WTF volt, amikor feka csávóból elkezdett spriccelni a vér, azt várná az ember hogy meghal azt mégse…. nag mindegy ^^ Örülök hogy van még aki csípi ezt a sorozat, amúgy az új rész(2×08 – Nebraska), új rekordot állított nézőkben, asszem 8.21 millió, de nem biztos…

  2. [Raidon](#11931383): Nem mindenkinél voltak ott a földön fekvő emberek. Ha visszanézed a jelenetet, akkor láthatod, legtöbbüknél senki nem volt ott. Aki a kocsi alá bújt pl. A feka csávó meg a másik emelte magára a hullákat :D

    Amúgy, a TWD az egy elég unisex sorozat, pontosan azért, amit írtam. A zombik tényleg csak eszköz, sokkal inkább a drámáról szól a sorozat :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here