Főoldal Kritika és Értékelés Pilot The Walking Dead – A pilot

The Walking Dead – A pilot

2
Oszd meg!

Tudjátok, azért is szeretem csinálni a blogot, mert sokszor kapok tőletek e-mailt, amiben sorozatot vagy filmet ajánlotok nekem. Egy kedves látogató épp a The Walking Dead kapcsán emelte ki a pozitívumokat, és annyira meghozta a kedvem a sorozathoz, hogy meg is néztem az első részt. Röviden-tömören: tetszik, folytatom is.

A történet egyszerű és nagyszerű: főhősünk, Rick, a seriff helyettes kómába kerül, mikor pedig felébred, rájön, hogy a világot ellepték a zombik, akik mindent megesznek, ami mozog. Hősünk pedig úgy dönt, megkeresi a családját, és megpróbál túlélni ebben a vad világban. Minden egyes történést Rick szemén keresztül látunk, a kérdés pedig egyre inkább dübörög bennünk: mi történt? Mit lehet tenni? Hogyan lehet túlélni? Maga az alaptörténet egyszerűen zseniális, nekem amúgy is el lehet adni a posztapokaliptikus sorozatokat és filmeket.

twd

Tisztában vagyok a The Walking Dead elismertségével, a minőségéről pedig nemcsak a kritikusok, de a közönség is ódákat zengett, így nekem is voltak bizonyos elvárásaim, mielőtt nekikezdtem volna. Be kell, hogy valljam, nem csalódtam. A nyitás zseniális volt, ahogy Rick kijött a kórházból, és aprodozva felfedezte a dolgokat, és eleve a nyitó jelenet, ahogy ott tökéletes csendben sétál, az a rettegés, egyszerűen isteni volt. Teljesen magával ragadott érzelmileg, bele tudtam képzelni magam a szituációba, és szó szerint végigrettegtem a “félős” részeket. A zombik megalkotása mellesleg profi lett, némelyiktől még én is betojtam. A jelenet, amikor ették szerencsétlen lovat, hát az félelmetes volt.

Ami miatt még külön pacsit érdemel a pilot, az a feszült drámai helyzetek megteremtése volt. Igen, a felvázolt szerelmi háromszög eléggé idejétmúlt, és sokszor láttunk már ilyet, de van egy olyan sejtésem, hogy itt remekül kezelik majd a témát. Viszont, mindezt kenterbe verte fekete család kálváriája. Ahogy a kis srác sírt, amikor a zombivá vált anyja az ajtó előtt állt, hát az valami félelmetesen felkavaró volt.

Értékelés: 10/10
Sose gondoltam volna, hogy valaha pont ezt a sorozatot fogom megszeretni, de tessék, mindig képesek vagyunk önmagunk meglepésére. A hétvégén nézem tovább a folytatást, nincs is jobb, mint a mínuszokban, jó meleg takaró alatt valami vérfagyasztó drámai félelmetes műsort nézni :)

2 Hozzászólások

  1. Régóta szemezek ezzel a sorozattal, de eddig nem mertem megnézni, mert úgy érzem, nem bírnám egyedül..:D Viszont az ajánlód már megint felcsigázott, és úgy érzem muszáj lesz megnéznem! Addig is szerzek valakit, akivel majd osztozunk a rettegésben. :DD

    • Mindenképp adj neki egy esélyt, és abban igazad van, hogy jó lesz ha nem egyedül nézed. Mondjuk egy barátnőddel, biztos jó buli lesz. Persze közben ne nagyon akarjatok kajálni, és az undi dolgok miatt ne aggódj, leginkább az első rész van tele vele, a többi már sokkal konszolidáltabb.

      Ha nem felejted el, majd írd meg, hogy tetszett, remélem neked is be fog jönni <3

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here