Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Make It Or Break It – Az első tíz részről

Make It Or Break It – Az első tíz részről

2
Oszd meg!

Egy sorozat a tornászlányok világában, dráma, árulás, küzdeni akarás, ilyesmi jelzőkkel illette egy ismerősöm a szériát, amikor arra kért, nézzek bele. Elsőre nem tűnt túl szimpatikusnak még leírás alapján sem, de aztán elkezdődött az epizód, és seperc alatt magával ragadott. Sosem hittem volna, hogy a szertorna is ennyire szép lehet, a gyakorlatok egyszerűen csodálatosak, a kivitelezés pedig vérprofi. Nem ejtettek a fejemre, egyértelmű, hogy nem a főszereplők hajtják végre az ugrásokat, de sikerült olyan szépen felvenni a jeleneteket és odavágni az arcokat, aminek köszönhetően egész hihetővé váltak a szememben. A versenyek pedig külön izgalmasak, plusz alapjáraton jó dolog belátni a sportoló lányok kulisszája mögé. Mármint, eszméletlen dolgok zajlanak a háttérben, ezt pedig élvezet nézni, mintha egy új világ tárulna a szemed elé.

make-it-or-break-it

A történetről túl sok mindent nem mondanék, a központban három tornászlány áll, akik jóbarátnők kiskoruk óta. Hozzájuk csatlakozik Emily, az új felfedezett – az ő életüket, karrierjüket követjük végig. Imádom, ahogy az összes főszereplő lánynak megvan a saját egyénisége, karaktere és a körülöttük kialakult szálak is tetszenek. A Kaylie, Carter és Lauren között kialakult szerelmi háromszög bár elég gyengén indult, kialakítása kapcsán végül sikerült meggyőznie.

Emily eddig a kedvenc karakterem, imádom a családját, a gondolkodását, a tetteit, a pasiügyeit, az első tíz rész alapján minden klappol nála – innen jön majd a lejtő és az unalom? Jajj, remélem, hogy nem. Payson eddig elég egysíkúnak tűnt a szememben, viszont a tizedik rész eseményei kapcsán nagyon kíváncsi leszek arra, miképp veszi majd az akadályokat.

Apropó, tizedik rész. Szó szerint lehidaltam tőle. Nem csak a csodás ugrások és bemutatók miatt, hanem mert akkora meglepetés faktort kaptunk a készítőktől, amire már nagyon rég láttam példát. Mégis, ki hitte volna, hogy Kaylie lesz az, aki megnyeri az aranyat? Amikor Payson leesett és megsérült, azt hittem rosszul látok és csak álmodom az egészet. De nem, ez tényleg megtörtént. Remekül zárták a tizedik epizódot, alig várom a folytatást.

Értékelés: 9/10
Az első évad első fele maximálisan bejött, ahogy maga a sorozat is. Sikerült beleszeretnem, az egyértelmű. Kíváncsian várom miképp oldják meg ezentúl a helyzetet. Nagyon remélem lesz valami mód Payson karrierjének a folytatására. MIOBI darára fel! :)

1327 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. Milyen unalom,drága Tibi?!Ebben ilyen nincs,ez még csak az izgibb része ahogy Payson feldolgozza ezt,plusz a családja!De a többi karakter is kap jócskán a rosszból!Marhajó sorozat,viszont én a helyedben várnék a sorozattal március végéig,hogy ne kelljen várni a kövi évadra ^^

  2. Én is nemrég kezdtem el nézni, egyszerűen nem bírom abbahagyni. Nem akarok spoilerezni, de garantáltan van izgalom a 2. évadban is, örülök, hogy visszatérnek a 3. évaddal. Tetszik, hogy nem csak a gimnasztikáról szól, nem egyszer megkönnyeztem a jeleneteket, azt a részt, amiben a lányok Budapesten versenyeznek, külön élveztem. Nyilván nem itt vették fel, de jó volt olvasni a transzparenseket és hallgatni a magyar hangosbemondót háttérzajként. :D Tudnak újat mutatni, nem laposodik a sorozat, sajnálom, hogy Emily karaktere nem lesz benne az új évadban, bár valahol megértem. (A miértre rájön az ember, ha utánaolvas a színésznő hátterének és végignézi a 2. évadot.) Csak ajánlani tudom. :)
    Ui.: Plusz pont, hogy az új kedvenc soroatomból a Revenge-ből megjelenik benne a Daniel Graysont alakító Joshua is. Kellemes meglepetés :))

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here