Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 3×10 – Yes/No

Glee 3×10 – Yes/No

6
Oszd meg!

Kár lenne tagadni, a Glee harmadik évadja nagyon hullámzóan teljesít minőség szempontjából, egyértelműen meglátszik az ötlethiány és az, hogy az eddigi fő kreátorok új sorozatokon (is) dolgoznak a Glee mellett. A tavaly látott harmadik évados részek korántsem voltak olyan minőségűek, mint amit a sorozattól megszokhattunk. Ezzel a felütéssel kezdte meg a fenomén a 2012-es évet, és az első akadályt remekül vették. Sikerült egy annyira lebilincselően jó epizódot letenni az asztalra, aminél szinte azt éreztem, “nocsak, én ebbe a sorozatba szerettem bele“. És tényleg.

A Grease jelenet pompás volt, azt hittem elalélok. A filmen nőttem fel, imádom minden dalát, itt pedig tökéletesen visszaadták azt a stílust és atmoszférát, amit a klasszikus annak idején megteremtett. Ha pedig valaha készülne remake, a főszerepre csakis Chord Overstreet kerülhet – ahogy a srác leutánozta és valamilyen szinten újrateremtette John Travolta klasszikus mozdulatait, az egyszerűen csúcs volt.

Ismét több szálon pörög a történet, ami alapvetően nem rossz. Ebben a részben foglalkoztunk a Sam & Mercedes & Shane háromszöggel, szóba került Beiste és a hirtelen jött házassága, Emma és Will továbblépése a kapcsolatukban, Finn drámája és még Artie is kapott egy viharos szerelmi szálat, plusz kicsit jobban megismertük Beckyt is. Tartalmas rész az volt biztos, mindenből egy kicsi, igaz, a Becky & Artie szál nem kellett volna. Sokan nem kedvelik Beckyt, bevallom őszintén nekem se teljesen szimpatikus. Nem azért, mert beteg, hanem mert ahogy viselkedik. Jó, itt alapjáraton megmutatták a szerethető, kedvelhető oldalát, de mindent egybevetve jobb lehetett volna ez a rész, ha ezt mellőzik. Viszont, a Moves Like Jagger miatt megérte :) Amúgy csak nekem tűnt fel, hogy nem a Beckyt alakító színésznő narrálta a szálait?

Ki ne álmodna olyan lánykérésről, amit Will adott Emmának? Annyira romantikus és csodálatos volt az egész, teljesen elérzékenyültem. Pontosan így képzeltem el annak idején, amikor a spoilereket olvastam ezzel kapcsolatban. a We Found Love előadása pedig valami frenetikus lett, a szinkronúszás, a tánc a medencében, az egész megszerkesztettség, Egyszerűen csodálatos lett. Csak engem lepett meg Finn hirtelen elhatározása? Rész végi sokknak mindenesetre ütős volt, kíváncsi leszek Rachel válaszára, remélem nem szándékozik nemet mondani. Annyira aranyosak együtt.

A dalok ebben a részben ismét nagyon ütősek lettek, már vagy két napja azt a pár számot hallgatom, és még mindig nem szándékozom megunni. Nem is sejtettem, hogy Jayma Maysnak ennyire erős hangja is van, eddig olyan lágyan és “semmilyen” módon énekelt, de ez most valami mesés lett. Lea Michele talán most énekelt a legjobban a szériában, a Without You előadása pompás lett, teljesen beleszerettem a dalba, de a lányok szólója se volt semmi. Nagyon rég volt már olyan Glee rész, ahol az összes zenei betét ennyire tetszett, mint itt.

Jajj, annyira örülök, hogy megint jókat írhatok a sorozatról. Mert ez azt jelenti, hogy úgy tűnik, végre kezdenek visszatérni a készítők a helyes útra, ezt pedig nem tudom nem díjazni. A következő epizód csak két hét múlva jön, az előzetesek alapján jónak tűnik, bár az eddigi részek, amik egy előadó előtt tisztelegtek (Britney, Madonna) nem voltak annyira ütősek, de azért reménykedjünk. Annyira bízom benne, hogy az évad hátralévő részében minden egyes Glee rész ennyire jó lesz, mint a mostani!

Értékelés: 10/10
Sajnálom azt, aki már elkaszálta a Gleet, megfosztotta magát a harmadik évad legjobb epizódjától. Most tényleg mindent megkaptunk, amit a sorozatban valaha szerettünk. Remek dalok, csodálatos előadások és lehengerlő történet. Kell ennél több?

923 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

  1. Becky gondolatainak a hangja Helen Mirren, aki alakította az angol királnyőt is egy filmben, amiért Oscarral jutalmazták a színésznőt. Amúgy érdekes színfoltja volt a résznek. :D

  2. Annyira jó volt végre ilyen részt látni! Már hiányzott ez a Glee minőség, viszont ez a hosszú szünet a részek között borzalom -.-” Szerintem ha már átlagban gagyi részeket csinálnak, legalább adhatnák rendszeresen őket, hogy ne veszítsenek annyi nézőt – mivel biztos vagyok benne, hogy vesztettek valamennyit ennek a fényes színvonalnak köszönhetően amit újabban előállítanak.
    Egyébként a tribute-részekkel kapcsolatban: szerintem a Madonnás nem volt rossz, a Britney-set viszont ne is emlegessük, vetekszik a 3. évados karácsonyi résszel (csak a karácsonyiban legalább a zenék jók voltak); viszon MJ-ről igen nehéz rosszat csinálni szerintem! (: + hallottad, hogy Santana és Sebastian hogy hangzik együtt?? Hát már eleve csak jó lehet az a rész :P

  3. Nem tudom, szerintem eddig ez volt az egyik legrózsaszínebb és pónilovas nyálrész a Glee-ben.
    Finn megkérte Rachel kezét?! Én ezen akadtam ki a legjobban.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here