Glee 3×12 – The Spanish Teacher

  6
  Oszd meg!

  Ez egy teljesen átlagos, középszerű epizód volt, tele kisebb-nagyobb hibákkal, de azt hiszem ez már kezd megszokottá válni. Nem azt mondom, hogy nem élveztem ezt a részt, hiszen voltak benne nagyon aranyos, és jól megszerkesztett jelenetek/párbeszédek. És hát igen, felbukkant Ricky Martin is… Hihetetlen, mennyire jóképű még mindig az a pasi. Az igaz, hogy énekelni nem igazán tud – sajnálom, szerintem a hangja középszerű – ennek ellenére, annyira el tudja adni magát, hogy az valami hihetetlen. Nem szeretem az LMFAO együttest, se a Sexy And I Know It c. dalt, és ezen a Glee sem tudott változtatni, viszont maga a jelenet, ahogy előadták azt, valami zseniális volt. Nemcsak Ricky mozgása miatt, hanem mert annyira feelgood érzésem volt végig az előadás alatt, azt a tipikus örömtáncot prezentálták nekünk a sorozat készítői, amire talán csak a Glee képes. Levett a lábamról, ez nem vitás.

  ricky-martin-glee

  Will Schuester nem tud spanyolul? És ő (volt) a spanyol tanár? Ez komoly? Értem én a poént, meg az iróniát, de ezzel már átléptek egy olyan határt, amit megközelíteni sem lehetett volna szabad. Tényleg ennyire laza lenne az amerikai közoktatás? Egy olyan tanár tanít spanyolt, aki a nyelvet sem beszéli? Ami még inkább idegesít az egészben az, hogy korábban nem is utaltak arra, hogy Will ne beszélné a nyelvet, számomra teljesen felkészültnek tűnt. Szinte az egész karaktert a darabjaira cincálták egy poén (?) kedvéért. Az ilyet nem szeretem. Tudjuk, a Glee nem képes a kontinuitásra, de ez nem azt jelenti, hogy az írók bármit megengedhetnének maguknak.

  A másik aggályom pedig természetesen Sue. Egyre nyilvánvalóbb, az írók képtelenek bármit kezdeni a karakterrel. Döglődik szerencsétlen már évadok óta, nincs egy normális szál amit megalkotnának neki. Mi most ez a hülyeség, hogy derült égből villámcsapásként pont most akar gyereket vállalni? Ehhez pedig az iskolában (!!!) toboroz spermadonorként diákokat, hovatovább, megkéri az egyik kollégáját, a korábbi nemezisét, hogy adjon számára mintát? Kérem szépen, hová süllyedtünk? Ennyire azért nem kellene szabadon engedni a fantáziájukat az alkotóknak, mert ez már fájdalmas. Tetszik az ötlet, örülök Sue gyermekvállalási kedvének, de kellett volna egy laza felütés, egy-két átvezető epizód, amiben Sue velünk, nézőkkel együtt jön rá, miért is kell neki annyira az a gyermek. Ez így túlságosan hirtelen volt, kidolgozatlan és fércmunka.

  Amit pedig a Mercedes és Sam szállal művelnek, hát az már fájdalmas. Miért kell ennyire eltúlozni az egészet? Talán még élvezném is, ha nem lenne ennyire egyértelmű. Két résszel korábban Mercedes világosan kimondta, hogy ő Sambe szerelmes, most pedig hirtelen gondolkodóba esett? Most mégis, meddig kell még szórakozni velünk, nézőkkel, mire összeeresztik őket? És az igazat megvallva, bár aranyosak együtt, és tetszik a gondolat, hogy egy dundi csaj egy félistennel járjon, de azért örülnék, ha egy kicsit több lenne közöttük a kémia. Nem látnám, hogy izzana az a levegő, mint Quinn és Sam esetében.

  Ami a dalokat illeti, megmelengette a szívem a spanyol muzsika, nagyon szeretem a nyelvet, és a spanglish zenék is a kedvenceim közé tartoznak. Mercedes és Sam szólóját imádtam, de Santana és David Martinez duettje is nagyon bejött. Ami Will magánszámát illeti, hát az inkább volt nevetségesen gagyi, mint élvezhetően minőségi.

  Értékelés: 6/10
  Ami pedig magát az epizódot illeti, tele volt jó ötletekkel, mint David Martinez karaktere, Emma és Will vitája a támogatásról, eleve Emma jelenléte (sosem volt még ennyire szerethető, mint most) avagy Finn és Kurt párbeszéde, és még egy csomó ilyet fel tudnék sorolni. De annyira tele volt hibákkal, hirtelen előkerülő dolgokkal, és elve folytonossági problémákkal, amik miatt nem volt meg az a minőség, mint a korábbi epizódokban. Ezt pedig nagyon sajnálom.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here