Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 3×12 – The Spanish Teacher

Glee 3×12 – The Spanish Teacher

6
Oszd meg!

Ez egy teljesen átlagos, középszerű epizód volt, tele kisebb-nagyobb hibákkal, de azt hiszem ez már kezd megszokottá válni. Nem azt mondom, hogy nem élveztem ezt a részt, hiszen voltak benne nagyon aranyos, és jól megszerkesztett jelenetek/párbeszédek. És hát igen, felbukkant Ricky Martin is… Hihetetlen, mennyire jóképű még mindig az a pasi. Az igaz, hogy énekelni nem igazán tud – sajnálom, szerintem a hangja középszerű – ennek ellenére, annyira el tudja adni magát, hogy az valami hihetetlen. Nem szeretem az LMFAO együttest, se a Sexy And I Know It c. dalt, és ezen a Glee sem tudott változtatni, viszont maga a jelenet, ahogy előadták azt, valami zseniális volt. Nemcsak Ricky mozgása miatt, hanem mert annyira feelgood érzésem volt végig az előadás alatt, azt a tipikus örömtáncot prezentálták nekünk a sorozat készítői, amire talán csak a Glee képes. Levett a lábamról, ez nem vitás.

ricky-martin-glee

Will Schuester nem tud spanyolul? És ő (volt) a spanyol tanár? Ez komoly? Értem én a poént, meg az iróniát, de ezzel már átléptek egy olyan határt, amit megközelíteni sem lehetett volna szabad. Tényleg ennyire laza lenne az amerikai közoktatás? Egy olyan tanár tanít spanyolt, aki a nyelvet sem beszéli? Ami még inkább idegesít az egészben az, hogy korábban nem is utaltak arra, hogy Will ne beszélné a nyelvet, számomra teljesen felkészültnek tűnt. Szinte az egész karaktert a darabjaira cincálták egy poén (?) kedvéért. Az ilyet nem szeretem. Tudjuk, a Glee nem képes a kontinuitásra, de ez nem azt jelenti, hogy az írók bármit megengedhetnének maguknak.

A másik aggályom pedig természetesen Sue. Egyre nyilvánvalóbb, az írók képtelenek bármit kezdeni a karakterrel. Döglődik szerencsétlen már évadok óta, nincs egy normális szál amit megalkotnának neki. Mi most ez a hülyeség, hogy derült égből villámcsapásként pont most akar gyereket vállalni? Ehhez pedig az iskolában (!!!) toboroz spermadonorként diákokat, hovatovább, megkéri az egyik kollégáját, a korábbi nemezisét, hogy adjon számára mintát? Kérem szépen, hová süllyedtünk? Ennyire azért nem kellene szabadon engedni a fantáziájukat az alkotóknak, mert ez már fájdalmas. Tetszik az ötlet, örülök Sue gyermekvállalási kedvének, de kellett volna egy laza felütés, egy-két átvezető epizód, amiben Sue velünk, nézőkkel együtt jön rá, miért is kell neki annyira az a gyermek. Ez így túlságosan hirtelen volt, kidolgozatlan és fércmunka.

Amit pedig a Mercedes és Sam szállal művelnek, hát az már fájdalmas. Miért kell ennyire eltúlozni az egészet? Talán még élvezném is, ha nem lenne ennyire egyértelmű. Két résszel korábban Mercedes világosan kimondta, hogy ő Sambe szerelmes, most pedig hirtelen gondolkodóba esett? Most mégis, meddig kell még szórakozni velünk, nézőkkel, mire összeeresztik őket? És az igazat megvallva, bár aranyosak együtt, és tetszik a gondolat, hogy egy dundi csaj egy félistennel járjon, de azért örülnék, ha egy kicsit több lenne közöttük a kémia. Nem látnám, hogy izzana az a levegő, mint Quinn és Sam esetében.

Ami a dalokat illeti, megmelengette a szívem a spanyol muzsika, nagyon szeretem a nyelvet, és a spanglish zenék is a kedvenceim közé tartoznak. Mercedes és Sam szólóját imádtam, de Santana és David Martinez duettje is nagyon bejött. Ami Will magánszámát illeti, hát az inkább volt nevetségesen gagyi, mint élvezhetően minőségi.

