Főoldal Érdekességek Érdekességek Mi van veletek? Őszi újoncok – NBC

Mi van veletek? Őszi újoncok – NBC

0
Oszd meg!

Először is, elnézést kell kérnem tőletek, amiért csak most jelentkezem az őszi újoncokat értékelő postlezárásokkal az ABC és az NBC háza tájékáról, de egész egyszerűen elfelejtettem, hogy van egy lezáratlan cikksorozat a blogon… Szóval, íme, ma az NBC, holnap pedig az ABC következik, aztán pedig egy összesítő post :)

Bő tíz évvel ezelőtt még az NBC volt a legsikeresebb network, a Jóbarátok, Vészhelyzet, Szeretünk Raymond és az egyéb klasszikus sorozatok sorra hozták a magas nézettséget. Ahogy teltek az évek, úgy vesztette el a csatorna a nézőit, sorozatai pedig szinte alig érdeklik a nézőközönséget. Az idei pilotszezonjuk is rémesen gyenge volt, egy sorozat sem ért el kíváló nézettséget, és még a tavaly tavaszi élharcos, a Harry’s Law is jócskán vesztett táborából. Az NBC-nek tehát idén sem jött össze, nézzük csak, melyik szériával mi a nagy harci helyzet. Ne feledjétek, csak a 2011-ben debütált sorozatokról találtok írást, a 2012 elejei újoncokról május környékén lesz összefoglalás :)

FREE AGENTS
A munkahelyi romantikus sitcom már a pilot epizódjával sem ért el kiemelkedő nézettséget, az azt követő hétre viszont szépen elveszítette a nézőinek a felét. Mindössze négy epizód került képernyőre, mikor lesújtott a kaszás. Tizenhárom epizódot leforgattak, ha külföldön leadják vagy megjelentetik DVD-n, akkor az “elveszett” részek is elérhetőek lesznek majd.
Átlagnézettség: 4.07 millió
Státusz: Kasza

GRIMM
Egy sima egy fordított – avagy, okos ötlet volt elhalasztani a premiert október végére, viszont a pénteki adásnap kiválasztása rossz időzítés volt, plusz éppen egy nagyon nézett focimeccs ellen indított, így eleve nehéz dolga volt a Grimmnek, de végül sikerrel vette az akadályokat. Teljes nézettségben ugyan alulmarad a sávjában, a kereskedelmileg fontos, 18-49es korosztályban azonban ha nem is győzi le, de megszorongatja az ellenfeleit.
Átlagnézettség: 5.41 millió
Státusz: Berendelve teljes évadra
Esélyek a második szezonra: 60% A nézettség még pont elfogadható, de szerintem nagyon sok fog múlni a berendelt pilotok minőségén.

PLAYBOY CLUB
Ez a sorozat eleve halálra volt ítélve, nem is lepett meg szerintem senkit, hogy az övé lett az évad első kaszája is. Maga a történet és a koncepció miatt sem volt való network csatornára, kábelen jobban ki tudták volna dolgozni a kreátorok. Plusz az aggódó szülők egyesülete már jóval a premier előtt kikiáltotta bűnösnek és erkölcstelen a szériát, holott egy képkockát sem láttak belőle, viszont a dolog a hirdetőknek sem tetszett. Az ire a pontot az alacsony nézettség tette fel. Összesen hét epizód készült a sorozatból, amiből három került adásba.
Átlagnézettség: 4.15 millió
Státusz: Kasza

PRIME SUSPECT
Több helyen is olvastam, mennyire szerették az NBC nyomozós sorozatot, és milyen minőségi műnek tartották. A szériát viszont elérte a kaszás, a folytatás lehetősége így teljesen kizárt. Ha okokat keresünk, én a programingban látom, vígjátéksorozatos felvezetéssel elég nehéz eladni egy drámai nyomozós sorozatot, nem? Vagy csak nekem tűnik úgy, hogy a kettő műfaj üti egymást? A leforgatott maradék két epizódot az NBC Január 22-án, vasárnap mutatja majd be.
Átlagnézettség: 4.72 millió
Státusz: Kasza

UP ALL NIGHT
Christina Applegate és Will Arnett visszatérése a tévésorozatok világába hatalmas nézettséget hozott az NBC csatornának, a nézők nagyon kíváncsiak voltak a remek páros új sorozatára. A kezdeti lelkesedés ugyan jelentősen alábbhagyott, de még így is elég volt a nézettsége ahhoz, hogy berendeljék a teljes évadra – még mindig jobb a stabil 1.9 körüli raiting, mint ismételni valamit, plusz nemzetközi szinten is jól eladható a széria a sztárfőszereplők miatt. Kérdés, hogy ez meddig lesz elég.
Átlagnézettség: 5.68 millió
Státusz: Berendelve teljes évadra
Esélyek a második szezonra: 50% Nézzük meg miképp teljesít az új időpontjában, csütörtökön (elsőre nem is vette rosszul az akadályokat), az majd sok mindent eldönt. Én bizakodó vagyok, a 18-49es nézettség a tavalyi évben NBC szinten egész elfogadható volt.

WHITNEY
Az Up All Night mellett pont a Whitney az átlagos nézettségű, de NBC szinten még elmegy kategória, más adón ezekkel a számokkal nem élne meg. Sokat köszönhet a felvezetésének is, az biztos. Nagy szerencséje a sorozatnak, hogy egész jól tartotta meg eddig a 18-49es korosztályban a 2% SHR körüli adatokat, nem nagyon van hullámzás, ami stabil nézőbázisra utal. Többek között ezért is rendelte be az NBC teljes szezonra.
Átlagnézettség: 4.7 millió
Státusz: Berendelve teljes évadra
Esélyek a második szezonra: 50% Szerintem az NBC választani fog majd, Up all night, vagy Whitney. A kettő biztos nem kap egyszerre második szezont. Kérdés az, melyik érdemli meg jobban. De itt is sok múlik azon, miképp teljesít a széria az új sávjában. (az első héten pontosan ugyanúgy – 2% SHR – mint az Up all night :))

626 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here