Értékelés: 6/10
Ami pedig magát az epizódot illeti, tele volt jó ötletekkel, mint David Martinez karaktere, Emma és Will vitája a támogatásról, eleve Emma jelenléte (sosem volt még ennyire szerethető, mint most) avagy Finn és Kurt párbeszéde, és még egy csomó ilyet fel tudnék sorolni. De annyira tele volt hibákkal, hirtelen előkerülő dolgokkal, és elve folytonossági problémákkal, amik miatt nem volt meg az a minőség, mint a korábbi epizódokban. Ezt pedig nagyon sajnálom.

6 Hozzászólások

 1. hehe :D ismerek egy lányt, aki angol szakosként ment ki Amerikába tanítási gyakorlatra, és megkérték, hogy egy féléves spanyolkurzus tudásával a háta mögött tanítsa már a kezdő csoportot spanyolul, ha már úgyis beszéli :D a hab a tortán az volt, hogy az osztályban a González és Rodríguez vezetéknevek domináltak, mégsem tudott senki egy kukkot sem.

 2. Na szóval. A Glee a kedvenc sorozatom, de ezt a részt úgy tudtam végignézni, hogy közben fekete özvegyeztem xd Teljesen érdektelen volt, fölösleges volt sztem az egész. Ami meg egyenesen felháborító, az Will szála volt. Spanyol tanár és nem tud spanyolul? Ez nem vicces, hanem borzasztó. Nekem ez egy nagy minusz pont Willnél. Folyamatosan úgy ábrázolják, mint egy teljesen pozitív, aranyos figurát, és akkor most jön ez? Kiábrándító. Emma viszont egyszerűen tündéri volt sztem a brossúráival, és igenis aranyosak és viccesek. És pont Will osztja le az ő módszerét, mikor ő meg spanyol tanár létére egyáltalán nem beszéli a nyelvet? Legszívesebben az alatt a jelenet alatt, szájba rúgtam vna Williamet. És itt nem arról volt szó, hogy kijött a formából, hanem télleg nm beszél spanyolul. Számomra ez a rész nagy visszaesés volt a Michael után.

 3. [MarcoPolo](#11919369): Úristen. És ilyen tényleg megtörténik? Hihetetlen.

  [Zoli](#11921853): Megértelek, Michael után én is másra számítottam. Talán majd most kedden.

 4. [MarcoPolo](#11919369): Úristen. És ilyen tényleg megtörténik? Hihetetlen.

  [Zoli](#11921853): Megértelek, Michael után én is másra számítottam. Talán majd most kedden.

 5. Will már jó ideje mélyponton van (kezdve azzal, hogy Finn-t kérte fel vőfélynek – hát nincsenek neki barátai?), de nagyon kiakasztott, hogy ennyire lazán veszi a munkáját. Rendben, úgy kapta meg ezt az állást, hogy nem tudott spanyolul – de nem értem, miért nem vette a fáradságot, hogy az elmúlt években megtanulja a nyelvet! És a legrosszabb az, hogy Santana fejmosása után feladja a tárgyát, és ugyanekkora nem-hozzáértéssel elmegy történelmet tanítani. Nem vagyok oda Ricky Martinért, a zenéjét egyáltalán nem szeretem, de sokkal jobban örülnék, ha ő maradna, Morison meg menne.

  A párokra vonatkozó megjegyzésed teljesen jogos, egyetértek vele. Viszont szerintem a Sam-Mercedes szálban több van kicsit annál, hogy Sam félisten, Mercedes duci. Mármint Sam igazi dork az utánzásokkal, és sokkal szerethetőbb ebben a szerepben, mint a Quinn-es Barbie-Ken-szerű státuszharcban. Felmerült bennem az is, hogy Mercedesnek mindkét fiúval be kellett volna szüntetnie a beszédet, mert ez így kicsit féloldalas volt.

  Emma-Beiste tündéri volt és tetszett Becky meg Santana kritikája is – bár az elején azt hittem, csak Figgins szívatja Schue-t meg Sue-t. :D

 6. [Penny](#11925096): Tényleg, korábban se nagyon mutatták Will barátait. Még az első évad elején volt egy-kettő tanár kollega, de aztán eltűntek ők is. Ez tényleg fura.

  Jogos, Samnek tényleg vannak fura dolgai, pl.: az avataros beszéd a második évadban :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here